Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Mâncărurile pe care puțini oameni le pot mânca. Sunt adevărate „nucleare”

Poza pare a fi chinezesc sau japonez poate pe unde se mananca cu betisoare din diferite castronase, orez alb si altele.   Arata frumos dar pentru mine nu spune nimic.

Am vazut in multe restaurante cum mananca acesti asiatici, dar si cei de origini Latino din State, apoi cei din Louisiana unde Afrika se amesteca cu Franta din acel teritoriu imens numit mancare Creola din care la fel nu doresc nici macar un betisor nefolosit.   Nu zic am gatit de multe ori la musafiri, daca lucrau mexicani si nu voiau sa manace afara sau trebuia la sotul la munca pentru un eveniment sa duca fiecare cate ceva, dar eu nu gust ca nu se poate gresi reteta si se poate drega usor cu inca un pumn de ardei iute!!! 

Eu in localurile chinezesti mananc gogosi numiti "bulgari de zapada" in franceza "boule de neige" pentru ca pe vremuri erau francezii pe acolo in coloniile lor in Indochina si inca se vorbeste franceza de cei care se respecta.   Mi-a spus un chinez batran in franceza ca el a invatat la scoala franceza iar localul era foarte cautat ca avea alt gust.   Mai avea si prajiturele care semana cu Tort Dobos pe platoul cu Desert si-mi facea o cafea ca lumea, nu zeama lunga locala.   

De cand sotul este interzis si de la  „agheasmă" pe caz de boala de stomac, nu mai mergem in multe locuri inafara de alimentari dar el tot se scapa ca mai merge sa manace ici-colo, nu rezista cand vede cate-un nume de local sofisticat, pe urma iar sufera de dureri teribile.   Ma bucur ca eu nu poftesc la din astea, si aroma ardeiului iute ma deranjeaza, n-am treaba cu specialitati prea particulare. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

"Conform informațiilor prezentate într-un blog culinar, pietrele de râu au o aromă naturală de pește, care este amplificată atunci când sunt prăjite la temperaturi ridicate."  

https://evz.ro/nebunia-din-bucataria-chineza-ce-sunt-de-fapt-pietrele-prajite-care-au-provocat-furori-pe-internet-video.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Omleta cu roșii în stil chinezesc, preparatul verii! Iată cum se prepară

Ingrediente: 1 kilogram de roșii prunișoare (4 – 5)
o lingură ulei vegetal
5 ouă mari mari, bătute
o lingurita ulei de susan
două lingurițe supă de pui
două lingurițe de zahar
1/2 linguriță piper alb macinat
1/4 linguriță sare
o ceapă verde, taiată și feliată, pentru ornat
două cani de orez la abur, pentru servire, opțional

*In caz ca n-aveti orez, se poate manca si cu paste fierte si un pic de Soia Sauce, cu paine, sau invartit intr-o Tortilla.   Zaharul cred ca este opțional, dar si uleiul de Susan.  Nu stiu cat este de popular acest ulei in Romania, dar pe la mine nu am vazut inca.  Ieri am gasit ulei de Soia fara cholesterol pentru OMU' am cumparat 3 litri, sa vedem daca le va consuma sau tot va manca pe unde apuca ce-i place, care de obicei este interzis ca sufera cu multe conditii.*  

https://www.capital.ro/omleta-cu-rosii-in-stil-chinezesc-preparatul-verii-iata-cum-se-prepara.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×