Sari la conținut
Forum Roportal
nightwish

Persoane la intretinere

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Hello, am si eu nevoie de pareri/sfaturi.

 

 

In ce conditii este legal sa mi se treaca la intretinere o persoana in plus, desi in apartament locuiesc doua?

 

 

Multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In ce conditii este legal sa mi se treaca la intretinere o persoana in plus, desi in apartament locuiesc doua?

 

 

Dacă ţi s-a trecut o persoană în plus fără acordul tău, evident e o încălcare a legii.

 

Dacă în schimb, întrebi despre condiţiile efective în care o persoană e trecută la plata întreţinerii, atunci răspunsul e: 15 zile pe lună. Atâta poate sta o persoană într-un apartament, fără să fie trecut la asociaţie. Dacă depăşeşte acest termen lunar, trebuie să plătească întreţinere.

 

În cazul de faţă, dacă în apartament stau două persoane, şi în fiecare lună primeşte pe cineva în vizită, dar numărul zilelor însumate ale vizitatorului nu depăşeşte 15 zile, atunci nu e trecut la asociaţie, iar dacă depăşeşte acest număr de zile, e considerat a treia persoană care locuieşte acolo, şi trebuie să se plătească întreţinerea pentru trei.

 

Eu aşa ştiu că e. Dacă nu, cineva mă va corecta şi va spune aşa cum trebuie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Baza legala pentru stabilirea cotelor de intretinere este HG 400/2003. Conform prevederilor de la Art 18, alin. 5, lit. c, se trece la numarul de persoane orice vizitator care cumuleaza minim 15 zile pe luna, in lipsa unui termen stabilit expres de asociatia de proprietari. Conform art. 22 alin. 3 lit. p, proprietarul are obligatia de a anunta aceste cazuri in scris, dar in lipsa acestei notificari, administratorul poate ajusta numarul de persoane in baza constatarilor vizuale sau sesizarilor vecinilor.

 

vezi continutul complet al actului normativ la http://www.inaap.ro/legi/hg400.pdf

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Conform art. 22 alin. 3 lit. p, proprietarul are obligatia de a anunta aceste cazuri in scris, dar in lipsa acestei notificari, administratorul poate ajusta numarul de persoane in baza constatarilor vizuale sau sesizarilor vecinilor.

Asta ma interesa, in mod special.

Am vorbit cu un membru din comitetul de bloc si mi-a zis ca orice astfel de inregistrare ar trebui sa aiba in spate o cerere din partea proprietarului (scrisa).. la fel cum si pentru scoaterea de la intretinere trebuie sa faci cerere. Pe de alta parte, noul locatar ar trebui sa aiba macar viza de flotant pe acea adresa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Administratorul nu are nevoie de cerere ca sa puna o persoana in plus, nenea ala din comitet nu stie ce spune (ca dealtfel multi "demnitari" ai asociatiei de locatari, care nu au citit in viata lor nici HG400, nici vechea lege, una de prin 1972).

El trebuie sa aiba o sesizare scrisa sau propria constatare. Daca proprietarul nu e deacord cu numarul de persoane trecut pe lista poate contesta modul de calcul la presedintele asociatiei in termen de 10 zile iar acesta trebuie sa raspunda in termen de 5 zile. Daca nu iti convine raspunsul presedintelui te poti adresa in justitie, dar n-ai sanse prea mari de castig, in principal din lipsa de probe.

Si nu e obligatoriu ca persoana sa locuiasca temporar la adresa respectiva. E suficient sa faca "activitati gospodaresti" la adresa cu pricina, fie ca face menaj, babysitting sau orice altceva, tot se pune la intretinere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu inteleg un lucru, undeva este o hiba. Nu pot dormi , nu pot locui in 2 sau mai multe locuri simultan. Daca locuiesc intr-un spatiu, pentru care platesc cheltuieli aferente cu intretinerea la o asociatie de proprietari si ma duc zilnic sa-mi iau coledul de servici sa mergem impreuna la servici iar inainte de asta raman sa beau o cafea cum poate administratorul sa ma treaca la intretinere de la el putere. in baza carui temei legal? mie mi se pare abuz

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×