Sari la conținut
Forum Roportal
Taranus

Mititeii nostri cei de toate zilele...

Postări Recomandate

Azi e zi de mici pe gratar, chiar daca 23 August nu mai inseamna prea mult pentru nimeni.  Nu stiam de ce am gust de gratar in gura cand conduc pe autobanda si mi-e foame!

Inca nu este exact 23 aici dar la pranz il avem pe masa cu mustar, avem si 2 vecini invitati.   Doar din carne de vita-l prepar, 8o% carne, 20% grasime aproximativ si cimbru, usturoi si un pic de bere la framantat pe langa sare si piper.  Boia nu pun, nu stiu de ce dar va fi super bun cu baguette crocant.  Am si hrean proaspat si eu-l voi savura.  

 

Traiasca amintirile!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De 4 Julie merg la fel de bine ca orice altceva pe gratar.   Au iesit superbuni, toti erau de parere insa eu mai mult eram orientata spre Kremzli, chiftele din cartofi ca demult n-am mai facut si am donat de pomana restul de pe gratar cu ciresi si piersici cate 1 kg de fructe in pachete.   Cred ca era singurul magazin deschis pana la 9 seara, Sprouts, aprozarul BIO de pe colt.

Atit am muncit si tot flamanda am fost pe cand am terminat de curatat totul ...

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Memorial Day este ocazia de adta asta, sarbatoare nationala americana, zi de doliu dar lumea face gratar si fiecare frige ce-i place!

Bine ca eu nu astept pana Luni, le voi manca imediat si pe loc, nu este caldura insuportabila, am bere la rece original din Germania, Löwenbräu dar am si din cea fara alcool pentru suferinzi.

Nu prea pun accent in ultima vreme pe nimic, doar sa fie toate ingredientele amestecate bine si avanti ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ziua de Nastere al Americii va fi celebrat in izolare, fara gratar la mine cel putin, ca 2 mici pot sa-mi frig si intr-o tigaie am deja bere fara alcool rece de tot daca nu inghetat ca nu prea deschidem usa acelui frigider.   Nici pisici nu mai vin ca altadata, ca s-au vandut casele si noii stapani nu tin animale in case remodelate ca nou.  Voi praji si peste daca tot sint langa o suprafata incinsa, poate voi avea si chef de mancare ...  Am luat un pepene mai mic si omu' l-a scobit una din jumatati, dupa ce ca deja l-am mancat partea cealalta.     Il placea felul in care l-am fixat intr-un castron de sticla sa nu se rastoarne ... am si piersici dar sint tari, bune de tun in atacuri mai pasnice!!!  Livada noastra este pe masa de sufragerie, acolo se coc toate fructele planetei ca se recolteaza pe jumatate dezvoltate sa nu se strice pana ajung aici.   N-au nici un gust, am mancat acum niste zmeure acre, boabe mari si frumoase, rosu la culoare dar in rest e numai Vitamina C, precis vin din Canada ca altfel e cald in State si la nord unde se cultiva, oricum sintem in Julie, se topeste planeta dar fructele raman necoapte   :angry:  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prepar mici si voiam sa dau o descriere pentru nora mea, cand am dat de acest video.   Sper ca se opreste la mici ca nu prepar si altceva pentru maine seara!!!  

Poate salata de cartofi :chef: 

https://www.bing.com/videos/search?q=mici&docid=608043975031000033&mid=0D35ED8A7987C3BAD6AD0D35ED8A7987C3BAD6AD&view=detail&FORM=VIRE

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O sa copiez o postare de-a mea (era de-un Craciun) de prin alta parte. De ani de zile de cand am scris-o, tot asa imi prepar micii, cand am chef de d-astia de casa.

No:

"Băbăieți", azi am zis să-mi fac o dambla (de fiecare Crăciun o fac, una și aceeași): să-mi iau o sticlă de Metaxa 7*, cel mai bun "coniac" midrange, IMHO, pe care vi-l recomand dacă nu l-ați încercat deja. Nu că n-aș fi avut băutură (eu și-așa beau din Paști în Crăciun, așa că fac stocuri serioase), ci efectiv ca dambla. Bun! Am "atins" fo 50 ml și gândurile au început să umble... Tot umblând ele pe-acolo din neuron în neuron s-au metamorfozat într-o altă dambla: ia să-mi fac eu mici de casă, nene, că tot voiam de multă vreme, dar niciodată "coana Lene" nu m-a lăsat. Urcai în fugă în mașină, poposii la "Furcar" și cumpărai 1 kil de pulpă de gușter fără os și juma’ de kil de vită. Condimente și toate cele le aveam deja (nu-mi lipsesc niciodată), așa că periplul prin magazin a durat puțin.
Ajuns acasă, am poposit în bucătărie unde i-am dat liber nevestei de prin zonă, care a intrat în stand-by cu laptopul meu în față. Am spălat/curățat/pregătit de tocat carnea. Am dat-o prin mașina de tocat de 2 ori. Am pregătit condimentele, usturoiul, sarea și bicarbonatul. Usturoiul l-am curățat, apoi mojarat intens și lung, presărat cu o linguriță de sare, până la consistența unei paste. Până aici a fost floare la ureche... Nene, cine nu-și apreciază nevasta pentru munca depusă în bucătărie, e un mare guguman. Trebuie să vă spun că cele 20-25 de minute, cât timp trebuie să frămânți CONTINUU amestecul de carne + celelalte ingrediente, mi s-au părut un calvar. Evident că am luat pauze lungi și dese, că mă dureau mâinile de behăiam singur, dar am căutat ca, însumate, perioadele de frământare să facă cele 25 de minute necesare. Până la urmă m-a ajutat și nevasta, în ultimele 5 minute. A ieșit o pastă de mici trăznet, cu miros bestial! În final, compoziția obținută se netezește BINE cu o lingură, se înfoliază vasul să nu candească-n frigider, fiindcă trebuie lăsat cel puțin o noapte la odihnit.

Hints: la frământare se adaugă 3-4 linguri de ulei de măsline și cam tot la fel apă, poate chiar mai bine, așa încât pasta finală să nu fie foarte vârtoasă, dar să adere puternic la mâini și lingură. În loc de apă se poate folosi supa de oase (face micii și mai savuroși), dar chiar n-am avut chef s-o lungesc, că mâine vreau mici.

Necesar de materiale:
1 kg carne porc (grasă sau daca nu, inca ½ kg slănină)
1/2 kg carne vită
1 căpățână de usturoi
cel puțin câte un plic din următoarele (sau 10 g): boia de ardei dulce, busuioc, piper negru, cimbru, măghiran (acesta din urmă e recomandat a se pune 1/2 plic sau 5 g).
Ingrediente esențiale:
1 căpățână usturoi (sau chiar mai mult, după gust)
bicarbonat de sodiu alimentar (20-30 g)
Sare, absolut după gust.
Personal, am pus și piper, și boia mai mult decât "rețeta". La mirodenii se poate "umbla" după gustul fiecăruia.

 

Editat de Passepartout

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am facut niste mici dar ... n-au venit copiii sa-i manance si ca sa nu faca vechime in congelator, acum le tranform in sos pentru spaghetti!!!   Nu contin bicarbonat sau bere sau ceva traditional inafara de sare-piper-boia-usturoi, asa ca doar le maruntesc si le pun peste ceapa prajita plus altele.   

Pregatesc congelatoarele de noul sezon si trec des prin toate zonele bucatariei sa invnetariez ce se mai poate folosi si ce aruncam la pasarile cerului ca le place si lor carnea cruda daca-i tocat marunt, pe langa alte alimente expirate.   :chef:  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am dus mici sa mancam la intalnirea mare dar daca eram mai putini, a ramas cam mult, dar crud s-a pus in congelator.   Au iesit super bune si numai acum mi-am adus aminte ce lipsea din compozitie, Thyme/Cimbru desi am cumparat 3 legaturi.   Doar cele mai esentiale ingrediente am folosit plus supa de vita clara ca sa-l amestec dar si asa mi-a fost greu ca era cam mult de lucru sa fie bine amestecat.   Sare-piper-boia dulce-usturoi-supa i-au dat gustul bun, nu se mai saturau fiul si nora, eu am gustat doar. 

Mi-am mai chinuit bratele cu fiert de piftie, burta si supa de vita in 3 oale diferite, ca eu nu folosesc zeama in care fierb organele pentru tocanita pe care-l prepar din ce fierb in oala :chef:  Bunatatea asta impartim, eu doar din supa mananc, dar are mare succes intre cunostintele noastre care-l compara cu Menudo Mexican  dar de 1 milion de ori mai bun!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mici prepar pe moment, am fost si in piata deja ca m-am trezit devreme dar sint deja la ora 9:00 AM, 36*C, pentru carne si alte sensibilitati se inchiriaza loc in cladire cu A/C.  Pentru ca nu se mai cere masca, aproape nimeni nu purta!!!  Era la lume, abia puteam sa circulam, cine nu vrea sa profite de o plimbare din asta unde se si bronzau de la masina parcata pana sa ajunga la tarabe ca femeile erau goale toate, aproape.   Si acum la treaba ca mi-e di foame.  E weekend cu gratare in America!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Micii sunt vizați de o măsură dură de la 1 septembrie. Anunț viral și oficial în România

Micii sunt vizați de o măsură dură de la 1 septembrie. Anunț viral și oficial în România – Evenimentul Zilei (evz.ro)

Se scumpesc de azi ca toate alea s-au scumpit, dar bine ca se gasesc si nu se schimba calitatea din cauza asta!!!    Eu cumpar un sirop dintr-un magazin libanez si de o vreme n-a schimbat pretul, doar a lichidat/indoit/subtiat siropul ceea ce nu-mi convine ca pentru pretul vechi, cumpar mult mai putin ca inainte.   

Eu voi face cativa pentru weekend ca noi celebram Ziua Muncii - Labor Day :drunk: inclusiv Luni e sarbatoare ca nu se lucreaza!!!   Speram ca nu va ploua iar desi aseara deja a facut prapad ploaia dar nu aproape de mine, aici doar a picurat.    Mergem cat mai stam pe uscat sa cumparam bere si altele, ne aprovizionam pentru evenimentul de 3 zile lungi si late!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×