Sari la conținut
Forum Roportal
Taranus

Mititeii nostri cei de toate zilele...

Postări Recomandate

Rețetă mici de casă. Care este secretul pentru a pregăti cei mai suculenți mititei

Mici de Casa ... va trebui sa fac cand fiul organizeaza un party pentru casa noua "Housewarming Party" i se zice dar inca au nevoie de odihna si cu mititica abia trecuta de 3 luni si jumatate si ceva aproape 4 luni.  Dar sa treaca si frigul ca afara in curte este mai bine langa  gratar ca se termina totul unde a si inceput. 

Nu ma critica nimeni chiar daca nu-i ceva super bun, americanii apreciaza munca altuia, si daca este gratuit, totul la patrat este considerat.   

Va fi multa lume, voi munci mult dar va fi placut petrecerea, voi face si salata de cartofi. 

Nu va fi branza sau alte mezeluri ca nu merge bine cu carnuri de pe gratar, va mai fi si Carne Asada, mai aduc si invitatii, fostii colegi cate ceva, vor sa vada copiii in persoana. 

Sper sa nu uit nimic din reteta, Ienibahar nu folosesc in mici si Rozmaring niciunde in mancare, nu e planta mea de mancat dar am un ghiveci ca sa fuga tantarii de langa usa!!! 

https://evz.ro/reteta-mici-de-casa-care-este-secretul-pentru-a-pregati-cei-mai-suculenti-mititei.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 1 oră, The Unknown a spus:

 

Nu ma critica nimeni chiar daca nu-i ceva super bun, americanii apreciaza munca altuia, si daca este gratuit, totul la patrat este considerat.   

 

Asta e super. Aici nu prea apreciază lumea când te spetesti cu gătitul la o petrecere sau eveniment. Probabil ca toată lumea e obișnuită sa gătească în casa și li se pare normal. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum a reacționat un turist străin după ce a mâncat mici în restaurantul Cocoșatu din București: Mititeii sunt...

"Unul dintre locurile deja emblematice în ceea ce privește micii este restaurantul La Cocoșatu’ din București, unde oamenii se duc să mănânce ”cei mai buni mici”, după cum afirmă sutele de recenzii." 

*Nu cred ca location/continentul are ceva de a face cu gustul micilor!!!   Eu am facut si la Karachi, Pakistan, Dubaii ca si la Londra, UK, in San Diego, Los Angeles, Houston, Phoenix, in Montreal, Ottawa, Toronto in Canada si multe orase din Europa, dar nimeni n-a avut nimic sa comenteze doar ca nu era deajuns cantitatea!!!  Cred ca felul cum este preparat are ceva cand are gust de bicarbonat sau ai de scuipat tot feluri de zgarciuri din carne, sau unii pun un mare pumn de sare si din astea, am auzit de la romani invitati la romani sa manance mici ... si altele.   Odata respectat reteta si pe toti care-l vor manca, nu se poate sa fie rau, zic eu.              Ori unde am dus la vre-un party mici, erau extrem de multumiti ca se poate condimenta dupa cum vrea fiecare cu mustar iute sau dulce si altele.   Toate varstele pot manca daca au deja dintisori micutii, merge si cu Salata de Cartofi de minune, la mine in casa cel putin are succes intre tot feluri de persoane de la Avocati, Chirurgi, Proprietari de Afaceri de la o Coasta Americana la alta in toate Statele, etc., au fost foarte apreciati toate cele de pe masa.  

https://www.gandul.ro/actualitate/cum-a-reactionat-un-turist-strain-dupa-ce-a-mancat-mici-in-restaurantul-cocosatu-din-bucuresti-mititeii-sunt-19964335?utm_source=capital+text+link&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum faci cei mai buni mici la grătar. Secretul ca să iasă gustoși și suculenți la interior

Azi au fost sarbatoritii Micii, oficial.   Apartin de anumite evenimente, precum Mielul de Paste sau Sarmalele de Craciun.  Mai vin cateva sarbatori cand cu Mici sint pomeniti ca asa s-a ,ostenit din comunism.   Eu n-am crescut cu multe din specialitatile astea ca nu prea ne interesa nici ziua de 1 Mai cand eram copila in gradinita.    In tinuturile alte decat romanesti, nu erau la moda, erau necunoscute in toate zonele rurale.   Cand Gheorghe Gheorghiu  - Dej era presedinte, trecea zilele de sarbatoare CIVILE si fara Mici. 

N-am fost noi o exceptie ci toti ungurii din Ardeal care nu prea eram de partea acestori evenimente, ca ni s-au confiscat averile si multe altele prin Actul de Colectivizarea Agriculturii. 

Noi nu defilam, pentru nimic in lume!!!  Pe urma adultii au fost platiti sa iasa la defilare, dar batranii purtau steaguri religioase si se rugau ... cat s-a ocolit centrul comunitatii, care era tot langa biserica precum si Sfatul Popular de unde pornea oficial defilarea, la terminarea slujbei se atasau si batranii la procesiune.   

Era greu de separat aceste institutii, nici pana azi nu s-a intamplat minunea, doar ca nu se mai defileaza deloc in unele parti. 

Poate doar cei mari mari comunisti care mai au acces sa fure cat vor, fara consecvente.  Altii n-au ce multumi nici partidului sau guvernului!!! 

Pe moment n-am la cine sa prepar Mici, doar daca-mi vin la masa copiii m-as ocupa de asta ca numai la mine se mananca asa ceva, nu in localuri americane.  O ardeleanca poftea la mici si s-au dus la o cofetarie maghiara din ardeal care se reclama ca face si mici.   Nici cainii nu l-ar fi mancat mi-a spus, erau asa de tari.   De acolo au venit DIRECT la mine, cam 50 km distanta un drum, ca le era foarte foame desi au platit ultra scump localul luxos din North Scottsdale, unde locuiesc cei mai bogati din zona dar si politicieni de pretutindeni in pensie.   Localul era nou langa un Teren de Golf si Club.  Pana au ajuns la mine, aveau Mici proaspeti si altele ...       

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dreamstime_xl_62095842-300x200.jpg

Acum am de preparat mici pentru maine, Duminica avem de mers la fiul si mi-a spus ca pot sa duc cateva, sub 40 de bucati.   

Am primit complimente pana la ceruri si inapoi pentru tocanita de ieri!!!    N-au mai vazut asa o mancare aromata si placut la gust. 

Inteleg acum de ce decedatul era asa de bun prieten cu sotul meu ...si-au adus aminte de sarmale si altele.   Le voi face mai tarziu.

Eu m-am tratat cu 2 hamburgeri pana sa incep munca mai complicata ca dupa 4 ore de plimbare m-am flamanzit.   

Am dat vreo 3 retete la diferite persoane din 2 alimentari, un tanar voia sa stie ce fac cu 2 Vinete, alta intreba de 8 Ardei gras rosu la ce-mi servesc.

Ma mir mereu cum de mai sint in viata acele femei care se minuneaza si de ce cumpar un pui intreg???   

  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da chiar. Un pui întreg merge doar facut bucăți și pus în oala pentru un papricaș cum se cade. Dacă e de curte, normal, crescut liber cu cereale și legume, vorba poetului. În rest dacă e din cel de Gostat chiar nu știu la ce îți trebuie întreg. La ala sunt comestibile doar pulpa și pieptul. 

La mici pui bicarbonat sau nu? 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La Mici folosesc Bere fara Alcool din Germania, ca din asta avem noi in casa, cand amestec carnea cu usturoi razuit, sare-piper, un pic de boia si un varf de cutit de Cimbru, depinde de cantitate.   

Cat timp stau micii la fript pe gratarul fierbinte,  berea se evapora dar lasa carnea pufoasa ca a stat peste noapte in frigider amestecul si asta este important sa nu fie tare carnea.  

Cu bicarbonat ma spal pe dinti, pun peste pasta de dinti si-mi ajunge.  Nu-mi place gustul in mici.  Mai frec vasele cu bicarbonat, aici se vinde si in pungi de 5 kg, pe langa cutiute.

Pun si in masina de spalat rufe intre lucruri albe numai cu un pumn si se vede rezultatul.   Spal si pe jos in bucatarie si in bai faianta si chiuvete, dar tin in alte cutii de plastic peste tot in casa sa fie aerul curat.   Si in frigidere am bicarbonat sa elimine mirosurile de branza, usturoi, ceapa. etc., pentru asta cumpar cutiute speciale cu geamuri si nu se rastoarna peste nimic.  

******

In supa pun un pui intreg altfel n-are gust pentru mine.   Daca vreau sa fac snitele, tot eu scot de acolo de ce am nevoie, nu ma iau dupa nimeni.

Ma pricep sa tai in bucati orice fel de carne, cat de mare sa fie bucata, dar am renuntat deja la volum, ca nu mai vreau sa ma obosesc. 

Prefer sa le invat cum se face mancare pe cei interesati, decat eu sa le gatesc!!!  

Noi nu mancam pielea de pe pui, le fac jumeri ca-mi place sa am untura de pasare in rezerva, da gust bun altori mancaruri.   

In Gostat-ul de langa mine ieri m-au taxat cu 10 cents pentru o punga goala in care-mi impachetau marfurile!!!  Prima oara in Amerika in 36 de ani vad asta, in alte magazine inca n-au introdus inca metoda dar o sa ramana cu ele la invechit si cu magazinul gol!!!

Un pui crescut cine stie unde costa aproape de 30 de dolari.   Un alt pui zis "comercial" poate 7 dolari dar la COSTCO 2 pui intr-un pachet costa sub 10 dolari.

In casa la mine totul este comestibil ce cumpar. OMU' din pui, curcan vrea doar partile cu oase!!!   cu restul sa fac eu ce vreau. 

Mereu cumpar pui intreg ca ma descurc mai bine decat cu un pui deja ciopartit unde platesc si pentru munca asta, este inclus in pret ca este dublu si ceva fata de un pui intreg.   

Nu-mi place cum taie cu un iatagan macelarii puiul, peste oase unde nimeresc si pe urma eu sa caut oase cu microscopul prin carne!!!  

Exceptie face cand vad la pret redus ca mai sint 3 zile valabile pe eticheta, iar daca nu le vand mai ieftin de 50% cel putin, trebuie sa-l arunce.   Atunci cumpar 2 pachete cu pui intregi dar in bucati, taiat de la firme mari  "Tyson Foods, Inc." este una din ele, unde a fost procesat puiul.   

Se poate cumpara si de la Fermele din jurul orasului pui crescut in curte de mexicani, arabi si altii, dar orasul este mai lat ca altadata si benzina scumpa, nu se merita plimbarea degeaba ca nu sint sigura ce-mi vand si fermierii, eu nu le vad in viata puii doar in congelator ca si curcanii si restul.   

In piata libera un ou costa 5 dolari si abia pot sa cumpar ceva ca nu platesc aiurea pentru nimicuri doar ca ei il numesc ORGANIC!!!   

Ma plimb si pe acolo cateodata ca-mi place atmosfera vesela cu muzica si tot feluri de marfuri ciudate din Afrika, are si sectie de haine noi si purtate, carti noi si vechi, la fel vin tot feluri de oameni dar nu sint probleme.  Se si danseaza pe muzica "vie" ... lumea mai mult merge sa scape de gatit si se simt bine.  Sint tot feluri de restaurante amenajate care lucreaza din masini speciale pentru acest scop, merg si in fata firmelor sa aibe lumea ce sa manance. 

Mai este un magazin unde doar Marar verde pot sa cumpar, in rest ma uit pe cine recunosc din publicul de celebritati de la TV,  sportivi, muzicieni si multi pe care nu-i recunosc dar le aud ce debiteaza.   Sta carnea la invechit acolo in vitrina ca si mezelurile organice.  Varza verde chiar urata si zdrenteroasa costa $2,99 pentru 0,454 grame si are o greutate de 7-8 ori unitatea de masura, pana ce in alt magazin unde marfa vine din Canada, oricat de mare sa fie varza costa 1 dolar capatina.   Este invelit in plastic individual pentru sanatatea publica.

 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Crispy mititei on the grill

Din astea o sa mancam de Craciun, dar noi sarbatorim Sambata dupa amiaza.   Nu conteaza pentru noi dar nici pentru altii de aici ca nu toata lumea poate sa fie prezent in alte momente.  Unii deja au de zburat inapoi ca asa au gasit doar bilet de avion si multe alte inconveniente.   Pe drumuri sint doar betivi, deja azi au murit aproape de noi la 100 metri 2 tineri in jur de 30 de ani din cauza vitezei sub influenta de ceva.   Am de preparat vreo 100 de bucati de mici cel putin si o oala de Supa de Pui.   

Deja am curatat usturoi si ceapa ieri si azi, asa procedez mereu sa nu se strice ca mai nou gasesc in cepe tari, putrezire in mijloc cand il curat.  Asa scap de extra paguba ca sta in frigider in cutii de platic ceapa ca si usturoiul gata de folosit, in cutii separate.   Folosim mult din astea, am de facut si Guacamole, dar si Dahl/Linte si o tocanita de vita si Arpacas in loc de orez, ca-mi place gustul mai mult, doar ca este mai mult de lucrat ca se fierbe mai greu/incet, dar merita efortul macar de sarbatori.    

Am de cumparat carne tocata numai si niste legume in supa, Pui am in congelator ... poa'sa vina Mos Nick.  Grilam doar la fiul ca acolo ne adunam ca este loc mai mult ca vin si din familia norei parintii si alte rude.   Acolo este decorat totul si tot ce au nevoie copiii mici, nu vor sa doarma cand sint in casa si vizitori, adora inghesuiala si fac ce vor, adica ne arata de ce sint capabili.   Daca as incinge gratarul la mine, precis ar veni si Santa la party!!!

Ce meniu special de Craciun avem: - Supa ungureasca si Mici romanesti!!!    Ho-ho-ho!!!

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am facut niste Mici ca maine mergem la fiul la un gratar si eu prefer sa am d'ale mele decat ceva mexican. 

Bine ca e Sambata gratarul ca pe Duminica ne-au anuntat o ploaie cu toate zilele care la munte e zapada si ger.

Azi aproape toata ziua a mers caldura, ca niciodata.   Ma imbrac bine ca mananc langa gratar, imi plac calzi.

Stam acolo un pic sa ne jucam cu nepotii, dar nu stiu daca mai vine cineva la party.   

De acolo, la intoarcere ne oprim la un magazin Chinezesc sa mai cumpar si altele ce nu gasesc decat acolo.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×