Sari la conținut
Forum Roportal
Lighty

Muzica populara

Postări Recomandate

ascult muzica populara , soacra mea este o solista de genul acesta floarea tanasescu, anul acesta va , aparea pe piatza un nou album inregistrat la radio, nu este o solista aparuta dupa ploaie, are peste 30 ani de cand este cunoscuta si reprezinta dobrogea, . maneaua are o alta origine si este f frumoasa, dar ce ascultam noi nu este manea ................. , ascultati tot ce este frumoasa si va incanta urechile dar uneori este bine sa fiiti atent la detalii. daca aveti intrbari o sa va raspund cu placere si poate o sa postez si muzica dar si fotografii unicate :)

Editat de solista

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ascult muzica populara , soacra mea este o solista de genul acesta floarea tanasescu, anul acesta va , aparea pe piatza un nou album inregistrat la radio, nu este o solista aparuta dupa ploaie, are peste 30 ani de cand este cunoscuta si reprezinta dobrogea, . maneaua are o alta origine si este f frumoasa, dar ce ascultam noi nu este manea ................. , ascultati tot ce este frumoasa si va incanta urechile dar uneori este bine sa fiiti atent la detalii. daca aveti intrbari o sa va raspund cu placere si poate o sa postez si muzica dar si fotografii unicate :)

dak zici k soacra ta e floarea tanasescu,sa stii k eu o admir mult....e o solista ff buna si ff consacrata....imi plac cantecele ei....si eu cant muzik dobrogeana....mi-ar placea ff mult sa am niste inregistrari cu dansa...imi place ff mult folclorul dobrogean

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
nu, nu ascult...dar vreau sa stiu si parerea voastra...eu cred ca "artistii" cotidieni care canta muzica populara sa-au prostit...nu mai sunt ca "pe vremuri", nu mai respecta aceleasi datini si obiceiuri...si nu in sensul ce bun...ce renume fac ei iubitei noastre romania?? :D
ar trebui ascutata muzica noastra populara. avem multe de invatat de acolo.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ma uitai si eu prin acest forum si am ramas uimit. Am crezut ca sunt printre extraterestri. Nu contesta nimeni gusturile nimanui , dar chiar ati uitat de muzica populara? Chiar nu stiti ca folclorul si muzica populare sunt parte a ceea ce ne reprezinta ca natie?
:cry: Bravo!!!!Sa multumeasca romanii ca exista alti romani ce prin muzica si dansurile populare ridik rangul Romaniei la nivel foarte inalt peste granite...
vad ca nu prea ascultati muzica populara, dar poate va dati cu parerea despre interpretii de azi. Uite am sa fac un tur printre interpretii actuali din toate mai multe zone si va invit sa va dati cu parerea despre fiecare:Ionut Dolanescu, Mariana Ioneacu, Nineta Popa, Petrica Matu Stoian, Leontin Ciucur, Cornelia si Lupu Rednic, Florica Zaha, Cornel Borza, Dinu Iancu Salajanu, Mariana Anghel, Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocsa, Radu Ciordas, Aurel Tamas, Gabriela Tuta, Nicolae Murean, Leontina Dorca, Ion Dordoi si cam atat deocamdata. Daca mai aveti alti preferati adaugati si voiVa doresc numai bine
Irina Loghin,Maria Dragomiroiu,Angela Rusu,Crina Popa,Duicu Ionela,Mihaela Olteanu,Tatiana Raduta si lista continua...
As vrea sa stiu cat la suta sunt tineri care asculta muzica populara ?Si daca va place ...EDIT : Inainte de a posta te rog verifica-ti mesajul. E plin de greseli gramaticale !
Sunt foarte multi tineri...cu varste incepand de la 4ani....
Pai da binenteles Olga Khan, nu toata lumea ii specialist......altii vorbesc in acest forum fara sa cunoasca, dar se considera mari specialisti in domeniu. Din cate pot sa-mi dau seama nu prea cunosti cu adevarat marea familie a muzicii populare romanesti. Toti ce au fost pusi pe lista si apar si se regasesc in acest topic sunt cantareti consacrati, cunoscuti in tara cat si in strainatate unii.....unii sunt pe drumul realizarii definitive. Raspunsul la intrebare este ca Gheorghe Turda s-a cam retras dupa cum observati Gheorghe Turda nu prea se mai aude de el....lumea s-a cam saturat de piesele lui pe care le tot canta de 10 ani in coace. Nu a mai scos vreun album de mai bine 5 ani si nici la Tezaur Folcloric nu mai apare, locul de pornire spre realizare si spre cunoastere. Nu ca as avea ceva cu Gheorghe Turda, dar sa recunoastem el s-a retras....Pentru folclorul romanesc cat si pentru cel maramuresean ramane o valoare si nimeni nu se va mai naste ca si el. Fiecare solist are un stil aparte, stil care la place unor oameni altora nu le place...stiti cum e....Iar cat despre Ducu Bertzi nu face parte din aceasta categorie. Aceasta lista apar din cate am observat DOAR solisti de muzica populara si nu de muzica Etno, daca pot sa-l numesc asa.....Ducu Bertzi NU ESTE SOLIST DE MUZICA USOARA CE ESTE SOLIST DE MUZICA USOARA, iar daca l-ai auzit cantand populara, e posibil.. Orce cantaret canta in viata si parcurge in viata o gama cat mai larga de genuri muzicale. In aceasta lista apar solisti care nu s-au retras si-si continu cariera. Daca tot va apucati sa vorbiti de unii oameni mai intai ascultati piesele lor sau macar sa stiti cine sunt............Cine vrea sa faca faca o lista a solistilor de muzica usoara sa deschida un nou topic sau daca exista sa discute acolo. IN ACEST TOPIC APAR SI SE DISCUTA DESPRE SOLISTII DE MUZICA POPULARA, si sa nu vad ca apare vreun destept si se apuca sa vorbeasca de nicolae guta sau de manelisti aici.....nu avem nevoie sa se discute aici de un gen comercial..... nu merita respectati acesti oameni care fura texte si melodii populare le pune pe ritmurile lor, le mai modifica si gata o iesit o manea, asa se face o manea+ plateste si un textier. PE CINE MAI CUNOSTI, MAMA CE LISTA DE MULTI SOLISTI STII OLGA KHAN
felicitari pt respectul pt muzik populara.daca esti interesat sa mergi la un spectacol adevarat,unde vor presta ansambluri din strainatate(China,Italia,Spania) si din Romania esti invitat miercuri,31.10.2007 la Casa de Cultura a Studentilor.O sa fie f frumos!!Eu ador muzica populara!
Si eu ascult muzica populara..m-au invatat ai mei de mica..dar nu pot sa-i suport pe toti "artistii" astia de azi care canta etno...porcarii .. Imi pare rau ca s-a dus Liviu Vasilica, avea melodii super misto :spiteful:
pai nu confunda muzica populara cu muzica etno!!!
Eu sunt fata de orash :spiteful: ! Nu am avut prea mari contacte cu muzica traditionala romaneasca (nu imi place acest termen muzica populara, e o reminiscenta sovietica), pana ce nu am ajuns, studenta fiind, intr-un ansamblu de dansuri de la casa studentilor. asta se intampla prin anul 1, acum am absolvit dar nu as mai putea trai fara dans, chiar nu inteleg cum am facut-o, 20 de ani din viata! Scoala, familia, toate si-au lasat amprenta asupra mea, dar contactul cu cantecul si dansul national as putea spune ca au insemnat chiar mai mult, pentru ca au constituit revelatia identitatii mele. Altfel spus, cand am invatat dansurile noastre traditionale si am inceput sa fiu impatimita de muzica noastra nationala, abia atunci am intrat in posesia "mostenirii" romanesti. Ca si dansatoare intr-un ansamblu studentesc, in ultimii 6 ani am sustinut spectacole si am participat la festivaluri de folclor de pe 4 continente. Vreau sa va spun ca oamenii sunt realmente vrajiti de muzica noastra, de dansuri si de costume. Acest lucru l-ati putut constata si pe alta cale: in cadrul emisiunii "Dansez pentru tine" de la ProTV, simpaticul Wilmark si-a exprimat de cateva ori admiratia pentru dansul nostru popular si pentru civilizatia acestui popor (cand spun civilizatie ma gandesc la cultura ancestrala, nu la ascultatorii de manele). Pacat ca noi, romanii insisi, nu suntem constienti de aceasta bogatie si in loc sa ne mandrim cu ea avem tendinta de a o ascunde ca pe o boala rusinoasa!Avem artisti complecsi, care abordeaza cu succes orice gen muzical. spre exemplu Andra, care are atata succes in muzica pop, dar abordeaza cu placere si cu nostalgie melosul popular din zona ardealului, si chiar canta bine si cu stil folclorul! Sau Cornelia Rednic (sotia "Lupului"), care a lansat un album cu melodii de muzica usoara veche romaneasca, de pe vremea cand melodia inca mai insemna ceva...As vrea sa va propun sa o ascultati pe Laura Laurentiu: banateanca, glas curat, melodii originale, videoclipuri superbe, si o prezenta activa nu doar ca interpreta, ci ca o persoana implicata in promovarea culturii traditionale: http://www.lauralaurentiu.ro/. (Si canta, de asemenea, cu stil, alaturi de folclorul banatean, covers - hit-uri ale muzicii internationale).
De trei ani activez si eu la Casa de Cultura a Studentilor ca solista de muzica popula.Felicitari pentru spectacolul din data de 24.10.2007,cu ocazia implinirii a 70 de ani de cand exista.Sunteti minunati!!!Stiu cat suntem de admirati in afara pt muzik si dansurile populare traditionale...in Anglia chiar am fost denumiti "Ambasadori ai Romaniei in Anglia".
:doh: Bravo!!!!Sa multumeasca romanii ca exista alti romani ce prin muzica si dansurile populare ridik rangul Romaniei la nivel foarte inalt peste granite...Irina Loghin,Maria Dragomiroiu,Angela Rusu,Crina Popa,Duicu Ionela,Mihaela Olteanu,Tatiana Raduta si lista continua...Sunt foarte multi tineri...cu varste incepand de la 4ani....felicitari pt respectul pt muzik populara.daca esti interesat sa mergi la un spectacol adevarat,unde vor presta ansambluri din strainatate(China,Italia,Spania) si din Romania esti invitat miercuri,31.10.2007 la Casa de Cultura a Studentilor.O sa fie f frumos!!Eu ador muzica populara!pai nu confunda muzica populara cu muzica etno!!!De trei ani activez si eu la Casa de Cultura a Studentilor ca solista de muzica popula.Felicitari pentru spectacolul din data de 24.10.2007,cu ocazia implinirii a 70 de ani de cand exista.Sunteti minunati!!!Stiu cat suntem de admirati in afara pt muzik si dansurile populare traditionale...in Anglia chiar am fost denumiti "Ambasadori ai Romaniei in Anglia".
populara..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Imi place si ascult muzica populara dar nu "muzica populara" , cu texte care mai degraba par manele(dusmani, frati, etc).

Imi place Lucretia Ciobanu , Ioan Bocsa, Mariana Draghicescu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×