Sari la conținut
Forum Roportal
Lighty

Muzica populara

Postări Recomandate

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

„Cântarea o ştiu de la mama. Textul l-a scris însuşi Costa Bogdan, pe când se afla în temniţă, la Sibiu, dacă bine-mi amintesc. Se pare că Ana lui se încurcase cu altul şi era şi însărcinată. Băiatul, că era foarte tânăr pe-atunci, a comis ceea ce în epocă se numea crimă pasională, iar remuşcările l-au urmărit multă vreme. Era cioban, om simplu, dar tragedia i-a răscolit sufletul, nelăsându-l, la propriu, să doarmă nopţile. De la puşcărie a ieşit cu ajutorul unei cucoane. Era flăcău arătos şi se pare că soţia şefului închisorii, la care intrase ca ordonanţă, n-a rămas insensibilă la farmecele lui. Umblă vorba că ea ar fi insistat să fie eliberat ceva mai devreme, chiar dacă de povara păcatului care-l apăsa n-a avut cum să-l scape. Ana Săcoşana pierise. Bătrânii spun că erau la drum, în căruţă, când au început să se certe. Costa a vrut să-i dea o palmă, dar fata l-a muşcat rău de mână, iar tânărul a scos cuţitul şi a înjunghiat-o pe loc. E ceea ce, de altfel, povesteşte el însuşi în versurile doinei”, ne spune Petrică Moise.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Maria Ciobanu și-a achiziționat un loc de veci în Cimitirul Bellu din București. Deși locuiește în Statele Unite, artista în vârstă de 85 de ani, dorește să fie înmormântată pe locurile natale, astfel că a făcut pregătiri din vreme. Mormântul achiziționat se află pe Aleea Artiștilor, sub un tei, în vecinătatea altor nume importante ale culturii române."

*In Romania este celebritate, in State nu, de aceea vrea sa fie ca atare si ultimul act al vietii cum a fost in tinerete.*   

https://evz.ro/maria-ciobanu-va-fi-inmormantata-aproape-de-ion-dolanescu-artista-si-a-cumparat-locul-de-veci-in-cimitirul-bellu-video.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce vrea să facă Ciocârlia muzicii populare românești???   

*Nimic deosebit nu face!!!  Asa se facea si inainte de comunism in Romania, dar communistii au ucis, sau asa au crezut ei, orice alt stil de viata decat infectioasele idei la care le fortau rusii.   Doar prostii au ajuns la putere si dirijau si distrugeau totul precum ceauseasca din adancul analfabetismului din ea, etc.    Azi inca se continua cu distrugerea cladirilor ridicate de Austrieci, Germani, Francezi si alte natiuni o sa arete de curand ca pe vremea Epocii de Piatra, ca nu cresc ca si ciupercile toamna.   

Intr-o alta societate, la moarte se gandeste si se pregateste din timp!!!  Asa era si la noi in familie, cu toti aveam locuri rezervate din nastere pentru acest scop sa fie familia impreuna.  Pe noi nu ne-au convins comunistii cu NIMIC, am facut cum am vrut totul in viata.   In America la fel se intampla, daca mergi intr-un spital pentru operatie, prima intrebare este daca mori pe cine sa sune spitalul ca sint firme care vin imediat, ridica mortul, il pregatesc dupa contractul facut cu familia cand au cumparat Asigurarea de Viata!!!   

Multi au doar Testament si Ultima Dorinta, in caz de copiii minori, parintii iau decizii, iar cei care n-au acte din astea, se face una pe loc, inainte de internare!!!

Putini romani cumpara asa ceva pana nu sint fortati de autoritati la locuri de munca: armata, politie, firme de TIR, etc., ca nu dau bani pe orice, nici macar pe Asigurare de Boala, marea majoritate din ei.   Merg in Romani sa se trateze dar sa si moara ca este mai ieftin decat aici.   In ultimii ani n-am vazut 1 nume cunoscut in ziarul Statului Arizona la rubrica deceselor, ca din timp merg "acasa" sa aibe o inmormantare crestineasca, ceea ce aici nu "zboara" ca este doar un fel la toata lumea care nu include nimic din ritualurile de acolo.   Celebritatile fac exceptie cateodata, dar in ultima vreme dupa ce au fost ingropati, familiile au anuntat publicul si pe un loc mare s-au adunat  sa vorbeasca despre si au lansat baloane in aer.  

La romani deloc nu le convine ca in spitale NU se permite lumanarea si nici mai incolo de peretii spitalelor, focul deschis este strict interzis.  Nu se practica in America nici marele doliu sau alte traditii, florile nu ajung in cimitir ca vine cu tractorul sa taie iarba si incurca orice ridicatura de teren!!!   Nu vase cu flori, nu cruci, nu luminari!!! 

Este doar o placa la orizontala pe care este scris numele decedatului sub nivelul inaltimii ierbii la care se coseste periodic.  Sa nu zic de mancare langa mort ca Department of Health Services  ar arde toata cladirea unde s-a practicat asa ceva, deci astea la un loc nu-i convin nici Ciocarliei, de aceea vrea acasa!!! 

Doar pentru naivi spune noutati articolul, vrea inmormantare de Stat ca la Presedinti sau Regi, aici este mai simplu ceremonia dar totusi costa mult mai scump decat acolo.   

Adaug in paranteza, pentru un bolnav la pat, intr-un "bizniz de babe" mai de doamne ajuta, nationalitatea proprietarului nu conteaza, costa 4500 de dolari pe luna!!!   Daca avea pensie de 600 de dolari numai in Arizona si 1000 in California, si altceva nimic pe numele ei/lui, a locuit intr-o resedinta de venituri minime sau la cineva ... ???  mai departe nu mai scriu nimic.

https://retetesivedete.ro/maria-ciobanu-si-a-uimit-familia-cu-ultima-decizie-luata-ce-vrea-sa-faca-ciocarlia-muzicii-populare-romanesti.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×