Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
element22

Tratat despre vampirism

Recommended Posts

j044zp5qdn8z2105wkjb.jpg

PARTEA I : ADEVARUL :

Textul nu este luat de pe internet ci cules de mine dintr-o serie de scrieri !

Lasati preconceptele si fiti deschisi la adevar ...

 

Sa o luam cu ce e mai simplu , ceea ce am vazut la televizor si vedem in continuare pe ecrane , filme cu si despre vampiri . Toata lumea a auzit de Dracula, Bram Stoker creatorul romanului, mai nou Twilight unde vampirul e o chestie care luceste dragut la soare Neutral , de la usturoi si pana la joaca de baseball intre un vampir si un om e mare distanta; toate imaginile preconcepute despre cruce, usturoi, transformatu in liliac si alte animale este un nonsens. Acum adevarul :

 

In prezent , diferite distributii de filme , de la Hollywood incearca sa faca niste profit pe tema aceasta, adaugand si distorsionand niste adevaruri istorice, de la voievodul nostru valah Vald Tepes pana la Dracula, de la contesa Bathory a Ungariei , la contesa vampir pe baza carora s-au facut numeroase filme . In marea majoritate, filmele despre vampiri sunt low-buget, unele am vazut si porno, cateva sunt pline de efecte speciale si nominalizate la Oscar , cum ar fi Twilight ,Blade, Underworld, Bram Stoker's Dracula , Dracula 2000 si asa mai departe, iar foarte putine sunt filme interesante cum ar fi Interview with a Vampire ,Let the Right one in ; pot sa zic si Queen of the Damned - asta ar fi prima intalnire cu acest subiect , dupa care stam putin pe ganduri si zicem ca e cool si vrem sa fim ca ei si incepem sa ne interesam mai mult despre subiect.

 

Incepand de pe timpul cand Bella Lugosi interpreteaza rolul contelui Dracula , pana cand Robert Pattinson joaca in Twilight au existat numeroase idei despre cum ar trebui sa arate , sa fie un vampir. Inca nu vorbim de rezultate stiintifice , deocamdata vorbim despre niste adevaruri din media pe care mai toti le pot accesa daca au suficient timp sa caute. Am spus filmele care merita mentionate, eu personal am vazut peste 100 de filme cu vampiri dar multe low-buget ,altele foarte foarte proaste.Un film bun este Let the Right one in , care nu este american, ci belgian , sau nordic cred (Suedia daca nu ma insel). Seriale ca True Blood sunt o pierdere de timp , lafel si filmele Cu Blade ,Twilight , desigut nu trebuie sa imi dati dreptate fiecare cu parerea lui. Unii dintre voi ati vazut diverse documentare de la Discovery sau National geografic despre fenomenul vampiric cu povestioare din trecut cu diferite teste ,oameni care isi dau cu parerea si asmd. Ei bine adevarul este diferit pentru fiecare depinde cum il percepem.

 

Exista mai multe anime (desene japoneze) care sunt interesante decat filme americane, de ex ca Vampire Hunter D , sau Gowena , Trinity Blood, Hellsing si H Ultimate,Blood Hunters dar favoritul meu ramane Trinity Blood

 

S-au facut diverse jocuri bazate pe acest subiect unele mai proaste ca altele , dar sa mentionez unul dintre cele mai bune : Masquarade Bloodlines il gasiti pe odc sau dc ce aveti voi, daca nu pe adrese de torrente ca iplay sau http://www.lasttorrents.org daca nu aveti cont va dau eu invitatii am 3 si ca VIP mai primesc invitatii , are o mare baza de date si merge bine ca viteza de tragere ( va mai trebuie si un client ca Vuze Azureus sau Utorrent )

 

Ca MUZICA exista diferite subgenuri de rock care pot fi asemuite cu un adept vampiric, cine asculta si punk intelege la ce ma refer.. Pe parcurs va voi explica mai multe , acum vreau sa ma opresc la subcultura Vampirica , care a luat o forma de comunitate , nu in Ro unde e "dracula" ci in statele unite , in L.A dar mai ales in New Orleans orasul natal al Annei Rice. Scopul meu era sa gasesc ,daca nu sa organizez o comunitate vampirica, o subcultura de genu cum este in New ORleans , unde oamenii pot sa isi traiasca linistita ziua , ducandu-se la munca , band capuccino iar seara fara nici un fel de discriminare sa se intalnesca cu alte persoane pentru o filozofie , un stil de viata , niste principii , in special pentru a fi un rebel ,dar in gandire, raspuns la societatea Nesanatoasa in care azi traim oriunde in lume ne-am afla. Unii oameni , ne nationalitati, chiar si din Romania s-au gandit sa faca o subcultura in America, organizand intruniri, festivaluri ,samd.. s-au hotarat sa se organizeze in CLANURI ,sau CASE ( ex HOUSE OF KHEPERU ) la noi s-ar zice secte sau ceva de genu.in casa din care am mentionat mai sus face parte scriitoarea Michelle Belanger ,care a scris The Vampire Codex , The Vampire BiBLE, si diverse carticele pentru clanul sau..( le gasiti pe net sub forma de e-books in format pdf http://www.sacred-texts.com ) dar cel mai important a ajutat la dezvoltarea celui mai interesant documentar vazut pana acum despre vampiri, el a fost facut in 2oo8 , jurnalistul s-a bagat intr-o multime de chestii pentru a scoate documentaru care s-a comercializat foarte putin , deaia este si foarte rar , si nu il mai gasiti pe net , odc, torrente ,mai ales in magazine sau la tv. ( http://documentary-dvds.suite101.com/article.cfm/film_review_of_national_vampire_a_documentary ) va repet nu este un documentar de genu Discovery ,NG sau BBC ,ca sa va faceti si o parere despre un documentar care iese din tipare .. eu il am pe HDD ,este cel mai interesant documentar care l-am vazut despre acest subiect , este totul 100% real,nu este amuzant sau distractiv, este filmat cu camera, nu exista actori doar oameni reali din diferite secte filmati pe ascuns cu camera. Zik eu ca o imagine asupra ceea ce inseamna vampir in zilele noastre nu poate fi mai clara, de la dinti facuti, si magazine de tatuare, piercing pana la ritualuri satanice sau inchinate unor zeitati inchipuite, de la conturul negru , orgii in cluburile din New York la scene sangeroase toate 100% reale, oameni band sange intr-un ritual rar vazut de public, de la oameni hardcore vamp la necrofili sau criminali care isi gasesc o ocupatie in pictura. Daca o sa fie organizate intalniri ceva o sa va dau un cd cu acest documentar.

 

uw6lyy7m1x2yea88h38g.jpg

PARTEA II : REALITATEA ISTORICA

Evenimente cronologice datate:

 

1047 - Prima atestare a cuvantului " Upir " intr-o scriere referitoare la un print rus din Novgorod - "Upir Lichy" ( Vampir periculos )

 

1190 - " De Nagis Curialium" de walter Map , face referiri la un vampir englez

 

1196 - "Chronicles" de Wiliam de Newburgh contine cateva povestiri despre vampiri originali din Anglia.

 

1428 -Se naste Vlad Tepes

 

1610- Elizabeth Bathory este condamnata pentru uciderea a 100 de fete , moare in inchisoare. (1614)

 

1610 - " De Graecorum hodie quirundam opinationabus" de Leo Alltius ,este considerat a fi primul tratat modern despre vampiri.

 

1679 - " De Masticatione Mortuorum" de Phillip Rohr, primul text german in care apare explicit termenul vampir

 

1727-1732 - Arnold Paole omoara mai multi oameni si le bea sangele in orasul Meduegna

 

1744 - "Disseertazione sopre I Vampiri" de Giuseppe Davanzati, cardinal,figura emlematica a iluminismului peninsular.

 

1748 - " Der Vampir", de Heinrich August Ossenfelder este primul poem modern despre vampiri.

 

1797 - "Braut von korinth" de Wolfgang von Goethe ( Mireasas din Corint - poem in care apare un vampir )

 

1798/1800 - "Christabe" de Samuel Taylor Coleridge ( considerat a fi primul poem despre vampiri ,scris in limba engleza)

 

1800 - "I Vampiri" , de Silvestro de Palma (compozitor napolitan)

 

1801/1841 - "Thalaba" de Robert Southey; "Vampyre" de John Stagg; " The Giaour" , de George Gordon Byron ; " The Vampyre " , de John Polidori ; " Lord Ruthwen ;" ou les Vampires " de Cyprien Berard,; "the vampyre - bride of the Isles" de Charles Nodier ; "der Vampyr" de Heinrich Marschner ; "Upir" de ALEXEI TOLSTOI

 

1845- Varney the Vampyre or the Feast of Blood de James Malcom Rymer ,Victorian best-seller

 

1851 - " Le Vampire " de Alexandre Dumas

 

1872 - In Italia Vincenzo Verzeni este condamnat pentru uciderea a doi oameni dupa ce le-a supt sangele

 

1872- " CARMILLA" de Sheridan le Fanu ,probabil cea mai atmosferica poveste cu vampiri din toate timpurile

 

1884 - "strigoii" de MIhai EMINESCU

 

1888 - "Land Beyond the Forest " de Emily Gerard. O sursa majora de informatii despre Transilvania pentru Dracula de Bram Stoker

 

1894 - " The Flowering of the Strange Orchid" , de H.G. Wells

 

1897 - "Dracula", de Bram Stoker si "the Vampire : de Rudyard Kipling devin imediat surse de inspiratie pentru productii cinematografice si teatrale.

 

1924 - Fritz haarmann numit si "vampirul de la Hanovra" este arestat si condamnat pentru uciderea a mai mult de 20 de persoane intr-un ritual vampiric

 

1942 - " Asylum" de A. E . VAN VOGT ( prima poveste despre un vampir extraterestru )

 

1975- Nuvela "dracula" de autorul sf Fred Saberhagen

 

1976 - Apare "interview with a vampire " de Anne Rice ,primul roman din Cronicile Vampirilor,serie care de-a lungul anilor va mai cuprinde : Vampirul Lestat, Regina Damnatiolor, Povestea hotului de trupuri , Diavolul Memnoh, Vampirul Armand si Vittorio,vampirul.

 

1978 - "Hotel Transylvania" , de Chelsea Quinn Yarro, roman cu si despre vampiri

 

1980 - Richard Chase ,numit si "dracula de la Sacramento,california " se sinucide in puscarie.

 

1988- " Empire of Fear " de Brian Stableford in care o aristocratie de vampiri conduce lumea

 

1998 - Carpe jugulum de Terry Pratchett , sta la baza subculturii vampirice din zilele noastre si multe filme incepand cu Blade pana la Twilight

 

- Mick Farren's renquist novels , in care vampirii sunt creati de o rasa de "ingeri"/ extraterestri numiti nephilimi.

 

2006 - Colectionarul de istorie - Elisabeth Kostova este editata in Romania.

 

De asemenea au existat si date mai vechi , de ex ritualurile de sacrificare si de a bea sangele celor sacrificati la MAYASI , cele mai vechi sunt cele egiptene si babilonice ,legenda lui Akriman si zeul soarelui , in toate culturile vehci apar ritualuri de consumare a sangelui, si inchinare la unele zeitati care faceau acest lucru, de la picturi rupestre pana la tablite de lut ,sau piatra explicate prin imagini, hieroglife. Mai multe informatii se gasesc in Grecia antica , si se refera la diverse intamplari numite nosphoros care in greaca inseamna ciuma, (plague) de aici si cuvantul nosferatu, ceea ce sugereaza faptul ca au existat diverse ciume cu caracter necunoscut ,grecii au ars cadavrele sau pe cei care erau bolnavi (nosphoros) , un alt cuvant interesant din greaca este lycantropi care inseaman om-lup , deci varcolac, de aici si cuvantul Lycan , in Underworld. De la conceptul grecesc ca focul purifica totul, si organismul infectat de o boala , de aici a aparut confuzia ca vampirul este vulnerabil la foc , la soare...deoarece pentru greci Soarele , Sol era un foc mare , care se invartea in jurul Pamantului care era centrul universului dupa cum credeau grecii asta pentru filozofi si sofisti, pentru plebe era un zeu.

 

PARTEA III : VAMPIRISMUL SOCIAL

 

Mai sus am aratat diferita puncte in istorie unde se intalnesc referiri la vampiri. Cum a fost luat asta realitate si transormata in trend ? incepand de la referirea biblica la Metuselah,personaj biblic care ar fi trait peste 500 de ani la Vlad Tepes ... domnitor roman ,tatal lui Vlad Dracul , a luptat impotriva ocupatiei otomane si i-a infrant pe turci prin tehnici neortodoxe de mai multe ori, prin arderea satelor , otravirea fantanilor samd... pe talhari ii tragea in teapa de aici si numele de Tepes.. Confuzia : El facea parte dintr-o grupare medievala numita ORDINUL DRAGONULUI care era o liga crestina impotriva musulmanilor (paganilor) de la dragon , dragon-drake in engleza ,la drac a fost un mic pas si s-a gandit Bram Stoker ca are la ce lucra la un print Dracula insetat de sange,citind putina istorie ,auzind de faptele sale sangeroase si a luat nastere acest personaj in toata lumea fff mediatizat. Contesa Bathory a fost o contesa a Ungariei , care neavand viata sociala , fiind inchisa intr-un castel , a fost abordata de un magician , asa era cunoscut pe vremea accea , un sarlatan cel mai probabil care i-a spus ca sangele de virgina are calitatea de a mentine pielea tanara. De aici a dezvoltat o psihoza si a omorat peste 100 de fete (virgine sau nu ) scaldandu-se in sangele acestora,dar nu a baut niciodata sangele fetelor.Romanul Carmilla de Sheridan le Fanu este bazat pe acesta fapta reala.

 

In ziua de azi, in New Orleans unde este "capitala" vampirilor au luat forma tot felul de clanuri care practica diverse ritualuri si se intrunesc in grupuri mari pentru a socializa despre subiectele preferate.Un ex ar fi house of Kheperu sau Strigoii Vii , chiar asa se numeste americani pronunta altfel si nu este nici un roman in clan. In Orleans exista magazine care vand diverse produse printre care si dinti de vampir de toate marimile , cu mulaz ,ca la dentist ,acesti dinti , dintii unui vampir reprezinta un simbol , un stil de viata, dar mai ales natura animalica,primordiala din fiecare din noi Vampir

 

Multi oameni din aceste clanuri de comporta cum ar trebui sa se comporte adevaratii vampiri, unii chiar practica consumul de sange uman, cu acordul,simtamantul celuilalt,desi interzis de orice lege europeana/americana. In CHina sau Indonezia ai voie sa consumi sange , de animal . in Taiwan se serveste sange de sarpe. Sangele de capra este de multi baut ca un afrodiziac sau ca supliment nutritiv , in Chile , Brazilia, Argentina , America de sud in genere. Termenul de vampir a introdus si alti termeni stiintifici precum liliacul vampir care este un animal adevarat , el se hraneste cu sangele celorlalte animale ,chiar si oameni.Daca exista animale care sunt hemofile de ce nu si oameni , ar spune unii... Acest trend , dorinta de a fi vampir este imbratisata de multi oameni dornici de schimbare,rebeli in gandire si cu cunostiinte peste mediu decat majoritatea. (studiu sociologic ) dati un search pe youtube blood fetish , blood drinking si veti vedea diferse filmulete reale cu oameni consumand sange - de animal. Am vrut sa bag pe youtube un film cu ritual de consum de sange uman ,dar a fost verificat si banat.(din documentaru de care va zieceam)

 

In antichitate la greci si romani se practicau diverse consumuri de sange in scop terapeitic ,medicinal. In evul mediu sangele era considerat esenta lucrurilor ,avand o mare potenta magica.In ziua de azi s-a constatat ca are un rol major in vietuirea omului si oricarei specii amfibieni,mamifere,etc.

 

In antichitate la romani si greci , bolnavii de epilepsie (comitialis morbus) boala lui Appolo( zeul soarelui) beau sangele gladiatorilor dintr-o cupa.Pilinius considera in Historia Naturalis ca : "dar pe Hercule,spune el, acei bolnavii considera drept un leac foarte eficient sa soarba chiar de la om sangele cald si viu , sa soarba insusi suflul vietii de pe marginile ranilor ,desi obiceiul recomanda sa nu se atinga deloc cu gura ranile animalelor salbatice, altii cauta maduva de oase si creierul de copii.Este considerat un sacrilegiu sa privesteiorgane umane ,dar sa le mananci ? " tot Pilinius spune " Orfeu si Archelaus arata ca sangele de om,provenit din orice parte a corpului,se aplica foarte eficient in caz de anghina,la fel , pe gura epilepticilor,cchiar dupa atac,iar acestia se ridica imediat.Sangele este bun si pentru bolnavii cu organismul slabit.Eschine din Atena trata anghina ,amigdalita , afectiunile apiglotei si plagile canceroase cu cenusa de excremente, acest medicament se numea botryon."

 

Oamenii vad , aud si fac precum aud si vad...

r5n13yc60zdgcz56kfrq.jpg

 

 

PARTEA A IV -A : REALITATEA STIINTIFICA

 

"Myth is the hidden part of every story,the buried part,the region that is still unexplored because thre are as yet no words to enale us to get there.Myth is nourished by silence as well as by words " - Italo Calvino

 

Incep cu un alt citat, din Rig veda - una dintre cele mai vechi scrieri indiene si de pe glob : "One who had eyes saw it;the blind will not understand it. A poet, who is a boy he has perceived it; he who understands it will be his site's sire " . ( Cine are ochi l-a vazut,orbul nu il intelege. Un poet, care este baiat l-a perceput; cel care il intelege va fi stapanul stapanului ).

 

Vorbind despre mituri, se spune ca un vampir care nu mai suge sange, se numeste gloconda , cel care s-a hranit cu alta substanta mult mai potenta numita Eucharist ( sangele si trupul lui Hristos). O alta legenda veche spune ca primul vampir a fost Longinus , soldatul roman care si-a infipt sulita in trupul lui Hristos si a format la Roma o secta de vampiri care urmarea inscaunarea unui imparat vampir. Ritualuri sangeroase se faceau inantea unor batalii , Alexandru cel Mare ( Macedon) a sacrificat multe animale inainte de batalia de la Guagamela , apoi scaldandu-se cu sangele lor, sau turnandul in cap. La romani se injunghia un bou deasupra unei persoane iar daca sangele cadea pe acea persoana pe fata inseamna ca nici un rau nu va avea sau familia lui, existau si rituri populare ca Lupercalia .

 

Cele mai vechi scrieri si atestari oarecum stiintifice sunt cele ale lui Leone Allaci , Philip Rohr si Dom Augustin Calmet "De Masticatione Mortuorum" 1679 "Vampirismul a fost multe ori considerat profanare de morminte, un furt. Specia vampirilor , citez, numita necrophagos , care este canibalismul celor morti, este foarte des conectata cu aspectele religioase a unor oameni salbatici care isi au locul in sabbat si in vrajitoare. Sir Spenser St.John , in descrierea lui despre haiti da un detaliu curios despre cultul Voodo care are la baza ascpectul canibalic practicat ca religie in cele mai oribile situatii" Un astfel de expemplu ar fi cel a lui Vierteljahrschrift care a omorat si mancat un copil deoarece credea ca ia o parte din vitalitatea copilului. Lipsa de manare , teribile asedii poate aduce cetatenii unui stat,oras, in stare de a manca carne omeneasca.Un ex din Biblie care ne spune de ororile cand Ierusalim a fost asediat de Benadad al Siriei pe timpul domniei Regelui Joram (892 BC ,Kings IV )

 

PSIHOLOGIC : se credea ca cei care au fost vrajotori sau idolatristristi a lui Lucifer/Satana o sa ajunga vampiri ,sau a ucigasilor dupa ce vor muri.Citez " Ce mare pacat e actul sinuciderii desi era considerat decent si admirabil in vechea Grecie si Roma, inspira fiecare om , caci atunci cand va muri sau corpul lui va fi distrus el se va reincarna/renaste dupa moarte in vampir, dupa cultul Zoroastric sinuciderea ete cea mai teribila crima si este clasificata ca marg-arzan, o ofensa abominabila,caci sinucidearea isi are radacina in vina (guilt ) " Pentru stramosii nostri tracii si dacii moarte ,sinuciderea era privita cu alti ochi,oamenii radeau cand murea un om , crezand ca atunci va fi dus in rai si va fi fericit.In Grecia antica se taia mana unui sinucigas si apoi se incinera ca nu cumva sa se ridice ca vampir/stafie,altii ardeau tot corpul.

 

Originea vampirului se credea a fi nici demon nici stafie ,caci aceia nu sunt corporali,dar care are poseda calitatile amundurora,vampirul real este corporal, acesta are un corp care nici nu traieste nici nu este mort,ci traieste in moarte.(the androgyne in the phantom world ) si sugerea sangelui ii ajuta sa se revitalizeze in continuare. Leviticus XVII :" You shall not eat the blood of any flesh at all, because the life of the flesh is the blood, and whosoever eateth it,shall be cut off ". La noi in Romania exista termenul de strigoi sau moroi.Credinte populare cred ca vampirul iese in noaptea de sf Andrei, deaia se pune usturoi , laolalta cu cresterea graului.

 

In mediul evu se credea ca 3 lucruri sunt necesare pentru a fi vampir: Un cadavru, Dracul/Satana si Permisiunea lui Dumnezeu. Altii au avut si o vedere mai stiintifica,realista Abbot din Macedonia spunea : " Nu cred ca este imposibil ca in cazurile de catalepsie, care se rezulta cu inmormantarea prematura sa nu fi intarit fenomenul si mitul vampirului.Uneori bolnavul de catalepsie isi revine ,deoarece aceasta boala nu este fatala, este de nivelul psihicului ,si atunci este crezut ca a rasarit din morti" In urmatorii ani s-a descoperit ca nu Dracul, persoanele care practivau magie neagra erau vampiri ci era o boala mai degraba.(mai era si exemplul excomunicarii de catre biserica).Uciderea lor este explicata in mai multe feluri, tarusi ,lumina soarelui ,foc ,etc..lafel si abilitatile supranaturale..

 

BIOLOGIC :

Multe din povestile cu vampiri care se transforma in lilieci inclusiv Dracula sta la baza realitatii a doua specii de lilieci care sug-sange : Desmodus rufus si Diphylla ecaudata

In epoca Renascentisa se spune ca Ludovico Fatinelli a publicat "tratat despre vampiri" 1616 in care a speculat ca vampirismul este o boala cauzata de un microb patogen. A fost acuzat de erezie si ars. Sursa spune el este HVV ( HUMAN VAMMPIRIC VIRUS ) ca rabia el tine de Mononegavirales, virusuri care sunt negative de genomul RNA ( acidul ribonucleic ARN ) Virusul spune el se transmite de la liliac la om care paseaza victimei acest virus prin muscatura,astfel liliacul devine purtator.In teorie infectia HVV este posiila , un schimb de fluide, transmisie prin sange a persoanei muscate . La nivel cerebral s-ar constata un nivel foarte scazut de serotonina. ( Sinucigasii au un nivel scazut de serotonina, fapt dovedit stiintific) .se mai zice ca sangele unui vampir se numeste ichor si din cauza proprietatii acestuia omul dobandeste puteri care sunt categorizate in domeniul supranaturalului.Proprietatile spun anumiti cercetatori din acea epoca sunt necunoscute,deoarece nu exista instrument care sa masoare astfel de proprietati.

 

O alta explicatie stiintifica , de data aceasta poate mai aproape de adevar si mai recenta este cea a unei bolli rare numite porfirie. Oameni care sufereau in trecut de porfirie li se dadea sa bea sange,credea ca asta ii va ajuta sa se vindece. Boala ,spune medicina moderna stopeaza productia de heme.Oameni care sunt extremi de avansati in aceasta boala ereditara sunt sensibili la lumina, si chiar pot sa se arda la soare pe un cer noros,rezultat ferirea de soare si ducand o viata nocturna.Oamenii care sufera de porfirie pot avea ochii rosii,care se rezulta de la cresterea celulelor rosii heme intermediare numite "porphyrins" (nushu cum se zice in romana heme ,poate fi vorba de hematocite,hemoglobina,eu am facut traducerea din mai multe carti) Multe forme de porfirie pot fi asociate cu tulburari neuronale/psihice cauzand simptome neurologice care creaza boli psihopatice,de aici natura "vampirului" de a fi rau sau avand un caracter antisociabil Razz

 

 

PSIHOLOGIC : (mergea la topicul celalalt dp forum dar daca am strans tot aici mai ramane si asta)

 

In psihologia timpurie se credea ca acele atrocitati cu caracter vampiric sunt impulsuri sexual maniacale si sunt clasificate ca necrofilie sau necrosadism.

 

Psihologia moderna : Vampirul este o creatura mitologica care se transpune in dorinta omului de a fi sadistic ,animalic.Vampirul,specie fictionala, se spune ca ataca victima de gat,inducand o stare de transa, excitabila apoi infingandu-si coltii in jugulara victimei ii suge sangele care este vital lui. Pe aceasta baza, medico-psihologii au definit niste conexiuni existente intre fascinatia sangelui si excitarea sexuala. Din cauza inhibitiilor,socializarii si a educatiei acest sentiment,puternic ramane intr-o stare latenta,hibernala, dar isi pastreaza o doza de sadism mintal. Dr. Havelock Ellis spune : " Este foarte probabil ca motivul unei crime sexuale sau cu tenta sexuala este intotdeauna de a varsa sange si nu cauza mortii " Punctul de unde se ia sange, este unul cu un grad de sensibiliate excitabila,nu vorbim de un picior sau mana de unde se suge sangele, desi venele incheieturilor ar fi o solutie foarte acceptaila,este vorba de gat, si desi aici se afla aorta (cea mai mare vena) , in multe din cazurile de vampirism sau crime sexuale nu vedem urme violente aplicabile.

 

Tendinta este aceea de a musca si suge usor, (unele forme de vampirism se practica si sub forma unor jocuri sexuale ) . Dr. Paul d'Enjoy defineste aceasta ca un sarut ,spune el : " Impulsul de a musca este o parte a elementului tactil care isi are originile in a saruta "

 

 

Sangele, fantana vietii ,esenta ei,ambrosia, natura lucrurilor.... :

 

Dr. T.Claye Shaw in studiul sau " A Proeminent Motive in Murder" arata: " Exista o mare fascinatie a sangelui ,felul cum este scurs ,nu este un alt obiect natural care are un efect profund emotional mai mare decat cel al sangelui. Este usor sa intelegem cum sangele este conectat cu manifestarile sexuale, si cum el este erotic si provocator la vedere sau numai gandul la sange ne provoaca anumite stari inevitabile. Plumroder care in 1830 a definit pentru prima oara si a dat atentie conexiunii dintre pasiune sexuala si sange. Pasiunea pentru sange devine o dorinta sexuala (lust/desfranare) care este catalogata ca fiind hemothymia. Un numar mare de persoane au fost inregistrate ca fiind normale, gasesc placere intensa in sange in timpul relatiilor sexuale (actul sexual in sine),desi daca la propriu sangele s-ar scurge si prelinge in fata ochilor lor,l-ar crede repulsiv,aceasta dorinta ramane ascunsa/latenta mult timp deoarece provoaca stari inevitabil de puternice care nu pot fi controlate" .

 

Sangele este o estenta vitala organismului si fara vampirism. VAMPIRISMUL PSIHIC/energetic :La nivel subconstient,inconstient se remarca acele persoane care sunt vampiri energetici (caz real : MIchelle Belenger) se mai numesc si "psychic sponge". Aceste cazuri de vampirism sunt reale,ele intalnindu-se peste tot in lume. persoane cu abilitatea de a extrage energie de la o alta persoana din cauza neajunsului ei, vampirul energetic sufera de o lipsa de energie cautand o sursa de regenerare care sa fie prezenta si activa,dinamica. S-a reportat un caz real recent cazul MIchelle Belenger, care suferea de aceasta forma de vampirism , nu stia ce se intampla cu ea ,pe masura ce crestea era tot mai slabita,anemica, la un consult medical nu avea nimic din bolile cunoscute de medici. A fost internata in spital , administrata intravenos cu diferite medicamente pentru a recapata vitalitatea, starea sa in spital s-a agravat deoarece nimeni nu era langa ea,apropiat,dupa ce a iesit a descoperit nevoia de a absoarbe energie de la ceilalti ,pur si simplu prin a sta cu ei. Acele persoane daca stateau prea mult ,cateva luni in preajma ei se simteau si ei obositi,in prezent Michelle face parte dintr-o organizatie vampirica numita House of Kheperu, New Orleans.

 

Unii doctori interzic copiilor mici sa doarma cu batranii tocmai din aceasta cauza.

 

Vreau sa mentionez ca sursele mele de pe internet sunt cam 20% restu fiind luate de la diversi oameni de-alungul timpului carti de stiinta si istorice.

 

Cam atat despre acest tratat , astept pareri Smile bye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×