Sari la conținut
Forum Roportal
Sweetybad23

Leuconichia - pete albe pe unghii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

:cry: ieri cand mi-am facut manechiura am observat ca mi-au aparut doua punctulele albe pe unghii :cry: pe unghiile de la degetele aratatoare ...dar doar pe ele ...celelalte nu au absolut nimic ... un punctulet pe una unul pe cealalta .... eu nu am avut niciodata probleme cu unghiile nici cu exfolierea nici cu punctulete de genul acesta si mam speriat si am citi pe net despre acest lucru ....si am aflat ca se numeste Leuconichie aceasta '' boala'' a unghiilor daca pot sai zic asa ....

Daca cineva are aceste punctulete albe sau a avut si a scapat de ele va rog spuneti-mi si mie cum ati reusit ?.... si am aflat ca se pot mari sau inmulti si nu vreau :cry: :cry:

 

Uitati ce am gasit eu despre Leuconichie....

 

 

 

Leuconichia poate fi aparenta sau adevarata.

 

Forma aparenta se poate observa in ciroza cand apar opacitati albicioase in unghii. Unghiile capata o culoare alba, iar lunula este mascata. In uremie, se poate intalni unghia "jumatate-jumatate", la care jumatatea proximala este mata, iar cea distala - rosie sau bruna. De asemenea, in functie de nivelul de albumine serice, pot sa apara benzi albe paralele cu lunula pe suprafata unghiilor.

 

Leuconichia adevarata este de mai multe tipuri:

 

  • leuconichia totala - este foarte rar intalnita. Se caracterizeaza prin aspectul albicios, laptos, albastrui sau ivoriu al intregii unghii. Opacitatea este variabila. De regula, cresterea rapida a unghiilor este asociata cu leuconichia totala.
  • leuconichia striata - consta in prezenta in lama unghiala a uneia sau mai multor unghii, a unei benzi albe de obicei orizontala. Benzile au 1-2 mm latime si sunt de obicei situate la acelasi nivel la toate unghiile afectate.
  • leuconichia punctata - consta in aparitia pe unghii a unor pete albe de 1-3 mm, singure sau in grupuri. Unele dintre aceste pete se pot mari cu timpul.
  • leuconichia variegata - se caracterizeaza prin aparitia pe una sau mai multe unghii a unor linii albe orizontale neregulate.
  • leuconichia longitudinala - se manifesta prin aparitia pe lama unghiala a uneia sau mai multor unghii a unei linii alb-cenusii longitudinale, de 1 mm latime.

Coloratia alba a unghiilor poate sa urmeze unor fenomene fiziologice, precum menstruatia sau stresul puternic, sau dupa boli acute (ex. infarct miocardic), boli digestive (ex. colita ulcerativa), afectiuni cutanate (ex. eritem polimorf), boli renale (ex. insuficienta renala).

 

De asemenea, leuconichia dobandita poate fi cauzata de boli infectioase (ex. zona Zoester, rujeola, TBC, sifilis), boli autoimune sau neoplazice (ex. boala Hodgkin), tulburari metabolice, neuropatii periferice, psoriazis, si de intoxicatii cu arsenic, plumb, sulfamide, pilocarpina si thaliu.

 

VA ROG SA MA SCUZATI DAR DEABIA DUPA CE L-AM POSTAT AM OBESRVAT CA NU ESTE UNDE TREBUIE ....SI NU STIU CUM SA FAC SA-L MUT LA '' FRUMUSETE''....daca stie cineva va rog sa posteze ai acest lucru ...

Editat de Sweetybad23

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiam ca sunt de la lipsa de calciu; am avut si eu, dar mi-au trecut; nu stiu daca se poate face ceva in privinta asta.Eu am asteptat doar.

 

P.S.Mutarea topicului se poate face doar de un moderator/admin...cred.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×