Sari la conținut
Forum Roportal
Wahaha

Eminescu necenzurat

Postări Recomandate

Cu argumente...

Alea sunt argumentele tale ?

Pai daca scoti ceva din context, si Basescu este satanist! :D

 

Ionesco era rinocer?

Nu, era incornorat! :p

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Titlul topicului este "Eminescu necenzurat".Insa voi il cenzurati...

Unii vor sa il vada ca pe un mare crestin(desi ataca religia in unele poeme),altii ca pe un agnostic...insa nimeni nu vrea sa il vada ca satanist,desi poeziile exista.'

Eminescu a fost bagat pana pese cap si in politica,a condus un cotidian de partid...Junimea era masonica,si desi nu stim daca a fost bagat si in asta,sunt motive sa credem ca masoneria l-a lichidat,cand a devenit incomod.

si Einstein a fost un geniu...si cercetarile lui su stat la baza crearii bombei atomice.

Talentul si inteligenta cuiva,nu ii justifica in nici un caz orice alegere.

M-am saturat de atata idolatrie fata de unele personalitati din cultura romaneasca.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din contra, mi se pare ca incercam sa il privim destul de nuantat. Ii vedem si implicarea ortodoxa, si gandirea pitagoreica, si poeziile luciferice... A fost un om complex, cu multe fatete. Cand scria poemele luciferice era angajat in ele. Cand scria in apararea ortodoxiei credea in asta. Nu inseamna ca era labil, ci inseamna ca avea o personalitate accentuata, cu temperamente contrarii, coleric-melancolic. Intre aceste doua temperamente e o mare distanta. Omul poate fi azi coleric si scrie poeme avantate, si maine e melancolic, si scrie in apararea traditiilor. Nu inseamna ca avea pareri schimbatoare, ci ca avea dreptul de a se schimba si de a scrie diferit in diverse etape. Incearca sa iti exprimi ideile in carti care sa fie usor de inteles de catre masele largi si vei vedea ca e dificil.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poezia o scrii dupa cum simti ,nu dupa cum gandesti...Eminescu a fost un geniu si ca unul veritabil a cuprins toata aria de sentimente ,trairi si expierente umane transpuse intr-un mod cum numai el a stiut a o face ,asa ca dragi copii ,pana la geniu e cale lunga ,ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ajunga.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum a murit de fapt Mihai Eminescu. Dezvăluirea unui martor ocular 

mihai_eminescu_1888_0.jpg?itok=JrOUcUTM
Portret al lui Mihai Eminescu din 1887-1888

Moartea poetului naţional al românilor a generat un lung şir de dezbateri şi controverse. Mihai Eminescu s-a stins la vârsta de 39 de ani, în condiţii pe care unele voci le consideră neclare. La 166 de ani de la naşterea „Luceafărului”, Click! readuce acest subiect în actualitate.

Mihai Eminescu s-a îmbolnăvit în 1883, vorbindu-se de epuizare psihică, şi a fost internat în repetate rânduri în spitale şi ospicii, în următorii şase ani. Luna iunie a anului 1889 l-a găsit la Institutul doctorului Şuţu, unde era internat. Cel care a văzut momentul dramatic ce a grăbit moatea poetului a fost frizerul Dumitru Cosmănescu  sau „Dumitrache”, aşa cum îl striga Eminescu. Mărturia lui a ajuns la urechile familiei sale şi a fost publicată de ziarul „Universul” abia în 1926.

caritatea_0.jpg?itok=HnShUSzE
Institutul Caritatea de pe Strada Plantelor din București
La mijlocul lunii iunie, Mihai Eminescu l-a chemat pe Dumitrache ca să-l tundă. Înainte însă, fiind o zi călduroasă, poetul a vrut să se mai plimbe cu Dumitrache prin curtea Institutului, unde era internat. În timpul plimbării, poetul l-a întrebat pe Dumitrache dacă știe să cânte ”Deșteaptă-te române!”. Atunci, frizerul i-a spus că nu. Eminescu a vrut să-l învețe cântecul pe care-l îndrăgea  și a început să-l  intoneze cu vocea lui formidabilă de tenor, despre care s-a vorbit mult în presa vremii. 

În acele clipe, poetul a  fost  lovit cu o  cărămidă în cap de un “nebun” care se plimba și el în curtea Institutului Caritatea, situat pe strada Plantelor în București.  

Din cauza loviturii puternice , Eminescu a căzut și i-a spus lui Dumitrache să cheme repede medicul fiindcă se prăpădește. Frizerul, șocat de întâmplare, l-a anunțat.  Doctorul Șuțu l-a consultat pe poet și a  spus că totul va fi bine. Dar, peste două zile, la 15 iunie, Mihai Eminescu a murit.

click.ro

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×