Sari la conținut
Forum Roportal
Kilkoana

Nici macar nu asculti !

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pornesc de la un citat.....asa comunica ei, si ii categorisim insensibili.

Incerc sa ofer solutii tocmai pentru ca suferinta celor din jur ma doare si nu vreau sa le-o sporesc stand sa plang cu ei, implicit sporind-o si pe a mea.

Uneori manifest genul asta de empatie, dar rar, din ratiuni de... stare de bine(a mea si a celor de langa mine) :)

 

Cat timp ai constientizat asta si in caz de nevoie stii sa explici argumentele tale, jos palaria.

Ex....vine acasa sotia, bad day at work.... se va plange de cat e de naspa seful/sefa. Solutii:

1. CE AI GRESIT TU IN MUNCA TA, DRAGA? Poate ca rezolva conflictul, ea poate chiar a facut ceva gresit in ziua aia....dar reactia poate aduce pe dracu jos din pod.

2. Sustinere....gen ascultarea matzaielii .....nu ofera solutii, ofera suport.

 

Nici o femeie nu este indestul de idioata sa nu stie daca a gresit.

 

Eu as vrea sa dati exemple si domnii si doamnele de momente cand ati vorbit cu o persoana din sexul opus si in ciuda a toate nu v-ati facut intelesi/e. Noi vom analiza conversatiile si situatiile.

Editat de Kilkoana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca ne referim la relatia de cuplu subiectul pare putin nediscutat, adevarat. Doar aparent insa. Ca e vorba de eterna comunicare. Care exista sau nu exista. Ca si iubirea din care isi trage izvorul comunicarea in relatie. Exista sau nu exista. Cand iubirea sau premizele ei exista comunicarea este simpla si deplina. Ne simtim utili sa ascultam problemele celuilalt si usurati daca le impartasim pe ale noastre. Gasim sprijin si il oferim cu drag. Cand iubirea a trecut si s-a transformat intr-un vis trist, ramane singuratatea. Nu ne mai intelegem, nu mai gasim suport, nu mai comunicam. Este foarte trist iar psihologii nostri pot explica mult mai in profunzime acest mecanism.

Nu am oferit un exemplu dar cred ca unii se vor regasi in cel scrise de mine.

Solutii ofera cei destepti si mai experimentati. Eu spun ca numai o alta iubire poate rezolva problema. Caci asta de la care asteptam intelegere si suport nu mai e.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acolo unde nu exista dragoste nu va fi niciodata intelegere.Cnad iubesti ierti si nu ajungi la certuri si nervi.Cand iubesti esti responsabil de cei iubiti de tine.Cand iubesti ajuti pe cel iubit cu sfaturi,vorbe si exemple.cand iubesti iti vei da viata la orice clipa pt persona iubita,nu exista lasitate si scuze.Cand iubesti intelegi si poti darui intelepciune celor dragi si chiar necunoscuti.cand iubesti vezi in oricine un frate si o soara.cand iubesti cunosti suferinta si durearea altora prin tine.Nu prin mila ci prin compasiune,suferi odat cu cel ce sufera.Cand iubesti este pace in univers.Cand iubesti nu mai exista rau in lume si nici clase sociale distincte.Cand iubesti,poti intelege graiul animalelor si pasarilor,al firului ierbii si al pietrelor,al pestelui in apa si ei iti vor raspunde.Cand iubesti Dumnezeu exista in tine si prin tine si in tot ce este in jurul tau.

 

Toate problemele au la baza lipsa de iubire ori daruirea de prea putina iubire ori neintelegerea de a sti cum sa iubesti.A iubi este cel mai greu lucru din univers.Nu este atat de simplu precum pare.

O relatie intre un barbat si o femeie trebuie sa aiba la baza in primul rand o prietenie totala.Fara prietenie..nu mai este dragoste ci doar o expresie a egoului uman.Lipsa de prietenie duce la divorturi si despartiri in cupluri.Orice probleme de orice fel ar fi,serviciu,casa,etc etc trebuiesc discutate cu calm si intelegere si respect.Pt. ca acolo unde nu exista respect nu exista nici iubire.Totul depinde de gradul de inteligenta si spiritual la care este persoana si in vasta majoritate a cazurilor,cine se aseamana se aduna.True!Aici are un mare rol si karma si soarta,dar asta e alt subiect insa deloc neglijabil in orice relatii umane.Uneori,nu-ti gasesti omul potrivit cu toate ca esti convins ca este asa...si de aici rezulta probleme.Este greu sa afli omul potrivit tie dar nu si imposibil si odata in viata iti va iesi in cale cand nu te astepti.In astfel de situatii numite si suflete frati sunt prea putine neintelegeri in relatia de cuplu.dar idea importanta este si in afar relatiilor personale sa daruiesti iubire si intelegere.

Spre ex. e usor sa crezi in Jesus,dar mult mai greu sa devii el!Sa traiesti invataturile lui zi de zi.In acel moment in care vei face asta,stii ce-nseamna sa iubesti cu adevarat!Mai bine un ateu convins dar care se ghideaza dupa precepte corecte in viata si este un om impecabil in comportament si vorbe,decat un "credincios" care este simbolul ipocriziei prin propria-i persoana.

Daca perosna iubita are o problema ,o asculti si incerci sa faci tot ce-ti sta in stare si chiar imposibilul de se poate ca sa o ajuti ,fie prin sfat,ori fapta.Dar in orice problema oricat de grava ar fi ,sa incepi intodeauna cu o imbratisare!!!

 

Zoroaster(ori Zarathustra),unul din Avatarii acestui ciclu de viata universal in care inca traim a spus TOTUL in doar cateva cuvinte si daca le-am urma cu totii intocmai,NU ar mai fi nici o problema in viata noastra,totul s-ar rezolva de la sine:

 

VORBE BUNE,GANDURI BUNE,FAPTE BUNE.

Cine le urmeaza intocmai stie sa iubeasca cu adevarat.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Sa zicem ca s-au terminat primii trei ani, nu mai esti tentat/a sa tot cauti alta iubire si vrei sa mearga aceasta comunicare.

Care tre sa DUCA LA REZOLVAREA UNOR PROBLEME.

NACAZURI ALE PARTII FEMININE.

1. Ati observat ca in comunicare in societate partea masculina adopta o atitudine de cel care tine un curs, didacticista, cat timp partea feminina, adopta o atitudine de student, de invatacel deschis la a afla si o alta parere.

Baiul intervine cand ea chiar si-ar dori comunicata parerea si nu gaseste un public masculin dispus sa asculte.

Este foarte clar pana si in postarile de pe topic. Daca e un user barbat, isi va prezenta parerea ca un adevar uneori chiar absolut - va spune ca nu a generalizat doar sub presiune. Poate adauga si un - imi vine minte GET LOST! utilizat de un user barbat- doar pentru a puncta punctul lui de vedere, in discutii atat cu barbati, cat si cu femei.

E interesant de urmarit cum isi rezolva disputele userii barbarti si userii femei.

De remarcat ca un user feminin adauga des.....din punctul meu de vedere, sa dea si altii solutii...adica acele hedges. Nu intotdeauna pentru ca nu are o parere proprie clara, sau e nepregatita.....pur si simplu pentru a nu acapara.

Acu nici o parte nu greseste in sine, societatea este una in cares-au format modele de comunicare ce duc mai mult la castigarea discutiei decatre barbati.

 

Ati intalnit ocazii in care desi ati ascultat parerea altuia, la randul vostru nu ati putut comunica. Sau invers....vi s-a parut vreodata ca o femeie a comunicat indecis?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa zicem ca s-au terminat primii trei ani, nu mai esti tentat/a sa tot cauti alta iubire si vrei sa mearga aceasta comunicare.

Care tre sa DUCA LA REZOLVAREA UNOR PROBLEME.

 

 

Daca vrei sa mearga aceasta comunicare inseamna ca esti prinsa in aceasta iubire. Partea trista apare cand esti doar tu acolo iar partea adversa a plecat. Se mai pune problema comunicarii?

 

acuma forumistic vorbind, pseudocomunicarea pe aceasta cale este indreptata in mare parte spre "castigarea discutiei" cum bine spui.

dar oare acesta e scopul comunicarii? sa castige cineva dintr-o discutie? sa existe cineva care are dreptate? ajuta asta la ceva?

poate ca ajuta. la edificarea unei imagini forumistice. tease.gif

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar hai sa va prezint o situatie ipotetica din "You just don`t listen", fara referire la acapararea discutiei de catre barbati.

Domnul si doamna X revin catre casa de la un concert. In masina, doamna X intreaba:

Nu ai vrea sa ne oprim pentru putin timp la familia Y/ prieteni ?

crezand ca este intr-adevar solicitata parerea lui, domnul raspunde NU.

Doamna, care isi dorea sa se opreasca, timp era, pur si simplu simte ca dorinta ei de a-si vizita amicii a fost ignorata.

 

Ea a utilizat un timp de intrebare, care dadea posibilitatea raspunsului in ambele directii......el a crezut ca poate alege, dupa forma intrebarii....

Cine are dreptate?

 

 

poate ca ajuta. la edificarea unei imagini forumistice. tease.gif

 

Nu doar, ca sfaturi nu se prea ofera e adevarat. Comunicarea de aci, asa pseudo taste, are multe din valentele comunicarii din viata reala.. Eu am gasit. Dar am fost etichetata in fel si chip pentru ca am atras atentia. Si de catre ei si de catre ele.

Doar ma intereseaza...........pornesc de ideea ca sunt indragostiti in cuplu....se poate extinde la comunicarea cu sefu/a, vecinii, vanzatoarea din coltz.....exemple forumistice....orice.

 

In speta cuplu, sunt indragostiti, dar si e un mare dare, fiecare dintre noi ne iubim first and foremost pe noi insine.

Abordam comunicarea din acest aspect....poate comunicarea defectuoasa duce la impresia ca nu mai iubim?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ea a utilizat un timp de intrebare, care dadea posibilitatea raspunsului in ambele directii......el a crezut ca poate alege, dupa forma intrebarii....

Cine are dreptate?

El are dreptate. Ea sa spune ce vrea alta data, nu sa se astepte sa i se citeasca gandurile, ca d-aia apar certurile.

Genul asta de formulare este fals politicoasa si e un mic joc al puterii - "ma fac ca te intreb ce vrei, ca oricum facem ce vreau eu". Forma corecta de adresare: "Hai un pic pe la X/Y, ca tot suntem in zona" - adica sa spui ce vrei.

Evident ca doamna simte, ca nu merge creierul, doamna intotdeauna va dori sa simta, nu sa gandeasca, e construita sa fie asa. Dar ca sa simta ar trebui sa gandeasca intai un pic, n'est ce-pas ?

Apropo, domnul ce-o fi simtind ? :think:

De multe ori doamnele, orbite de pasiune, cauta sa faca lucruri pentru domni, fara a se interesa de ceea ce ar avea nevoie domnii respectivi - motivatia e simpla: fiecare doamna viseaza ca partenerul ei e ceva sau cumva cum saracu' nu e de fapt, mai ales ca respectivul nu face niciun efort sa ascunda ca nu e asa. Dar doamnele oricum vor face acele lucruri si apoi vor scoate ochii la domni pe sistemul "ia uite cate fac eu pentru tine"...

 

Exemple de discutii posibile(nu ale mele ca nu vreau sa fiu asasinat in somn):

 

Ea: - Daca nu ti-a placut ce am facut pentru tine de ce nu m-ai oprit, de ce nu ai zis nimic ?

El: - Pareai fericita facand asta, zambeai, nu am vrut sa iti stric placerea, asa ca am zambit si eu cu tine.

Ea: - Trebuia sa zici ca nu-ti place...

El: - Altadata ma intrebi.

 

Ea: - N-ai vrea sa facem lucrul asta ?

El: - Nu, n-am chef acum.

Ea: - Ooof, biiine... Niciodata nu facem ce vreau eu...

El: - Pai ce vrei tu ?

Ea: - Pai nu ti-am zis adineauri ?

El: - Nu, adineauri m-ai intrebat daca vreau EU sa facem lucrul asta, nu mi-ai zis ca vrei tu sa il facem. E greu sa zici pe de-a dreptul ceva ?

Ea: - Ooof, nu ma intelegi... Daca ma iubesti ar trebui sa simti lucrurile astea...

El: - Aha, cum ai simtit tu data trecuta cand ai facut ceva pentru mine ce mie chiar nu imi trebuia si apoi tot de mine te-ai luat ca de ce ti-am facut placerea sa ma fac ca ma bucur in loc sa te ranesc oprindu-te din ce faceai ?

 

 

Discutii de genul pot cotinua la infinit.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar hai sa va prezint o situatie ipotetica din "You just don`t listen", fara referire la acapararea discutiei de catre barbati.

Domnul si doamna X revin catre casa de la un concert. In masina, doamna X intreaba:

Nu ai vrea sa ne oprim pentru putin timp la familia Y/ prieteni ?

crezand ca este intr-adevar solicitata parerea lui, domnul raspunde NU.

Doamna, care isi dorea sa se opreasca, timp era, pur si simplu simte ca dorinta ei de a-si vizita amicii a fost ignorata.

 

Ea a utilizat un timp de intrebare, care dadea posibilitatea raspunsului in ambele directii......el a crezut ca poate alege, dupa forma intrebarii....

Cine are dreptate?

Ambii au dreptate, ea vrea sa mearga, el nu vrea sa mearga. Fiecare cuplu rezolva problema acestui gen de decizie prin compromis. Fiecare cuplu functioneaza atat timp cat partenerii sunt in limitele lor suportabile de compromis. Unii pot suporta mai mult, altii mai putin. (de aici si expresia cu "X e sub papuc", ca imagine a dezechilibrului de compromis acceptat).

Referitor la tendinta barbatilor de a adopta o comunicare de tip "profesor" ea vine din rolul psihologic pe care il are barbatul in cuplu, sa ofere protectie si stabilitate unui cuplu. Barbatii judeca mai mult bazat pe principii si mai putin pe sentimente, judecata feminina find mai inclinata catre subiectiv, ceea ce duce la situatia ca barbatii sa aiba opinii mult mai stabile decat femeile. Asta ar putea fi o explicatie. O alta explicatie ar putea fi tendinta femeilor de a isi alege parteneri care sunt mai inteligenti decat ele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Barbatii judeca mai mult bazat pe principii si mai putin pe sentimente, judecata feminina find mai inclinata catre subiectiv, ceea ce duce la situatia ca barbatii sa aiba opinii mult mai stabile decat femeile. Asta ar putea fi o explicatie. O alta explicatie ar putea fi tendinta femeilor de a isi alege parteneri care sunt mai inteligenti decat ele.

Talibancele te vor trage pe roata, te vor biciui in piata publica si apoi da cu sare, te vor atarna la foc de ardei iute si in final te vor arde pe rug pentru aceste cuvinte eretice :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Ea: - N-ai vrea sa facem lucrul asta ?

El: - Nu, n-am chef acum.

Ea: - Ooof, biiine... Niciodata nu facem ce vreau eu...

El: - Pai ce vrei tu ?

Ea: - Pai nu ti-am zis adineauri ?

El: - Nu, adineauri m-ai intrebat daca vreau EU sa facem lucrul asta, nu mi-ai zis ca vrei tu sa il facem. E greu sa zici pe de-a dreptul ceva ?

Ea: - Ooof, nu ma intelegi... Daca ma iubesti ar trebui sa simti lucrurile astea...

El: - Aha, cum ai simtit tu data trecuta cand ai facut ceva pentru mine ce mie chiar nu imi trebuia si apoi tot de mine te-ai luat ca de ce ti-am facut placerea sa ma fac ca ma bucur in loc sa te ranesc oprindu-te din ce faceai ?

 

 

Discutii de genul pot cotinua la infinit.

 

Foarte - foarte bun exemplul de converstatie. Imi place la nebunie.....voi porni de aci.

1. Cand ea il intreaba daca nu ar vrea sa faca lucrul acesta, dand posibilitatea unui NU din partea lui, cum anume credeti ca priveste ea discutia? ....vad ca mai incolo exista ............ar trebui sa simti . Femeile iau in considerare mai mult pastrarea armoniei in relatie in timp ce pentru barbati este esentiala claritatea?

E doar o manevra, pentru a cauta galceava?

Nu greseste fundamental nici unul si totusi scandalul e iminent.

 

Talibancele

 

Ma intreb de motivul pentru care ai preluat asta. Sunt sigura ca ai facut-o la gluma, dar tu de ce ai simtit ca aceasta eticheta ii foarte buna aci?

Editat de Kilkoana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×