Sari la conținut
Forum Roportal
zodiak

Solutii practice si ieftine pentru o viata mai buna

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Bine v-am gasit!

 

Ma gandeam ieri la felul in care se ieftineste tehnologia comunicatilor, telefoane, abonamente, PC, Net, s.a.m.d, in timp ce la problema energetica situatia este chiar pe dos, se scumpeste consumandu-ne toate resursele financiare, aceasta si datorita faptului ca acesti producatori de energie nu au concurenta, adica se claseaza la categoria monopol! :gathering:

 

Iata cateva solutii:

 

-centrala termica pe rumegus ori pe aschii (de salcie/rachita);

-pompa de caldura apa-apa (ori aer-aer / interior-exterior) cu schimbul termic facut in apa unui r^u, unei belti, unui lac;

-recipient solar cu apa "tip panou" pe acoperis (facut din tabla vopsita in negru ori tuburi de sticla;

- etc.

 

-Autovehicul pe aer comprimat, ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Realizarea unor ferestre cu geam triplu, ceva mai mari in zona cu expunere sudica, de fapt casa ar trebui sa aiba expunere sudica, pentru ca iarna soarele sa o poata incalzi mai bine.

 

-Capac pe fosa septica ecologica pt. colectarea biogazului intr-un rezervor sub presiune.

 

-Pomi fructiferi si un cuptor electric pt. uscarea fructelor pt. iarna (prune, mere, pere, mure, morcovi, etc).

 

-Adunarea si filtrarea apei de ploaie de pe acoperis, in butoaie de plastic cu lampa UV.

-Mini-moara mecanica pt. producere de energie mecanica.

-Groapa-ecologica cu crapi ori cu raci de apa dulce.

 

-Incalzirea suplimentara a fotolilor si paturilor cu peturi umplute cu apa fierbinte.

 

-Pentru realizarea unei economii energetice IARNA, se impune realizarea unui "etaj-apartament" la demisolul casei, foarte bine izolat termic si hidric.

 

• Fuziunea focala este o tehnologie energetica, in studiul laboratorului profesorului Eric Lesner de la Lawrenceville Plasma Physics din New Jersey, SUA. Fuziunea focala este declansata, spune specialistul in plasma Eric Lesner, atunci cand o descarcare electrica are loc intr-un amestec gazos de hidrogen- boron, care se transforma in plasma fierbinte, buna conductoare de electricitate. Apare astfel un fel de fulger globular care, pe masura ce scade in intensitate, trimite electroni spre o directie si atomi pozitivi spre celalalt electrod. Fluxul de electroni izbeste globul de plasma, producand reactia de fuziune intre atomii de hidrogen si cei de boron, iar raza de ioni poate fi convertita direct in energie electrica – atentie! – fara turbine si generatori. Deci un urias pas ingineresc in producerea de energie si un neasteptat pas inainte pe care il fac fuzionistii. (Fizicianul iesean Gheorghe Popa, participant la proiectul ITER, de construire a unei centrale de fuziune, aprecia ca, in anul 2040, energia de fuziune ne va fi la indemana – iata, insa, ca surprinzatoarea idee a fizicianului Eric Lesner deschide alte perspective). Calculul economic al instalatiei arata uluitor: cu 300.000 $ se poate construi un reactor de fuziune focala, care va avea ca rezultat energie electrica la 60 $/kw (pentru comparatie, cu 1000 $/kw se obtine energie din gaz natural!). Mai lipseste insa un amanunt, marirea densitatii plasmei, astfel ca reactia de fuziune sa fie mai intensa, dar, doctorul Lesner spune ca, obstacolul poate fi depasit cu o bagatela de 760.000 $, pentru cercetare si aplicare – intr-adevar un fleac, daca socotim ca razboiul din Irak costa SUA cam… 1 miliard $ pe zi…

 

http://www.cronicaro...x.php?art=86089

 

Teoretic este chiar mai simplu, dintr-o flacara minuscula am putea obtine direct electricitate stocabila, destula pentru a alimenta mai multi acumulatori, ori sisteme electrice de energie, deoarece am extrage energia din tot spectrul acelei flacari. 8)

Editat de Cyber-sapiens

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×