Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
_Undying_

Piraterie

Rate this topic

Recommended Posts

Timisoara

 

http://www.tion.ro/cd-uri-si-dvd-uri-piratate-confiscate-de-politistii-din-timisoara-2/892842#Respond

 

Vremuri grele au sosit pentru cei care se ocupa cu starpirea pirateriei sosftware si audio-video.

Au trecut anii 2000 cu piratii vestiti ai Banatului cand o singura captura putea atinge si 10 mii de cd-uri si dvd-uri. Asa s-a ajuns ca astazi sa asistam la capturi de numai...82 CD-uri, sau 1000 DVD-uri. Ca sa acopere golul, sunt capturate si hardurile piratilor. Cine indrazneste sa spuna ca are in casa 82 CD-uri/DVD-uri descarcate de pe DC++ sau torenti? Nimeni. Pedeapsa poate ajunge la 5 ani inchisoare. In tot acest timp, la mall-ul din oras, filmele (mai vechi) pe DVD au ajuns sa coste 6 lei. Totusi nimeni nu se atinge de ele. Ieri, miercuri am fost la film la cinema Timis (singurul ramas in Timisoara, in afara de cel de la mall), 6 lei biletul. Am fost doar doi in sala de cinema. Am inghetat de frig in sala, la Gardienii Destinului. Vanzatoarea de bilete avea o mutra ingrozita (de prea multi clienti), iar la jumatate filmul s-a rupt. M-am dus sa anunt la intrare ca nu mai merge. Operatorul de la proiectare statea de vorba cu casierita. S-a grabit sa repare rola de film. Situatia la Cinema City de la mall nu e cu mult mai buna. Dar macar acolo nu ingheti de frig sau nadusesti de caldura. Clientii se aduna mai ales in week-end. Concluzia? Lumea vizioneaza filme. Doar ca le descarca de pe net. Un lucru tolerat, ca si cea mai veche meserie din lume. In Romania, deocamdata. Caci in Franta stim ce s-a intamplat. S-a restrictionat accesul la download. La prea multi giga descarcati, pierzi abonamentul de internet. Cine ar indrazni sa voteze o asa lege la noi, unde saracia e atat de mare? Sunt judete, cum e Hunedoara, unde n-a mai ramas un singur cinema. Dar majoritatea au internet. Internetul a devenit cea mai importanta sursa de cultura, sau subcultura.

Pe vremuri, (inainte de a da internetul peste mine in 2005), recunosc ca mergeam des la cinema, dar un bilet costa 4-5 lei. Acum nu am rabdare sa ma uit nici macar la filmele descarcate de pe net. Asa ca nu le mai descarc. A inceput sa ma oboseasca fictiunea. Voi cum stati?

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

In general nu ma uit la filme. Pentru mine vizionatul filmului, fie acasa, fie la cinema, e ca si bautul berii - o activitate de socializare, filmul in sine, sau berea in sine sunt doar mijloace, de care atunci cand sunt singur rareori ma ating. Prefer sa citesc sau sa joc jocuri PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu m-am mai uitat la filme de 3-4 ani si nici n-am simtit nevoia. E o pierdere de vreme fictiunea, o evaziune din realitate. Nici nu mai tin televizor in casa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Timisoara

In tot acest timp, la mall-ul din oras, filmele (mai vechi) pe DVD au ajuns sa coste 6 lei. Totusi nimeni nu se atinge de ele. Ieri, miercuri am fost la film la cinema Timis (singurul ramas in Timisoara, in afara de cel de la mall), 6 lei biletul.

 

Acum costa 4 lei filmul in format DVD.

 

Nu m-am mai uitat la filme de 3-4 ani si nici n-am simtit nevoia. E o pierdere de vreme fictiunea, o evaziune din realitate. Nici nu mai tin televizor in casa.

 

Carti citesti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×