Sari la conținut
Forum Roportal
zodiak

Dispariţia completă a speciei umane este posibilă ?

Postări Recomandate

Daca specia umana nu se va trezi la timp din "dulcele somn al ratiunii", ea va ajunge la extinctie, urmand a fi inlocuita de catre un alt tip de umanoid antropomorf.

 

Iata factorii care au condus la extinctia altor specii:

 

-pandemia (si modificarile geologice /sau asteroizii de impact), au condus la disparitia a 99% dintre specile de soparle si dinosaurieni la un loc, iar in urma cu cca. 60 de milenii a condus umanitatea in pragul extinctiei (au ramas in viata atunci un barbat fertil si cateva femei ?!).

 

ATENTIE! si dinosaurienii erau foarte numerosi si extrem de variati ca specii.

Probabil a fost vorba despre o pandemie ce nu a ucis pe nimeni, ci conducea la INFERTILITATE completa si definitiva.

 

-Mega-furtunile solare, acestea in functie de intensitate au distrus complet viata pe uscat, ramanand formele acvatice, iar la intervale de timp ceva mai scurte, au disparut o parte a specilor de pe uscat.

 

- Furtunile solare ceva mai mari decat cele standard, produc arderea tuturor tehnologiilor electrice si electronice pe perioade lungi de timp (ani-secole).

- Supervulcanii produc decaderea civilizatilor, foamete, rarirea severa a populatiei, ...

-Asteroizii la impactul cu oceanul planetar pot provoca valuri tsunami inalte de 200-300 de metri conducand la disparitia completa a mai multor civilizatii regionale din perimetrul oceanic respectiv.

 

Putem spune ca "planeta nu doarme niciodata" si nici nu a dormit nici in trecut, la fel nici Soarele si mediul interstelar, mai "atipesc" ele pt. perioade scurte de timp, dar cam atat.

 

Singura noastra sansa ar fi sa renuntam la consumatorism si lacomie, la inechitatea sociala, la razboaie pentru a construi o tehnologie avansata a zborurilor interplanetare si interstelare, pentru a ne putea raspandi departe in universul mare, asemenea scenarilor din "Star Trek, Star Wars, Andromeda Ascendant, etc".

 

Astazi avem la dispozitie masini propulsate cu aer comprimat si cu toate acestea se indica imperativ spre petrol si gaze naturale.

 

Phanerozoic_biodiversity_blank_01.png

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_Adam

Editat de Cyber-sapiens

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Singura noastra sansa ar fi sa renuntam la consumatorism si lacomie, la inechitatea sociala, la razboaie pentru a construi o tehnologie avansata a zborurilor interplanetare si interstelare, pentru a ne putea raspandi departe in universul mare, asemenea scenarilor din "Star Trek, Star Wars, Andromeda Ascendant, etc".

 

Oamenii au folosit microscopul pentru a se uita la lucruri mici, şi telescopul pentru a se uita la lucruri mari, dar foarte îndepărtate.

 

De la inventarea microscopului de către Zacharias Jansenn în anul 1594, până la descoperirea secretului vieţii (ADN), între 1951 şi 1953, au trecut circa 350 de ani. Ce e acest ADN ? E informaţia care stă la baza vieţii. După această descoperire făcută de Watson şi Crick, cercetarea nu mai avea ca funcţie privirea din exterior înspre interior ci invers, dinspre interior înspre exterior, adică, a modului în care structura ADN determină organizarea biologică. S-a înţeles că dacă se modifică structura moleculei ADN, adică dacă se modifică informaţia, se va modifica şi structura biologică a corpului, adică, omul ar putea avea trei mâini, şi la fiecare mână câte 8 degete, de exemplu. Sau, s-ar putea modifica informaţia moleculei astfel încât omului să-i crească aripi...la propriu.

 

Acum, analizând structura ADN-ului, se poate afla dacă omul e predispus la anumite boli, la ce vârstă va avea acele boli, şi care va fi reacţia faţă de acele boli.

 

 

Ce am scris mai sus, are o strânsă legătură logică cu ce e scris mai jos.

 

Cum spuneam, oamenii au folosit şi mai folosesc microscopul pentru a se uita la lucrurile foarte mici şi foarte apropiate. Şi de asemenea, au folosit şi folosesc telescopul pentru a privi lucrurile foarte mari şi foarte îndepărtate. Însă, în ultimii circa 50 de ani, pentru a afla mai multe despre lucrurile mari şi îndepărtate, au fost trimise spre acele lucruri, diferite staţii interplantare, care au ajuns până la marginile sistemului solar. Aceste staţii sunt o modalitate de a privi obiectele îndepărtate, la fel cum se făcea cu telescopul. Însă la fel ca şi telescoapele, şi staţiile, şi orice fel de nave sau navete cosmice, au o limită fizică până unde pot merge. La fel s-a întâmplat şi cu microscopul.

 

În cazul vieţii, s-a aflat că la baza ei stă o structură fizică, molecula ADN, ce poartă informaţia care organizează materialul viu. La fel, eu sunt convins, că la baza întregii materii din Cosmos, stă o organizare informaţională. Eu numesc asta câmp de biţi, şi o asemăn cu un server de jocuri. Acest server se poate afla într-o cameră dintr-un bloc, situat într-un anumit oraş. Însă, dacă la acel server se conectează milioane de utilizatori simultan, de pe tot globul, informaţiile stocate pe acel server se vor manifesta în întreaga lume în calculatoarele tuturor acelor milioane de utilizatori, aflaţi la mii de kilometri distanţă unii de alţii.

 

Eu sunt convins că şi la baza întregului Univers, stă "un server" adică un câmp de biţi, care determină întreaga sa organizare. Faptul că materia întreagă conţine informaţie, e un fapt ştiut. Una dintre marile descoperiri, poate cea mai mare a acestui secol 21, va fi structura acestui câmp de biţi. Dacă se va reuşi, omul va avea acces la "liniile de cod" ale Cosmosului şi, în acest mod nu va mai avea nevoie de nave sau alte obiecte pentru a se deplasa dintr-un capăt în altul al Universului, sau în alte dimensiuni, pentru că o va face instantaneu sub formă de informaţie. Şi totodată, descifrând câmpul de biţi, se vor descoperi şi legile naturale pe care nu le cunoaştem încă, şi chiar să se modifice aceste legi. Faptul că Universul are la bază un câmp de biţi, a fost trădat de fenomenul numit inseparare cuantică, prin care, două particule subatomice, pot comunica între ele instantaneu, fără a avea legături şi indiferent la ce distanţă ar fi una de alta. Chiar dacă una ar fi la un capăt, iar cealalată la celălalt capăt al Universului. Cum în conformitate cu teoria relativităţii a lui Einstein, informaţia nu se poate deplasa mai repede decât viteza luminii, asta arată că între acele două particule există o comunicare printr-un alt spaţiu, doar la nivel de informaţie.

 

În viitor, omul aflând tot mai multe despre informaţia care stă la baza organizării Cosmosului, se va putea deplasa instantaneu oriunde în spaţiu...dar şi oriunde în alte dimensiuni, doar sub formă de informaţie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Eu cred ca anticii aveau dreptate, spatiul si timpul sunt iluzii transcedentale ale infinitului, iar trecerea, deplasarea prin acest infinit are loc "asimiland nivele diferite de energie",

 

 

Să ştii că m-am gândit şi eu la filosofii antici, îndeosebi la Ptolemeu, care spunea că Universul e ca o înşiruire de sfere concentrice, sau "sfere cristaline" cum le numea el.

 

Exact asta spune şi filosofia simulaţionistă a lumii:

 

Noi trăim în universul U0 simulaţi de civilizaţia C1 cu ajutorul unui "calculator" P1 care se află în universul U1. Universul în care activează civilizaţia care simulează universul în care trăim noi, are o durată mai lungă decât universul nostru adică a început mai devreme şi se va termina mai târziu decât universul nostru, pentru că altfel nu ne putea cuprinde.

 

La rândul ei, civilizaţia care ne simulează pe noi, e şi aceasta simulată de o civilizaţie C2 din universul U2 folosind un supercalculator P2. La fel ca în primul caz, universul U3 a început mai repede, şi se va sfârşi mai târziu decât universul pe care îl simulează.

 

Şi aceasta la rândul ei, e simulată de o civilizaţie C3 din universul U3 folosind un calculator P3.

 

Această simulare ierarhică se continuă cu civilizaţia Cn+1 din universul Un+1 care simulează civilizaţia Cn din universul Un.

 

 

 

În momentul în care civilizaţia noastră, va reuşi simulări autentice ale realităţii, şi va putea intra chiar omul în acele lumi virtuale, acele lumi virtuale vor deveni universul U0 iar noi vom urca o treaptă, devenind civilizaţia C1 din universul U1 care simulează civilizaţia C0 din universul U0. În ritmul în care tehnologia informaţională progresează, probabil acest eveniment va avea loc cam în perioada 2030 - 2040, perioadă în care vom reuşi să realizăm simularea conştiinţei. Pentru aceasta, vom avea nevoie de o putere uriaşă de calcul, deoarece vor avea loc simulări ale istoriei unor civilizaţii întregi formate din milioane de conştiinţe.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate, iar aceste lucruri ce privesc mediul virtual vor fi posibile pana in 2020-2050.

 

Aparatele se vor gasi in subsol in zone montane, pt. a fi ecranate de eventualele mega furtuni solare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sub ce forma ar putea exista Universul in acceptiunea mintii noastre, in conditiile modificarii "informatiei"?

Toate vietuitoarele de pe Terra au ceva in comun: e legat de cifra 2. Doua parti simetrice: 2 ochi, 2 membre etc.

 

C

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu doar cifra 2 e comună, ci şi 1, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987...şi aşa mai departe, adică, numerele de aur, sau, numerele lui Fibonacci. De exemplu, avem 5 degete la m
Editat de humea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ai dreptate, iar aceste lucruri ce privesc mediul virtual vor fi posibile pana in 2020-2050.

 

Aparatele se vor gasi in subsol in zone montane, pt. a fi ecranate de eventualele mega furtuni solare.

 

Nu cred ca viitoarele megafurtuni solare vor afecta cipurile. Am discutat cu un student la microelectronica care a auzit direct de la un reprezentant Intel, in vizitata la Facultatea de Microelectronica, ca viitoarele cipuri vor fi fotonice. Adica dupa ce electronica pe siliciu si-a atins limita se va trece optoprocesoare. Deja exista cipuri optice de laborator cu frecvente de la 600Ghz pana la 1 Thz. Se ve reveni din nou la cursa gigahertzilor existenta inaintea procesoarelor multicore. De remarcat ca fotonii nu sunt afectati de magnetism deci furtunile solare nu ar putea perturba informatia care circula prin fibra optica. Acum nu stiu daca se pot construi computere cuantice pe baza de fotoni dar oricum, daca s-ar putea, ar fi cu mult mai puternice decat cele pe electroni intrucat efectul cuantic la fotoni are loc la o scara mult mai mica. Ar fi necesare circuite subatomice, construite din particule subatomice, ceea ce ar parea aberant pentru un om realist. Ce va fi insa vom vedea (daca vom trai).

Editat de FUSCUS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

<!--quoteo(post=1060585464:date=Mar 26 2011, 07:39 PM:name=Cyber-sapiens)--><div class='quotetop'>QUOTE (Cyber-sapiens @ Mar 26 2011, 07:39 PM) <a href="index.php?act=findpost&pid=1060585464"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ai dreptate, iar aceste lucruri ce privesc mediul virtual vor fi posibile pana in 2020-2050.

 

Aparatele se vor gasi in subsol in zone montane, pt. a fi ecranate de eventualele mega furtuni solare.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

 

Nu cred ca viitoarele megafurtuni solare vor afecta cipurile. Am discutat cu un student la microelectronica care a auzit direct de la un reprezentant Intel, in vizitata la Facultatea de Microelectronica, ca viitoarele cipuri vor fi fotonice. Adica dupa ce electronica pe siliciu si-a atins limita se va trece optoprocesoare. Deja exista cipuri optice de laborator cu frecvente de la 600Ghz pana la 1 Thz. Se ve reveni din nou la cursa gigahertzilor existenta inaintea procesoarelor multicore. De remarcat ca fotonii nu sunt afectati de magnetism deci furtunile solare nu ar putea perturba informatia care circula prin fibra optica. Acum nu stiu daca se pot construi computere cuantice pe baza de fotoni dar oricum, daca s-ar putea, ar fi cu mult mai puternice decat cele pe electroni intrucat efectul cuantic la fotoni are loc la o scara mult mai mica. Ar fi necesare circuite subatomice, construite din particule subatomice, ceea ce ar parea aberant pentru un om realist. Ce va fi insa vom vedea (daca vom trai).

 

Ai dreptate, insa tot am fi in pericol, mai ales daca Luna ar fi destabilizata prin impactul cu o planeta-cometa, ceea ce ar conduceo pe o traiectorie de impact cu Terra, atunci probabil ar fi prea tarziu sa ne salvam ori poate ca nu. :airkiss:

 

<!--quoteo(post=1060585154:date=Mar 26 2011, 12:25 PM:name=lupini)--><div class='quotetop'>QUOTE (lupini @ Mar 26 2011, 12:25 PM) <a href="index.php?act=findpost&pid=1060585154"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->S-a

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×