Sari la conținut
Forum Roportal
Nightcrawler

Dificultatea de a invata

Postări Recomandate

In primul rand va salut cu respect...

Dupa cum sugereaza si titlul acestui topic, am unele probleme in ceea ce priveste invatatul

Momentan sunt in anul 2 la facultate, am realizat ca am unele dificultati prin semestrul 2 din primul an.

La fel de bine trebuie sa recunosc ca am si niste examene restante.... Pana la urma care-i problema in sine?

Ma pun la birou, cu seminariile si cursurile in fata si incep sa citesc..... nu trec 5 minute si incep sa-mi pierd concentrarea/ interesul. Mi-am luat multe examene la limita, reusind sa primesc "sfantul" 5 care in principiu te scapa automat de griji :beee:

Nu-mi explic motivul pentru care am ajuns in situatia asta, in liceu chiar daca nu ma prea omoram cu invatatul, mereu luam note gen 7,8 sau 9. Sunt constient de faptul ca nivelul de dificultate la o facultate e mult mai mare, insa totusi, nu pricep de unde aceasta lipsa de concentrare, mereu am fost constiincios in ceea ce priveste invatatura.

In acelasi timp, trebuie sa recunosc ca la seminarii nu ma prea omor cu activitatea, daca mi se cere parerea mi-o exprim oricand, insa evit pe cat se poate iesitul la tabla.

In caz ca nu v-ati plictisit citind pana aici, as dori sa va cer sfatul: care ar fi cea mai buna modalitate de rezolvare a acestei probleme? In ciuda numeroaselor examene restante, imi doresc sa termin facultatea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

scoate-ti subiectele pe o hartie si fa-ti documentare serioasa. nu doar dupa cursuri.

 

biblioteca, cursuri de pe net, articole..si fa-ti singur o schita pentru fiecare subiect. Posibil sa ai o bibliografie serioasa in primul curs.

Apoi, pentru seminarii cauta sa intelegi logica problemelor si eventual cauta probleme asemanatoare + aplicatii pentru piata actuala.

 

nu e aat de greu, in stilul acesta nu inveti nimic pe de rost, doar logic, si cursiv de la capul la coada problematicii. in cursuri se sare peste anumiti pasi (proful doar ii aminteste si tu nu stii atunci ca e cazul sa iti notezi) si se lasa goluri serioase. odata ce intelegi cap-coada, vei tine minte mult mai usor si se va vedea ca ai pus osul la munca sa intelegi, sa fii in stare sa prinzi esenta si utilitatea informatiei in plan real - nu doar sa tocesti.

 

cu asa metoda, nu te mai pica nimeni niciodata si nici nu ai timp sa te plictisesti. pentru ca ce stii si ce stapanesti te motveaza si nu o poate contesta nimeni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De "tocit" n-am tocit niciodata: si eu am considerat mereu ca este o metoda mult prea nociva, nu merita sa memorezi totul ca un robot pentru ca in momentul in care trebuie sa scri pe hartie, sa uiti tot.

Editat de Nightcrawler

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca cel mai probabil inveti ca sa-i multumesti pe altii, nu pe tine insuti. Pentru ca nu esti interesat de lucrurile pe care le studiezi sau ceea ce studiezi nu are sens etc. De ce sa te chinui daca vezi ca nu merge? Mai sunt si alte optiuni. Eu aveam dificultati ca si tine in prima facultate, m-am lasat si am inceput o facultate diferita, apoi mi s-a dat ridicat ceata de pe ochi si am inteles... si am abandonat si a doua facultate. Intelesesem in sfarsit ca depuneam timp si efort intr-o activitate de care mi-era lehamite, sila, si de fapt nu voiam sa le fac. Si mi-a mers bine dupa ce am renuntat (cred ca am avut si putin noroc, sincera sa fiu).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×