Jump to content
Forum Roportal
Lemmonade

Mancare turceasca

Recommended Posts

Va place mancarea orientala? Stiti retete de preparate turcesti? Daca da, pls ajutati-ma cu cateva pentru ca mai nou este mancarea mea preferata. Am incercat la un restaurant din centrul vechi, Divan, cateva feluri de mancare si am zis ca gata, asta e, prea buna, mi-e pofta si trebuie sa fac si eu. N-am cum sa mananc zilnic in oras, deci nu-mi ramane decat sa incerc sa prepar si eu acasa. Mi-am luat si narghilea, dar aromele nu-s chiar asa bune ca alea de la restaurant. Dar merge :doh:.

So...multumesc anticipat pentru retete! :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depinde ce anume te intereseaza. Unele sunt greu de preparat, altele aproape imposibil de facut in casa. Iar pentru celelalte trebuie anumite condimente, delicatese si ingrediente. Fara de care n-ar iesi la fel.

Dar daca spui exact ce anume, poate se gaseste si calea de a fi ajutata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe, interesanta discutia. am mancat si eu acolo si mi-a placut mult. am incercat un mix de aperitive, intre care era ceva gen salata de vinete cu iaurt si usturoi si niste mirodenii, alta era o salata foarte picanta din ardei rosii, vinete si nu am mai identificat ce altceva :P, mai era o crema de iaurt cu menta si castraveti absolut geniala (de unde iau menta?) si ceva cu mult patrunjel. pe mine mai mult astea ma intereseaza ca nu prea manac carne. iar la restaurant nu ajung din cauza timpului suficient de des sa nu-mi mai fie pofta :salut:).

@ flori de camp: recunosti ceva din cele enumerate mai sus?:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

In video totul are nume turcesc de aceea atasez aici postarea ... urmarim aceasta familie cum impart timpul la treburile din bucatarie care este in aer liber.  Azi am vazut un episod cand s-a gatit vinete, ardei si rosii umplute si a fost foarte apetisant.  Omu' vrea sa-i gatesc exact ca pe video dar eu refuz ca n-am chef pe moment ca nu prea-i plac nici sarmalele, doar ca pe video se manca si ciuperci grilate si el e foarte pofticios.   Am de toate in casa dar n-o sa-i fac chiar daca-ar fi ultima lui cina!!!   Cand n-am chef, nu iese buna mancarea!!!

Pune Paprika in toate alea ca mine, sare si piper, doar Trumeric nu folosesc eu mai ales in sarmale, seamana si cu mancarea iraniana ca si cu cea turca dar a facut si Gulas Maghiar.

 

https://www.bing.com/videos/search?q=youtube+-+Azerbaijan%2c+cooking&&view=detail&mid=5FFD89BBBCA750A4A8705FFD89BBBCA750A4A870&rvsmid=16B3EAB7B2F8981CA29D16B3EAB7B2F8981CA29D&FORM=VDRVRV

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Friptura poleită cu aur ajunge la Londra. Excentricul bucătar Salt Bae deschide un nou restaurant

Friptura poleită cu aur ajunge la Londra. Excentricul bucătar Salt Bae deschide un nou restaurant – Evenimentul Zilei (evz.ro)

"Friptura poleită cu aur, preparată de excentricul bucătar de origine turcă, Salt Bae, va putea fi gustată și la Londra, în noul restaurant pe care îl va inaugura pe 17 mai."

*Asta-i bucatar sau stripper???   Un bucatar care se respecta se prezinta in alb, corpul este bine acoperit, are camasa alba pe el si sort, nu i se vede buricul si daca are brate paroase, poarta manusi sa nu cada in mancare.  El vrajeste altceva pe langa friptura, ca n-are nici mutra prietenoasa sa cucereasca decat un anumit public.  Excentric e prea putin spus.  Are si in Turcia localuri cu specialitatea asta??? *

*Friptura de vita poleita cu foita de Aur de 24 de Karate, portia de 700 de Lire Sterline va fi pe menu la Londra in scurt timp daca se va da liber la intrat in localuri, altfel va ramane in congelator carnea scumpa la care lumea se inghesuia altadata. 

Am gustat doar cu foita de argint un fel de pilaf oriental si am baut apa cu argint ca sotul cumpara la un moment dat sa se vindece de ceva boala, dar am uitat sa-l intreb de rezultat.    

Exagerarile de genu' nu-s pe farfuria mea ca nu mananc asa de multa carne, dar si atunci, il prepar cum imi prieste si-mi place,si am placerea sa-l savurez, nu cum vrea altul.   

Am vazut intr-un local din Argentina unde la fel vita este mancarea zilei ca si in multe state din america si au felul lor de a grila totul dar nici de acolo nu poate manca oricine, trebuie sa-ti placa carnea facut pe jumatate cu sange crud sa alerge din ea prin farfurie, ceea ce nu este si imaginatia mea secreta.   Mai mult fantezistii se arunca la asa bucati de carne, dupa care zac o vreme, poate, n-am idee dar eu daca n-as muri, nici bine n-as duce mai departe viata mea, dupa asa o carne sarata!!!   Eu nici sare nu pun pe friptura mea de vita.

Mai este un bucatar renumit in America care avea un fel de a sara mancarea, dar s-a retras ca prea s-a ingrasat sau nu mai erau interesante show-urile si acum vinde cuptoare si alte aparate electrice mici de bucatarie,  Emeril Lagassé.   

 

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×