Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Va place mancarea orientala? Stiti retete de preparate turcesti? Daca da, pls ajutati-ma cu cateva pentru ca mai nou este mancarea mea preferata. Am incercat la un restaurant din centrul vechi, Divan, cateva feluri de mancare si am zis ca gata, asta e, prea buna, mi-e pofta si trebuie sa fac si eu. N-am cum sa mananc zilnic in oras, deci nu-mi ramane decat sa incerc sa prepar si eu acasa. Mi-am luat si narghilea, dar aromele nu-s chiar asa bune ca alea de la restaurant. Dar merge :doh:.

So...multumesc anticipat pentru retete! :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Depinde ce anume te intereseaza. Unele sunt greu de preparat, altele aproape imposibil de facut in casa. Iar pentru celelalte trebuie anumite condimente, delicatese si ingrediente. Fara de care n-ar iesi la fel.

Dar daca spui exact ce anume, poate se gaseste si calea de a fi ajutata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

hehe, interesanta discutia. am mancat si eu acolo si mi-a placut mult. am incercat un mix de aperitive, intre care era ceva gen salata de vinete cu iaurt si usturoi si niste mirodenii, alta era o salata foarte picanta din ardei rosii, vinete si nu am mai identificat ce altceva :P, mai era o crema de iaurt cu menta si castraveti absolut geniala (de unde iau menta?) si ceva cu mult patrunjel. pe mine mai mult astea ma intereseaza ca nu prea manac carne. iar la restaurant nu ajung din cauza timpului suficient de des sa nu-mi mai fie pofta :salut:).

@ flori de camp: recunosti ceva din cele enumerate mai sus?:P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In video totul are nume turcesc de aceea atasez aici postarea ... urmarim aceasta familie cum impart timpul la treburile din bucatarie care este in aer liber.  Azi am vazut un episod cand s-a gatit vinete, ardei si rosii umplute si a fost foarte apetisant.  Omu' vrea sa-i gatesc exact ca pe video dar eu refuz ca n-am chef pe moment ca nu prea-i plac nici sarmalele, doar ca pe video se manca si ciuperci grilate si el e foarte pofticios.   Am de toate in casa dar n-o sa-i fac chiar daca-ar fi ultima lui cina!!!   Cand n-am chef, nu iese buna mancarea!!!

Pune Paprika in toate alea ca mine, sare si piper, doar Trumeric nu folosesc eu mai ales in sarmale, seamana si cu mancarea iraniana ca si cu cea turca dar a facut si Gulas Maghiar.

 

https://www.bing.com/videos/search?q=youtube+-+Azerbaijan%2c+cooking&&view=detail&mid=5FFD89BBBCA750A4A8705FFD89BBBCA750A4A870&rvsmid=16B3EAB7B2F8981CA29D16B3EAB7B2F8981CA29D&FORM=VDRVRV

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Friptura poleită cu aur ajunge la Londra. Excentricul bucătar Salt Bae deschide un nou restaurant

Friptura poleită cu aur ajunge la Londra. Excentricul bucătar Salt Bae deschide un nou restaurant – Evenimentul Zilei (evz.ro)

"Friptura poleită cu aur, preparată de excentricul bucătar de origine turcă, Salt Bae, va putea fi gustată și la Londra, în noul restaurant pe care îl va inaugura pe 17 mai."

*Asta-i bucatar sau stripper???   Un bucatar care se respecta se prezinta in alb, corpul este bine acoperit, are camasa alba pe el si sort, nu i se vede buricul si daca are brate paroase, poarta manusi sa nu cada in mancare.  El vrajeste altceva pe langa friptura, ca n-are nici mutra prietenoasa sa cucereasca decat un anumit public.  Excentric e prea putin spus.  Are si in Turcia localuri cu specialitatea asta??? *

*Friptura de vita poleita cu foita de Aur de 24 de Karate, portia de 700 de Lire Sterline va fi pe menu la Londra in scurt timp daca se va da liber la intrat in localuri, altfel va ramane in congelator carnea scumpa la care lumea se inghesuia altadata. 

Am gustat doar cu foita de argint un fel de pilaf oriental si am baut apa cu argint ca sotul cumpara la un moment dat sa se vindece de ceva boala, dar am uitat sa-l intreb de rezultat.    

Exagerarile de genu' nu-s pe farfuria mea ca nu mananc asa de multa carne, dar si atunci, il prepar cum imi prieste si-mi place,si am placerea sa-l savurez, nu cum vrea altul.   

Am vazut intr-un local din Argentina unde la fel vita este mancarea zilei ca si in multe state din america si au felul lor de a grila totul dar nici de acolo nu poate manca oricine, trebuie sa-ti placa carnea facut pe jumatate cu sange crud sa alerge din ea prin farfurie, ceea ce nu este si imaginatia mea secreta.   Mai mult fantezistii se arunca la asa bucati de carne, dupa care zac o vreme, poate, n-am idee dar eu daca n-as muri, nici bine n-as duce mai departe viata mea, dupa asa o carne sarata!!!   Eu nici sare nu pun pe friptura mea de vita.

Mai este un bucatar renumit in America care avea un fel de a sara mancarea, dar s-a retras ca prea s-a ingrasat sau nu mai erau interesante show-urile si acum vinde cuptoare si alte aparate electrice mici de bucatarie,  Emeril Lagassé.   

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

oua.jpg?resize=200%2C200&ssl=1      https://evz.ro/reteta-de-oua-turcesti-cu-iaurt-o-gustare-delicioasa-si-cu-putine-calorii.html

Ingrediente: – 1 iaurt grecesc cremos, neîndulcit – 1 cățel de usturoi – 1 praf de boia dulce sau iute – 1 praf de piper  – 1 linguriță de ierburi (patrunjel, cimbru, rozmarin) – 1 ou – 1 praf de sare – 1 strop de ulei de măsline – 1 strop de oțet.   

"Mod de preparare: - La început trebuie să adăugați iaurtul în farfuria/castronul în care urmează să serviți preparatul. Se amestecă bine până devine cremos. Adăugați condimentele: tocați usturoiul foarte mărunt, îl puteți adăuga și sub formă de pudră, adăugați ierburile, piper, sare, boia dulce sau iute și un praf de sare. Se amestecă cu tijele astfel încât să fie foarte cremos. Gustați-l pentru a rectifica gustul dacă este necesar. Luați 1 ou și turnați-l într-un castron.  A venit momentul să faceți ouăle. Puneți o oală cu apă și un strop de oțet, lăsați până când apa începe să fiarbă. Se adaugă oul spart cu grijă să nu se rupă și se lasă la fiert 3 minute, cât să se gătească albușul și gălbenușul să fie aproape crud. Scoateți cu o lingură cu fantă, amintiți-vă că trebuie să aveți mare grijă ca gălbenușul să nu se rupă. Scoateți oul și lăsați-l pe o farfurie ca să elibereze apa. Acum faceți o gaură în centrul iaurtului și puneți oul poșat. Apoi, adăugați puțină boia dulce sau iute, un strop de ulei de măsline și un praf de sare.  Această gustare se poate servi cu pâine, lipii de casă sau cu clătite din cartofi. Este indicat să alegeți un iaurt cât mai gros."

*Asta nu este mancarea oricui, daca cineva nu poate nici citi despre oua care curge, e clar ca doar celori care pot privi cum se intinde albusul sau galbenusul si nu le vine rau, le este o delicioasa gustare!!!   La noi OMU' consuma oua multe, eu doar le cumpar.  Rar imi fac omleta cu multa ceapa, ardei gras, spanac, patrunjel si marar crud, ciuperci, paine uscata in bucati mici, dar este bine prajit.   Am fost in Turcia dar nu tin minte de nimic sa fi fost incantata, arata un fel dar avea alt gust decat imaginam.  Acel praf galben deloc nu-mi place si inca multe din ingredientele lor.   In acele locuri pot sa-mi fac un corp de balerina  :o:  ca mancam mere si paine cu unt, apa multa, ceai deloc si rar o cafea ca nu-mi placea cum faceau ei.  Asta a fost demult cu 46 de ani in urma, era o mare lipsa de cafea in Turcia."           

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×