Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Cichician

The Mongol Rally

Recommended Posts

Intr-o vara nu tocmai indepartata am descoperit, via internet, The Mongol Rally. In toamna care i-a urmat am hotarat ca nu avem de ce sa nu incercam marea cu degetul si ne-am inscris, fara sa speram ca vom fi acceptati. Ni s-a oferit, cu putin noroc, sansa de a participa la cel mai mare raliu caritabil din lume si am primit, fara sa stam pe ganduri. Suntem astfel prima echipa complet romaneasca care ia parte la aceasta aventura si, cu voi alaturi, speram sa o facem exemplar.

 

Mongol Rally nu este despre viteza sau victorie; este o cursa pe cont propriu, fara asistenta tehnica sau medicala, fara masini de back-up, organizata cu scopul nobil de a dona la destinatie toate mijloacele de transport folosite, alaturi de o suma cat mai mare de bani. Acestia din urma vor merge catre Christina Noble Children's Foundation , o organizatie care se ocupa cu imbunatatirea calitatii vietii copiilor din Asia, iar autovehiculele acolo unde va considera statul Mongol ca sunt de trebuinta.

Despre ce urmeaza nu stim cu certitudine decat ca, ninge-ploua, pe data de 23 iulie o ambulanta romaneasca isi va porni motoarele pentru a lua parte la "Mongol Charity Rally 2011". De acasa vom pleca spre Praga, una dintre liniile de start, iar de acolo spre UlamBator, unul dintre capetele lumii si finish-ul acestei curse.

 

Legat de ce ne asteapta pe drum, intuim ca ne vom rataci, ca vom repara masina cel putin o data, ca vom face in jur de 10 pene de cauciuc, ca vom vorbi pana ne vor durea mainile si ca oricat de nemteste am planui lucrurile, multe ne vor lua prin surprindere. Daca totul decurge cum speram insa, din toamna, o parte din Mongolia va renunta la camile pentru transportul bolnavilor iar ambulanta romaneasca va salva vieti in continuare. Pana atunci si pana acolo sunt inca multe de facut. Mai avem de rezolvat formalitatile legate de tranzitul prin cele circa 15 tari, de adunat una alta si de organizat reintoarcerea pe meleagurile mioritice. Implicati trup si suflet suntem; singuri, speram ca nu. Sprijiniti-ne cu ce va este la indemana, caci nici sfaturile, nici ideile si nici fondurile nu ne prisosesc.

 

Va multumim,

echipa Paramongols

 

www.paramongols.ro

http://www.facebook.com/paramongols

post-327076-1299146823_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×