Sari la conținut
Forum Roportal
Vizitator Guest_Ana Popescu_*

Nu mai suport viata

Postări Recomandate

Citeste cartile astea:

1. Analiza tranzactionala astazi, o noua abordare - poti citi direct de pe site;

2. Ce spui dupa buna ziua? - e download, fisier PDF.

 

 

Ar fi bine sa citesti macar prima carte inainte sa te uiti la topicurile astea:

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic33566.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic72142.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic81085.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic21405.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic78801.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic79711.html

 

 

Apropo, am avut unele din simptomele pe care le ai.

Zgomotele te enerveaza din cauza stresului, de acolo a pornit, daca reusesti sa reduci situatiile stresante in care te aflii o sa treaca simptomul(sau se amelioreaza mult).

Iti recomand sa faci sport, MULT, o sa te ajute, mult mai mult ca drogurile alea.

Lasa-te de fumat.

SOCIALIZEAZA, cu oameni OK, nu sta pe langa persoane fucked up, asta e una dintre cele mai mari greseli pe care o poate face un om in starea ta, e nociv.

Ai putea sa-ti faci cont pe site-ul asta si sa citesti si restul topicurilor de la psihologie, cele pe care ti le-am dat sunt doar o parte.

Creeaza-ti scopuri constructive si, pas cu pas, du-le la bun sfarsit, nu trebuie sa fie cine stie ce, o sa te ajute sa-ti cladesti stima de sine.

Ai grija de tine si nu-ti mai bate joc de corpul tau, nu esti vinovata de lucrurile pentru care vrei sa te pedepsesti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Guest_Ana Popescu_*

Nu,nu am energie interioara deloc.M-am lasat batuta demult.Traiesc cu asteptarea de a muri.Nu mai conteaza nimic.Nu-mi mai pasa de nimic.Nu vreau sa sun ca un copil emo,batut de soarta,dar...nimeni nu ma intelege.Tocmai am luat un 3 la scoala pentru ca imi era foarte somn din cauza unei pastile (nu pe care am luat-o eu,de capul meu,ci prescrisa de psihiatru) si nu puteam pur si simplu sa-mi tin ochii deschisi.Diriginta a vorbit cu profesoara si aceasta i-a zis,foarte nepasatoare,sa nu mai iau pastile.vorbeste serios??daca nu iau pastila o zi devin paranoica,am crize de panica si sunt pe punctul de a-mi taia venele.dar nu..presuspun ca ora ei e mai importanta decat viata unui om.la asta ma refer cand zic ca nu ma intelege nimeni.

nu mai vreau sa merg la scoala,e iadul pe pamant.de fapt..nu mai vreau sa ies din camera mea.mi-e sila de viata,de oameni si de mine.

am fost la psihiatru acum 2 zile si mi-a prescris 2 anti-depresive...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna ziua.

Offf

cat de dificil poate fi sa treci la 18 anisori prin asa experiente.

Sincer te inteleg,am cunostiinta cu starile care le experimentezi tu,cu toate ca nu am cunostiinte de psihologie,la modul ca nu sunt psiholog nici macar nu am facultatea de psihologie,te inteleg

Hai sa iti spun o poveste-si s-ar putea sa fac o mare prostie,pt ca cam ies atacuri la persoana aici,o fac pt ca poate ,dar poate te va ajuta.

 

Povestea incepe cam asa: acum 25 de ani s-a nascut o fetita,fetita saraca era fff mica,avea 1,1kg la nastere si medicilor le era frica ca ea nu va supravietui,ca doar sora ei va avea sanse la supravietuire.Dar a reusit si acea fetita.A trecut timpul si din 2 fetite micute si dragalase am ajuns amandoua adulte.Problema a fost ca ne-am nascut intr-o familie nepotrivita ca multi alti copii. Acum fetitele fiind adulte au inceput sa isi urmeze fiecare dintre ele drumul lor.Doar ca una din ele a inceput sa se inece. Vroia sa iasa la suprafata si nu putea. A inceput in 2007 cu atacuri de panica,stari de anxietate,cu taieturi pe mana,cu arsuri de tigara,vomita tot ce manca-deoarece ca si tine acea fetita se vedea grasa in oglinda.Cu medicamente amestecate cu alcool.Intr-un final dupa multe luni a cedat,a luat multe multe somnifere si a zis ca nu vrea sa se mai trezeaca. A scris chiar si un bilet de adio,dar spre norocul ei nu a reusit.Dar ce nu stia fetita acea e ca greul abia incepea.Daca pana atunci i s-a parut greu,recuperarea era mult mai grea.Dar asta insemna maturizare si acceptarea consecintelor actiunilor desavarsite.La nici o luna de la acea tentativa de suicid mai are inca una....ceva de asteptat o regula ca sa recidiveze acea tentativa.S-au asa i s-a zis ei. Prima oara a stat 3 saptamani in spital,dar a doua oara nu a mai avut norocul asta,a stat aproape 2 luni de zile.Avea si acea fetita acelasi diagnostic ca si tine. Intr-un final faptul ca a stat inca 2 luni in spital a fost un lucru bun deoarece,fetita rusinata de ce a facut din nou nu a mai vrut sa primeasca vizitatori in afara de sora ei.A vrut sa aibe liniste.Ea asta avea nevoie doar de liniste de somn,era obosita de tot ce o inconjura.A avut timp sa e gandeasca ce va face pe viitor,stand intr-o institutie psihiatrica pt persoanele cu probleme foarte mari a vazut acolo ca ea nu vrea sa fie ca cei de acolo.A auzit atatea povesti acolo,atatea cazuri de suicid,atatia oameni bolnavi,care umblau pe acolo de ziceau ca sunt zombii a ramas socata si a luat atunci o hotarare:ea niciodata nu va ajunge ca acei oameni.da acum are o problem,are nevoie de ajutor si ea va face tot ce ii sta in putinta sa isi revina. A reluat studiile,inca nu a terminat facultatea pt ca a fost exmatriculata,a pierdut intr-un an cat altii poate intr-o viata,dar chiar si asa acum zambeste. Acum stiind foarte bine ce inseamna sa cazi a preferat sa infrunte realitatea prezenta decat sa ajunga iarasi in starea in care a mai fost. Are acum fetita,acum chiar e adult in toata regula,momente bune si momente proaste in viata,dar cand trage linia e egal bun cu rau.Si ea e multumita pt ca ea are si niste probleme de sanatate,si infrunta lucrurile mai bine decat toti cei din jur.

Acum stiu ca povestea mea nu e asemanatoare cu a ta,stiu ca fiecare din noi traim diferit toate lucrurile din viata,dar vreau sa te gandesti la cateva aspecte din viata ta: chiar crezi ca sinuciderea e o solutie?

crezi ca prozacul iti va rezolva problemele? prozacul te va ajuta sa iti controlezi starile,dar tu ai atatea probleme nerezolvate din trecut incat fara terapie nu vei iesi la liman.Ai nevoie de sustinere de iubire de intelegere.Dar ai nevoie sa lupti tu pt tine,sa cauti sa te motivezi.Eu m-am motivat zicand ca niciodata nu voi ajunge ca oamenii din spital...dar niciodata.Am zis nu vreau sa ajung o mumie mergatoare,pot mai mult si oricat de greu ar fi exista mereu o solutie. Cauta ceva in sufletul tau sa te motiveze.Pt ca din felul in care ai prezentat aici lucrurile vad ca esti o persoana buna,o persoana cu multe emotii care traieste totul cu intensitate.

 

Din cauza parintilor mai sunt acum in viata.Am mai incercat sa ma sinucid,dar nu mi-a iesit.Acum nu mai incerc pentru ca,desi sunt intr-o stare foarte proasta si as prefera moartea de 100 de ori mai mult decat sa traiesc in felul asta,parintii mei ma iubesc foarte mult.Daca m-as sinucide as distruge-o pe mama complet.E foarte atasata de mine,nu poate sa se duca nici la cumparaturi fara mine.Daca m-as sinucide,probabil ar face-o si ea.E ca si cum...nu ma omor doar pe mine,mai omor 2 vieti.As fi o criminala.Singura greseala pe care au facut-o parintii mei e ca m-au nascut.Nu merita totusi sa-i omor sufleteste doar pentru ca eu sunt fucked-up.

Parintii tai nu au facut o greseala ca te-au nascut.Tu ai fost creata din dragostea intre 2 oameni.Nu e nimic gresit ca dintr-o dragoste sa apara un copil,din contra e ceva normal.

Nu esti tu de vina pt situatia in care te afli.Se intampla,ghici ce ? si cei mai buni mai cad cateodata.Acum ai un moment foarte prost in viata ta,dar lasi ca acest moment sa te conduca pe tine? Nu ar fi mai bine ca tu sa conduci momentul,sa lupti impotriva lui pt a fi cum vrei tu nu cum vrea el?

Daca te-ai sinucide nu ai fi o criminala,doar ca sinuciderea nu te va ajuta niciodata.Sincer daca reusesti poate vei scapa de probleme dar daca nu reusesti,iarasi o vei lua de la capat.Gandeste-te asa ai o problema de matematica in fata si trebuie sa gaseti rezolvarea.Daca nu te descurci ceri ajutor la prof in general.Dar aici te duci la un psiholog si ceri de acolo ajutor.Caci ai nevoie si de sustinere din partea familiei dar si ajutor profesionist. EU sper ca vei fi bine :unsure:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Daca ma vede cineva de pe forumul acesta, daca ma vede cumva adminul, as vrea sa il rog foarte mult sau va rog pe voi utilizatorilor care ati postat raspunsuri la aceasta intrebare, daca puteti si o stiti pe persoana care a pus aceasta intrebare sa o contactati, va rog eu mult, sa-i spuneti sa vada acest rapuns pe care il l-am trimis mai jos, trebuie neaparat sa-l vada! Multumesc!

 

Buna Ana, ma numesc Catalin si vreau din suflet sa te ajut sa gasesti macar un raspuns la toate intrebarile tale, asa ca tot ce imi doresc de la tine, tot ce vreau ultima dorinta pe care o am este citesti tot ce iti voi spune, sa ai rabdarea aceasta, bine? citind mesajul tau am inceput sa vars multe lacrimi, si da stiu, te intrebi de ce tot mai acum iti raspund, tot mai acum te ajut, fiindca eram si eu intr-o sitatie critica, si cautam pe net niste raspunsuri, si intamplator am dat de mesajul tau de pe acest forum, si am realizat ca mai importanta este viata unui om decat a mea, m-am gandit ca suferinta ta este infinit mai mare in proportie cu a mea,defapt Iisus Hristos m-a facut sa-mi dau seama ca nu lacrimile mele sunt importante atat cat sunt ale tale si uite-ma aici, nu sunt un sentimentalist sau melancolic si nu sunt nici un NESTIUROR, eu simt prin ce treci si crede-ma stiu ce inseamna sa nu dormi nopoti la rand, sa nu mananci doua saptamani la rand si sa te hranesti doar cu lacrimi de disperare pentru ca si eu am trecut prin ce treci tu, si NU NU NU sunt un NESTIUTOR, NU sunt acel cineva care se uita in ochi tai si nu traieste aceeasi durere, acelasi suspin, aceea taiere a respiratiei, pentru ca simtindu-te pe tine, simtind ranile pe care le ai tu in suflet, acele gauri uriase provocate de sabie, suspinele pe care le ai in fiecare seara, strigatele disperate dupa AJUTOR! Si eu te aud te pot auzi, te pot simtii, cum suspini, cum te iei cu mainile de piept, de burta  de cap si strangi tare de el strigand: ''NUUUU MAI POOOT , AH DOARE ATAT DE TARE, DE CE ACEASTA DURERE IN FIECARE ZI, NU MAI AM PUTERE AJUTOR CINEVA ORICINE FACETI CEVA, ORICE, VA IMPLOR AJUTOR, SCOATETI-MA DE AICI, N-AVETI IDEE CUM ESTE, NU... NU... EU NU VREAU SA MOR, DAR MA DOARE CUMPLIT....'' SI PLANGI CU LACRIMI DE SANGE FIECARE LOVITURA PE CARE O PRIMESTI, si crezi ca daca eu iti simt suferinta si o traiesc in acelsi timp, crezi tu oare, ca eu pot dormii noaptea? crezi ca mai pot pune capul pe perna linistit, sau mancarea imi intra bine in gat? NU nu pot sa traiesc nici eu normal cand te vad pe tine in lupta asta, in drama aceasta, nu pot sa-i spun nici macar unei persoane un buna ziua caci pe interior sunt ravasit, intr-un cuvant sabia care intra in tine, intra si in mine, si daca crede-ma daca astazi as pierde tot ce am mai scump pe lumea aceasta, nu as renunta la viata, sti de ce oare? asta fiindca te am pe tine, traiesc ca sa poti trai si tu, stiu ca daca renunt si imi iau viata, alta viata va suferi pentru ca nu i-am intins o mana pe care sa o apuce si sa se scoale din infern. Pentru ca eu de asta traiesc pentru tine, si pentru cei ca tine, NU traiesc pentru bani, NU pentru profesia mea, NU traiesc ca sa obtin o rasplata, NU! Tu si cei ca tine ma tineti pe mine in picioare atunci cand imi e greu, am trait in infern, dar daca m-as gandi sa renunt si te-as lasa aici in namol pana la gat, asta nu ar fi iadul de 10000 de ori mai mare pentru tine? nu vrei sa ai doua maini care te imbratiseaza strans? sa stiu ca cineva moare, cand putea fi salvat si sa nu misc, sa fiu mort? Nu sa sti ca strigatele tale sunt si ale mele, daca tu tipi si eu tip, nu glumesc! NU, nu, iadul asta exista si crede-ma pe cuvant este cel mai cumplit dintre toate.

          Si acum cand iti scriu am infipta o sabie ascutita  in suflet,care se mareste, dar intinzandu-ti o mana de ajutor eu scot acea sabie, si nu ma mai doare asa de rau, pentru ca scotand acea sabie din mine EU SCOT SABIA SI DIN TINE, si asta este lucrul cel mai important.

          Acum in viata ta tu dai o lupta, cea mai mare batalie posibila pe care un om o poate da, stiu in ce iad te afli, te afli intr-un sicriu cu scandurile mari si groase, nu ai aer, nu ai lumina bati cu pumni in acei pereti in continuu si nu se intampla nimic, te pierzi, plangi, bei din lacrimi, aceasta durere o simti in fiecare zi, tot ceea ce simti tu sunt ca sinte cioburi de sticla foarte foarte ascutita in capul tau care iti injunghie sufletul si crede-ma pe cuvant, este mai rau sa fi injunghiat in suflet decat in burta, picior, sau oriunde alt undeva, doare, te doare stiu, acei pereti care iti tin sufletul prizonier in camera intunecata si putrezita care blocheaza lumina care este defpat bucuria aceea pentru care tu vrei sa lupti, vrei sa ai parte de o bucurie in care sa nu existe frica de a o pierde niciodata, vrei sa fie o bucurie vesnica, aud chiar si acum cum tu gemi si suspini seara de seara si zi de zi, clipa de clipa esti insetata si vrei sa gusti din izvorul bucuriei si simti aceea racoare care-ti mangaie inima, acea racoare care te elibereaza de lanturile de care esti legata, dar tu nu te teme, Dumnezeu este cu tine la fel si eu, deci zambeste in continuare, nu mai plange.

               Sa sti ca am incercat o data sa ma sinucid, putea sa maerga, insa glasul lui Dumnezeu mi-a soptit in minte si mi-a spus ca prin moartea mea vor suferi cumplit si alte persoane si o persoana pe care o iubesc enorm de mult va suferi enorm si ea sau poate chiar va muri si ea, si din acel moment am hotarat sa renunt la sinucidere, gandindu-ma la cat rau puteam sa-i fac familiei mele, prietenilor si unei persoane care era si ea la ananghie(si fara ajutorul meu ar fi murit), am renuntat la gandul de am-i lua viata fiindca acele persoane aveau nevoie de mine de ajutorul meu, si de atunci m-am hotarat sa lupt pentru cei ce sunt in suferinta, cei ce traiesc cu frica zilei de maine, cu frica ca poate nu au sa o mai apuce, de asta traiesc acum, sa te ajut pe tine si cei ca tine, acesta este Dumnezeu, aceasta renuntare la sinele meu si imbratisare a suferintei tale, suferi dar vreau sa gust si eu din suferinta ta ca sa nu te mai doara asa de rau.       

                 Acum eu poate ca nu te pot lua in brate FIZIC dar te iau in brate SUFLETESTE iti imbratisez sufletul si nu-i mai dau drumul.Sa sti ca asta face si Iisus Hristos si el te imbratiseaza cu mainile lui calde, si plange neincetat pentru tine, acum nu stiu ce crezi depsre mine, dar si eu cand voiam sa termin cu viata ma rugam la Iisus Hristos si la Maica Domunlui si asta m-a ajutat enorm de mult, fiindca m-a facut sa vad dincolo de suferinta mea, m-a facut sa patrund si in suferinta altora, mi-a dat posibilitatea sa-i inteleg pe cei aflati la anangie, pe cei aflati la marginea prapastiei, care striga dupa cineva care le intelege durerea, m-a facut sa inteleg ca adevarata fericire se afla in fericirea celorlalti nu in fericirea mea proprie, numai Dumnezeu mi-a aratat o cale, pe care n-am mai vazut-o niciodata si anume, aceea de a ajunge la sulfetele celorlalti si dandu-le o mana de ajutor, un ajutor poate mic dar mare in OCHII TAI. Cand simti ca vrei sa renunti la lupta tine minte, roagate Iisus Hristos, stiu eu o rugaciune care te va juta enorm de mult: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine, sau te poti ruga cum vrei tu, cum iti este tie mai usor cum te simti tu mai bine.

              Acum iti voi spune adevarul si anume ca si eu am fost la fel ca tine, acum 3 ani, nimic nu mergea bine in viata mea, si cel mai rau este ca ma certam toata ziua cu bunica si tatal meu, eram nervos si isteric, tremuram toata ziua si aveam mai mereu crize, destul de neplacute, iar la fel ca si tine eram vulnerabil la orice zgomot din casa mea, daca se misca un obiect sau se deschidea o usa, tipam tare chiar, si daca cineva imi spunea o vorba, cat de neinsemnata ar fi fost ea sau ma atingea putin pe umar, ma puneam cu pumnii pe el, nu glumesc, s-a intamplat sa ranesc cateva persoane chiar si familia mi-am ranit-o, plangeam tot timpul de nervi pentru ca nu eram ca si ceilalti, voiam sa fiu ca si ceilalti, nu eram un om frumos(bine nici acum nu arat cine stie ce :) ) eram complexat foarte mult din cauza aveam si un corp cu imunitatea scazuta ma imbolnaveam tot timpul si nu eram nici puternic incat sa pot muncii(pentru ca nu eram bun nici la invatatura) si chiar imi era foarte rusine de cum artam, uite cam asa aratam:   https://www.google.ro/search?q=smeagol&biw=1280&bih=915&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3eeXVYJiwfFQlJmzuA4&ved=0CB4QsAQ&dpr=1#imgrc=akE7I8Non6wMpM%3A dai click pe link-ul asta sa vezi. Eram si foarte deprimat si frustrat din cauza ca nu eram bun la invatatura de loc, aveam cele mai slabe rezultate din clasa mea, si pur si simplu nu puteam sa invat si asta nu pentru ca eram retardat pur si simplu de mic nu mi-a placut cartea, insa recunosc ca singura materie care imi placea si imi place si acum este istoria la ea aveam cele mai bune rezultate, in rest nu stiam pe atunci nici macar lucruri elementare de calsa a 5-a, ma uitam cu scarba la mine si imi spuneam m-am nascut din greseala, ca sunt o greseala a naturii, imi spuneam: Eu nu am nicio calitate, nu sunt bun de nimic, de ce oare ma tine pamantul asta, si incepeam sa ma inchind in camera mea si sa plang mult de tot, mai si urlam tare, veneau ai mei, incepea alt scandal ca de obicei si iar plangeam si iar scandal si tot asa multa vreme. Mai erau si viciile pe care le aveam si anume alcoolul, beam mai mult pe atunci si cel mai grav era dependenta de pornografie si astea ma macinau pe dinauntru, eram distrus, ma uitam la mine si imi spuneam, eu nu sunt menit sa traiesc: Toata ziua nu fac nimic altceva decat sa ma uit la filme porno sa lovesc oameni, sa tip sa dau cu pumnii in pereti, si sa urasc atat pe ceilalti cat si pe mine, ma uitam in oglina si nu vedeam decat un vierme urat mirositor si putrezit, mort in neputinele lui si parca nimic nu mai avea sens, erau zile in care strigam tare in camera la mine: Domaaaaamneeeeeeeee nu mai pooooooot sa ceva te implor, eu mor aici, nimic nu merge asa cum ar trebui sa mearga, cu bunica si tatal meu nu ma inteleg deloc, toti rad de mine la scoala, nu stiu nici macar sa dau cu matura, nu pot nici macar sa scriu corect o propozitie, de munca nu sunt bun, cum am sa traiesc mai departe? sunt pur si simplu infirm, ceea ce fac este sa respier aerul si atat, in rest nu fac nimic, DE CE DE CE DE CE!!!!!!!! si iar plangeam.

                   

       Acum trecand peste un pic peste viata mea (am sa continui cu ea dupa ce iti spun asta dar te implor din sulfet citeste tot pana la capat si ai rabdare iti multumesc) si in ceea ce voi spune acum, voi implica cuvantul (poate) deoarece nu vreau sa te caracterizez, nu vreau sa te judec.

            Incep prin ati spune ca poate te urasti pentru ceea ce nu ai Nu pentru ceea ce esti, si acum voi incepe cu prima parte din aceasta fraza si anume: ''poate te urasti pentru ceea ce nu ai'' ei bine aici voiam sa ajung si anume, poate aceste calitati pe care tu nu crezi ca le ai, si aici vreau sa-ti spun ceva ce vreau sa ti minte toata viata, orice om de pe acest pamant este inzestrat nu doar cu o calitate ci cu nenumarate calitati, inclusiv TU AI  aceste calitati pe care nu crezi ca le ai, dar ca sa le descoperi trebuie sa pornesti intr-o calatorie iar aceasta calatorie este una in care trebuie sa CAUTI aceste calitati, intradevar nu va fi usor, dar in orice drumetie calatorul ca sa ajunga in varful muntelui nu trebuie sa faca doar un pas ci 10 pasi, poate cateodata cand te lupti si vrei simti ca nu mai ai puterea necesara de a continua mai departe, insa in tine se afla o frimitura de lumina, de putere, un zvac cu care poti muta muntii din loc, nu trebuie sa fie ceva maret, toate lucrurile frumoase se nasc din ceva mic, o floare ca sa se nasca, trebuie sa rasara din ceva mic din samanta aceea, asa este si cu puterea din tine, este mica dar daca o uzi cu NADEJDEA si SPERANTA ca ea va creste mare atunci sigur vei gasii ceea ce cauti.

                  Si vreau sa mai spun un lucru legat de prima parte din aceasta fraza si anume aceste calitati de care ti-am vorbit, reperezinta defapt imaginea ta exterioara, adica acele calitati si abilitati pe care le detii contribuie foarte mult la exteriorul tau, adica ele te ajuta sa te dezvolti mai mult pe plan profesional (intelegi ce vreau sa spun) pe cand ceea se afla in interiorul tau si anume sentimentele si emotile sunt cu totul diferite de exteriorul tau si am sa-ti spun si de ce in urmatoarea parte din fraza: ''poate te urasti pentru ceea nu ai Nu pentru ceea ce esti''.

                   Acum trecand la partea a doua: ''Nu pentru ceea ce esti'' si acum prin cuvintele pe care am sa le spun nu ma refer la tine ci la om ca fiinta. Omul tinde de cele mai multe ori sa-si faca griji de imaginea sa, de cum arata, cum vorbeste, de calitatile sale, iar din cauza acestei griji el se teme foarte mult de ce vor spune oamenii din jurul sau,insa cum omul isi face griji de imaginea sa in societate, la fel de mult isi face giri si Iisus Hristos de sufletul omului care se stinge in aceasta gaura neagra plina de lucruri bun pe moment dar trecatoare cum ar fi bani, popularitatea si calitatile pe care pune prea mult pret, este mult mai usor sa vezi frumosetea exterioara a unui om decat pe cea interioara a sufletului, este mai greu sa-l vezi pe Hristos intr-un om care nu este fotogenic si nu prea este frumos la chip dar care are un suflet mare si mult mai usor sa vezi calitatile unui om care este un bun sportiv este, sau cantaret dar la suflet sa fie mai rece, nu atat de bogat SUFLETESTE ca si omul care nu este fotogenic.Lumea, nu prea este interesata de sentimentele tale, de ceea ce simti inauntrul tau, nu prea este interesata de iubirea pe care o detii si pe care o poti da si altora, o intereseaza mai mult ce poti face tu, ce calitati ai, ce poti realiza cu ele, o intereseaza mai mult daca esti un sportiv bun, un fotomodel de succes, dar uita de ce esti tu ca fiinta, uita ca in sufletull tau se afla acel om, acea TU care stie sa priveasca atunci cand merge pe strada nu pietrele, masinile, imbulzeaza din autobuz, stie sa priveasca floarea aceea care se alfa in rontul de pe trotuar, stie sa ii admire frumusetea, stie cat de importanta este samanta din care a rasarit. De aceea omul fuge de sufletul sau, adica fuge de Dumnezeu si gaseste calitatea si frumusetea doar in lucruri trecatoare care pe moment par frumoase, dar doar pe 

moment, ele nu vor tine o vesnicie insa dragostea tine o vesnicie, acea dragoste a unui parinte fata de copii lui tine si dupa moarte, exact ca si Dragostea lui Iisus Hristos pentru tine Ana, eu sunt sigur ca tu ai multe dragoste de daruit numai ca este acel zid al deznadejdii care nu iti da voie treci de partea cealalta unde se afla bucuria vesnica, trebuie doar sa te cauti pe tine insuti, sa-ti atingi sufletul, sa ii dai mana ta lui Hristos ca sa o apuce si sa te ridice din acest hau, trebuie doar sa-i dai si sulfetului putina atentie, atentia nu este numai pentru tot ce vedem cu ochii, pentru locul de munca, pentru calitatile noastre sau aparatura care ne inconjoara, Nu, Atentia este si pentru sufletul nostru, merita si el sa fie imbratisat, merita sa petrecem si cu el timp mai mult timp si crede-ma timpul acesta petrecut cu sufletul nostru este timp petrecut cu Dumnezeu care va conta enorm de mult, pentru ca petrecand timp mult mai mult cu sufletul tau petreci mai mult timp cu tine insuti. 

Sa sti ca sunt in lumea aceasta multe persoane, care sunt foarte fotogenice si arata si bine la aspect sau persoane care stiu sa cante, sa joace piese de tatru, sau sa joace in filme, insa sunt multe dintre aceste persoane care desi sunt inzestrate de la Bunul Dumnezeu cu aceste daruri, ele pun prea mare pret pe aceste daruri, deoarece aceste daruri le ajuta sa-si stranga cat mai multa lume in jurul lor ca sa le admire darurile, insa nu aceasta este problema, problema este ca aceste persoane, poate ca ele in sufletul lor nu vor sa fie toata ziua in centrul atentiei, poate ca mai vor sa petreaca si putin timp cu ele cu sufletul lor, insa calitatile, darurile pe care le au sunt prea puternice, sunt ca niste droguri, iar persoanele respective cedeaza placerilor pe care le ofera darurile respective si anume: popularitatea sau faima  si uita sa mai  petreaca timp cu ei insisi, uita sa mai stea de vorba si cu Iisus Hristos aceasta popularitate pare buna si invofensiva dar doar pe moment, vreau sa spun ca un om nu se poate descoprii pe el insusi daca nu petrece putin timp cu sufletul lui, daca nu sta de vorba cu Dumnezeu macar un sfert de ora sau o jumatate de ora din zi,(acum o spun in general,tu poti sta de vorba cu Dumnezeu cat doresti tu) daca nu are parte de putina intimitate, iar aceasta intimate poate fi si pe o banca in parc admirand natura si privind cu ochi sufletului cerul albastru si cugetand la iubirea lui Dumnezeu, la cat de multe a facut Iisus Hristos pentru noi oamenii ca sa avem bucurie vesnica, cum si-a dat El viata(adica a fost umilit, batjocorit si strapuns de o slutia) doar ca noi sa avem bucurie vesnica poti cugeta de asemenea si la lucrurile Bune care te fac fericita, adica toata aceasta agitatie de zi cu zi in care este prins omul care isi face griji de cum arata, de calitati, toata aceasta grija continua (Nu spun ca nu trebuie sa isi faca griji de felul cum arata si de calitatile lui daca sunt bune sau nu, dar problema este ca isi investeste tot timpul numai in grija aceasta) ii ingreuneaza si mai mult viata si il indeparteaza de adevarata bucurie care este defapt pacea sufletului adica Comuniunea cu Iisus Hristos, omul isi creaza prin aceasta grija gratiile care-i tin sufletul prizonier, el se preocupa numai de acest lucru si uita sa se mai caute pe el in adancul inimii lui(Nu inca o data spun Nu! aici nu ma refer la tine ci la om in general).

.     Si NU! NU vreau sa spun ca nu trebuie sa iti petreci timpul cu persoanele din jurul tau, NU ma refer deloc la asta, trebuie sa fi inconjurata de oameni tot timpul si trebuie sa-ti petreci timpul cu ei pentru ca omul este facut pentru COMUNIUNE. este facut ca sa stea in preajma semenilor sai, fara personaele din jurul sau omul nu ar putea traii, omul are nevoie de o vorba din partea oamenilor, de un ajutor, are nevoie de un zambet din partea unei persoane, are nevoie de foarte multe lucruri din partea persoanelor din prejma lui, dar nu trebuie sa EXAGEREZE, orice lucru bun este bine venit, insa daca se face o obsesie pentru el, acel lucru va devenii ceva urat care te va roade pe dinauntru, cateodata sufletul mai vrea si el putina intimitate, mai vrea sa-l vizitezi si pe el, Iisus Hristos mai vrea sa-i spui si Lui ce te apasa, de aceea spun ca trebuie sa iti imparti timpul ca mai tarziu sa-l poti castiga, adica un om nu poate sta inchis in casa toata ziua dar nici nu poate sta toata ziua numai cu prietenii nefacand nimic altceva, trebuie sa ai timp si pentru prieteni si pentru tine insuti adica pentru Dumnezeu, asta este tot ceea ce vreau eu sa spun. Trebuie sa vezi ce te-ar face fericita cu adevarat, sa bati la usa inimii tale chemandu-l pe Iisus Hristos, apoi intreabal daca drumul pe care mergi este un drum sigur si bun si El iti va raspunde cu dragoste, iti promit asta si eu ma tin de promisiuni ;) , El iti va arata drumul care duce spre poarta sufletului tau si pe care va trebui o deschizi cu iubirea pe care o detii, iubirea care se alfa deja in tine.

              

          

         Acum 3 ani cand viata mea era numai cerutri cu familia, cei de afara si plina de asemenea de vicii a venit o zi in care eram foarte depresiv si nu mai aveam pur si simplu chef de viata, toata aceasta disperare s-a acumulat incet incet in mine, pana cand a devenit ceva monstruos care ma distrugea pe dinauntru, eram cu psihicul si cu sufletul la pamant, iar in acea zi era dupamasa, eram la mine in camera cand dintr-o data mi se face rau, un rau cumplit, simt ceva amara in tot corpul, tremur, nu mai vad bine si incep sa cad din picioare, era o durere imposibil de explicat in cuvinte, parca ma innecam, si eu cum eram jos pe podea am inceput sa strig: Doaaaaamneeeeee aaaaajutaaaaaamaaaa acum nu maaaii poooooot!!! Si dupa ce am strigat din toata inima mea catre Dumnezeu El m-a ascultat si am inceput sa ma ridic usor, usor de pe podea, am iesit din amnezia in care eram si m-am pus in pat usor cu ochii inchisi, eram confuz, vedeam totul alb in fata mea si spuneam, ce voi face de acum incolo, sa renunt, nu mai am oare ce sa fac ca sa ma ridic? si o voce imi spunea: Catalin vrei sa renunti la lupta chiar acum? vrei sa ramai jos? ai incredre in Mine si ridica-te, si atunci am simtit pentru prima data in viata mea ceva ce nu mai simtisem niciodata, o racoare imi mangaia sufletul, iar gustul acela amarui care mi se plimba prin corp a disparut si el, a fost inlocuit cu ceva dulce si placut, mi-a revenit instantaneu pofta de viata. M-am ridicat si am inceput sa-i gasesc iar un scop vietii si Iisus Hristos m-a schimbat din ziua aceea, nu mai aveam certuri cu parintii mei, nu mai aveam acelasi temperament, nu mai tremuram, nu mai eram isteric, irascibil si nu mai eram nevors pe viata mea si pe cei din jurul meu, pur si simplu viata mi s-a schimbat radical din acea zi.

         Sti cand am spus prima data la inceput, ca am trecut prin ce treci si tu chiar am trecut, pentru ca acum un an m-a apucat iarasi o depresie cumplita, ma simteam singur si al nimanui, simteam mereu ca o parte din mine este lasata pe dinafara, aveam tot felul de cosmaruri, si a fost o perioada cand nu am mancat nimic timp de doua saptamani, ma simteam aproape mort, chiar la fel ca si tine imi provocam singur voma, si era un iad total voiam ca totul sa se termine si iar plangeam si urlam si iar strigam, tin minte ca nu am dormit noptile cateva luni bune, dar cand am avut un gand de suicid, atunci iar am auzit glasul lui Dumnezeu Iisus Hristos, si am renuntat la acest gand, si din acel moment viata mea parca a revenit iar la normal, eu pur si simplu ma indepartasem de Dumnezeu, am uitat sa mai vorbesc cu El, sai spun ce ma apasa, si asta ma ros pe diauntru, dar cand am inceput sa ma rog fierbinte la Iisus Hristos, el ma ridicat iarasi din mocirla, si acum pot spune ca vorbesc cu Iisus in fiecare zi, si nu am cuvinte sa ii spun cat de mult ma ajutat cand am fost la ananghie, asa trebuie sa faci si tu roagate la Iisus Hristos fierbinte si el te va ridica. Pur si simplu atunci cand i-am cerut ajutorul lui Iisus Hristos simteam iarasi acea racoare, acel izvor al bucuriei vesnice care curge prin mine, eu doar uitasem de Dumnezeu si cred ca din acea cauza am intrat iar in depresie, insa cand am inceput iar sa-l caut l-am si gasit, si m-am aruncat in bratele Lui iar el m-a prins si nu mi-a mai dat drumul, de atunci cand am o neputinta, o problema mai grava ma rog la Iisus Hritos in continuu si reusesc sa infrunt acea problema, rugaciunea suna cam asa: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine (dar cum am mai spus te poti ruga si cum vrei tu, cum crezi tu).


           Acum este altceva, viata mea este altcumva(sa sti ca altcumva poate fi si pentru tine si anume o viata mai buna) pentru ca am o SPERANTA, O NADEJDE infipta in inima mea,stiu acum ca Iisus Hristos  este cu mine si imi pun toata nadejdea mea in El si acum primesc lovituri de la viata si chiar ma doare de cele mai multe ori, insa nu disper fiinda stiu ca Iisus Hristos este cu mine in fiecare clipa si ma salveaza si daca ma salveaza pe mine te salveaza si pe tine Ana pentru ca daca nu ar fi fost Iisus Hristos daca nu m-ar fi ridicat eu astazi nu as mai fi citit mesajul tau si nu te-as mai fi ajutat, de ce? fiindca eram prea incarcat cu DEZNADEJDEA care ma inunda in fiecare clipa si ma sufoca, eram cuprins de teama, o teama infioratoare ca nu mai apuc ziua de maine la fel ca si tine, dar Iisus Hristos m-a schimbat si acum prin Iisus Hristos eu te ajut pe tine. Pentru ca in viata noi oamenii avem parte de multe valuri si furtuni, cand ne este lumea mai draga atunci ne prabusim, dar sa nu disperam, trebuie sa luptam NU CU CEILALTI ci CU NOI INSINE, cand suntem la podea si simtim ca nu mai putem Hristos nu intarzie sa ne dea ajutorul sau, nu este surd nu-ti fa griji, El te aude mereu,dar noi trebuie sa cooperam si noi cu El, trebuie sa vrem sa fim ridicati si pusi din nou in picioare, este exact ca si un bebelus de cateva luni care vrea sa paseasca dar cade, de ce oare? fiindca nu se poate descurca singur, este cu el un parinte, este cineva care il imbraca in iubire si il tine de maini, asa este si cu tine, tu esti acel copil care incearca sa mearga, si cade dar ai un parinte care te tine strans de maini, acel parinte este Iisus Hristos, nu-ti fie frica sa te arunci in bratele Lui, fi curajoasa, el te va prinde, si nu-ti va mai da drumul( acum 5 ani la mine pe strada o casa a luat foc, familia a reusit sa iasa afara insa copilul de 4 ani, a ramas blocat in camera de la etaj, au venit pomierii si l-au implorat sa-si dea drumul caci ei il vor prinde, copilul era speriat de moarte si nu vroia sa faca acest lucru, atunci tatal copilului a strigat catre el: Hai fiule, eu sunt aici, sunt cu tine, sari nu-ti fie frica eu te voi prinde, iar copilul de bucurie ca l-a vazut pe tatal lui a sarit in bratele lui si nu i s-a intamplat nimic) trebuie sa vrei sa traiesti,trebuie sa vrei sa ai ochii deschisi ca sa-ti vezi visul implinit cu ochii, sa sti ca este o vorba care m-a scapat din multe necazuri cumplite: Dai vointa iei putere! Sti ce ti-am spus despre acea samanta din care rasare floarea, acea samanta este vointa ta, Iisus Hristos a plantat-o in tine cu dragoste ca tu sa traiesti, acum tot ce trebuie sa faci este sa o uzi cu nadejdea ca oricat de gorase ar fi gratile in care se afla in sufletul tau  ele nu pot sa-l tina prizonier daca tu vrei sa fi eliberata, daca tu iubesti in inima ta, aceasta iubire pe care o detii in inima ta, ea este acel bulgare de lumina care lumineaza neincetat, ea te va salva trebuie sa ai NADEJDEA ca tu vrei sa fi eliberata de aceste lanturi, NU conteaza cat de groase sunt lanturile, conteaza cat de puternica este flacara visului tau, acea flacara va topi aceste gratii, nu deznadajdui, atat timp cat nu deznadajduiesti, atat timp cat SPERI si CREZI in tine si in Iisus Hristos, nu va putea aceasta inchisoare a sufletului sa-ti faca nici un rau, crede-ma, se va face praf si pulbere si va diasparea odata cu suferinta ta.Incercarile si obstacolele au rolul de a ne forma pe noi ca oameni,au rolul de a ne face eroi pentru Hristos(un erou pentru Hristos este acela care isi dedica intreaga viata lui Hristos, iar prin Hristos reusete sa sparga toate gratile care ii strang sufletul, este acea persoana care isi da viata pentru Dumnezeu isi da viata pentru cei pe care ii iubeste, chiar daca are o suferinta, acea persoana uita de suferinta ei cand vede alta persoana la fel ca si ea si ii sare repede in ajutor, astfel ii recupereaza speranta persoanei aflate in suferinta si io inapoiaza, asta inseamna defpat Dumnezeu iubire) in viata trebuie foarte mult sa ne luptam, iar atunci cand cadem, sa ne rugam fierbinte la Iisus Hristos, cu toata inima noastra si El ne va ajuta, ne va scoate din acest moramant al neputintei, daca te rogi tu la el cu toata inima ta el te va ridica si acele gratii in care se afla sulfetul tau se vor spulbera  si vor fi topite de razele visului tau devenit realitate, vei simtii acea racoare pe care si eu am simtit-o si acel gust amar va disparea din sufletul si inima ta, din tot corpul tau, va fi inlocuit cu ceva dulce, acel dulce izvorand din izvorul bucuriei vesnice, acea bucurie in care nu exista teama ca o vei pierde, acea bucurie care este langa tine si cand dormi si cand te scoli.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu citesc textul asta extrem de lung pentru acest topic ... persoane care nu mai suporta viata sint mai scurte la vorba dar si la ascultat sau citit, thanx God, eu iubesc viata!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ăsta e topic la mişto sau cu un scop anume: chiar credeţi că cineva aşa năpăstuit cum se pretinde fătuca ar cere ajutor pe un forum? Are o familie, un medic (poate mai mulţi), răspunsurile acolo ar trebui să le caute şi de acolo ar trebui să vină. Nu de pe un forum, unde sunt români... care se pricep la toate.

 

Oricum, un comment d-ăla lung la un mesaj de patru ani chiar merită.

Editat de Passepartout

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citeste cartile astea:

1. Analiza tranzactionala astazi, o noua abordare - poti citi direct de pe site;

2. Ce spui dupa buna ziua? - e download, fisier PDF.

 

 

Ar fi bine sa citesti macar prima carte inainte sa te uiti la topicurile astea:

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic33566.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic72142.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic81085.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic21405.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic78801.html

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic79711.html

 

 

Apropo, am avut unele din simptomele pe care le ai.

Zgomotele te enerveaza din cauza stresului, de acolo a pornit, daca reusesti sa reduci situatiile stresante in care te aflii o sa treaca simptomul(sau se amelioreaza mult).

Iti recomand sa faci sport, MULT, o sa te ajute, mult mai mult ca drogurile alea.

Lasa-te de fumat.

SOCIALIZEAZA, cu oameni OK, nu sta pe langa persoane fucked up, asta e una dintre cele mai mari greseli pe care o poate face un om in starea ta, e nociv.

Ai putea sa-ti faci cont pe site-ul asta si sa citesti si restul topicurilor de la psihologie, cele pe care ti le-am dat sunt doar o parte.

Creeaza-ti scopuri constructive si, pas cu pas, du-le la bun sfarsit, nu trebuie sa fie cine stie ce, o sa te ajute sa-ti cladesti stima de sine.

Ai grija de tine si nu-ti mai bate joc de corpul tau, nu esti vinovata de lucrurile pentru care vrei sa te pedepsesti.

 

 

          Ana vreau sa-ti spun ceea ce inseamna pentru tine important, vreau sa-ti spun ceea ce trebuie sa auzi, acum nu mai pot ascunde nimic, trebuie sa-ti spun ADEVARUL si anume: TU AI PRIMIT ATENTIA DE CARE AI NEVOIE, AI PRIMIT-O DE LA Iisus Hristos: TU AI DEJA ACEASTA ATENTIE DIN PARTEA MEA, AI DEJA ACEASTA ATENTIE DIN PARTEA PARINTILOR TAI, LINISTEA DUPA CARE AI TANJIT O AI DEJA.
       Ana daca vrei sa vorbesti cu mine uite aici id-urile mele primul cata_xxl81@yahoo.com
          Ana vreau acum, sa te intreb ceva foarte important, cand voi fi sta in fata lui Dumnezeu la judecata mea, si El ma va intreba de ce nu am salvat una din fiintele lui cu adevarat minunate, eu ce ii voi raspunde? Ii voi putea spune oare, ii voi putea spune..... asta am fost eu.....  cum sa ii spun asa ceva? cum?.... NU, trebuie sa te salvez, pentru ca simtindu-ti suferinta, am simtit tot odata si pentru prima data in viata mea pericolul iadului, adica acea suferinta care te trage inauntru-l ei, nuuu, nnu pot sa vad cum te trage, ma doare cumplit, crede-ma cea ma infricosatoare priveliste este aceea sa vezi cum cineva drag tie este ras, mancat si nenorocit de durere, sa vezi cum sufletul acela este dominat de ce mai crunta suferinta din cap pana in picioare si sa-l vezi cum se zbate si urlaaa imbibat in lacrimi alcatuite din infinit, crede-ma aceasta nu este deloc o priveliste placuta, iti taie respiratia si te face sa nu mai auzi nimic in jurul tau, te face sa vezi doar intuneric in fata ochilor si o panica teribila te insfaca si nu-ti mai da drumul, cea mai amara priveliste eu acum cand simt aceasta durere care te stapaneste, care musca din tine ca un caine turbat, durerea ta imi tine sufletul inconjurat de grati, dar in acelasi timp sunt si extrem de bucuros pentru ca pot gusta si eu din durerea ta, pot sa ma adap si eu cu fiere amara pot sa stau cu tine acum cand iti este greu, sunt aici cu tine si asta ma face sa rup acele gratii oricat de groase ar fi ele, acum nu mai esti singura SUNTEM UN SINGUR SUFLET, asta este ADEVARUL, adevarul nu poate fi negat si nici ascuns, nu poti sa arunci nu poti sa-l omori asta este ADEVARUL si nici nu poti sa IL SCHIMBI  fiinda orice ar fi, daca stiu ca mor acum, eu mor cu tine in brate, intelegi, pur si simplu simt ceva amar in corp, ceva care arde chiar acum si asta pentru ca simt suferinta ta, suferinta ta a devenit parte din mine, este parte din sufletul meu acum,
             Ana cand eu vorbesc acum de suferinta ta sa sti ca am mare habar de ceea ce vorbesc, indiferenta aceasta din partea celorlati este cel mai mare monstru care te trage in adancuri, este cumplit sa vezi ca oamenii din jurul tau nu se gandesc nici macar o clipa ca tu pe dinauntru te lupti cu focul nesfarsit care te arde si crede-ma flacara lui este cea mai durereoasa decat orice torutra, te arde dar o face incet si dureros, smulge din sulfetul tau bucati mici cu un cleste rece tactil si vrea sa chinuie in asa fel incat fiecare secunda sa durereze o eternitate, ascultandu-te pe tine, ascultand strigatele de panica pentru eu cand la muit in ochii tai ma vad pe mine, cand iti vad lacrimile le vad si pe alae mele si eu am fost ca tine, si eu am avut o depresie si am trait in frig si fara alinare si am vrut si eu la fel sa-mi iau viata fiindca calcam pe ceanura si podea neagra si totul era amar nu am avut parte nici eu de ceva dulce si chiar si cand stateam jos tot aveam un sabie infipta in inima si tremuram de frica ca voi fi singur pentru totdeauna asa ca ascultama pentru ca si eu te ascult cu lacrimi,  imi dau seama de deznadejdea in care esti aruncata, suferinta asta te arunca undeva jos in intuneric unde te simtii singura, neputincioasa  si neajutorata te apuca cu ghearele ei si te strange te aduce in neajutorare , si strigi de acolo de jos: AJUUUUTOOOOOOR, VA IMPLOR, SCOATETI-MA DE AICI!!!!! Acum nu trebuie sa-ti mai fie frica, nu trebuie sa-ti mai fie frica sa pasesti in fata, paseste spre lumina, deschide ochii ca sa-ti vezi visul impinit cu ei, nu trebuie sa-i mai ti inchisi, nu trebuie sa-ti mai fie teama ca atunci cand te vei trezi nu mai vei avea pe nimeni langa tine, AI SUFERIT DESTUL, AI INGHITIT PREA MULTA CEANURA IN LOC DE APA RECE SI PROASPATA, iti spun sincer eu chiar sunt cu tine si mata si talal tau la fel si am sa-ti spun si de ceeu te tin strans de mana si nu te scap,acum este momentul sa sfasii lanturile asa cum ele te-au sfasiat pe tine, durerea asta nenorocita trebuie sa dispara odata pentru totdeauna ma pe mine haide deschidei fara frica si ai NADEJDE, paseste in fata, eu te tin strans de mana si Iisus Hristos la fel, eu te iubesc pe tine, lacrimile au fost invinse de cei pe care ii ai in jrul tau crede-ma, acum mai ai pe mine, ii ai pe parintii tai care te iubesc enrom de mult si cel mai important il ai pe Dumnezeu care te tine strans in bratele lui si iti ofera o caldura infinta care este mult mai mare decat aceasta suferinta aceasta apriga, crede in mine no sa las montrusl asta de indiferenta sa te ucida ca mai bine mor eu ACUM deci dami mana si nu-mi DA DRUMUL, NU VREAU SA-MI SPUI VREO SA-MI PROMITI AI INTELES!!!! AI INTELES, PROMITEMI CA VEI TRAI, NU POT SA LAS O MINUNE SA MOARA ESTI CEL MAI FRUMOS LUCRU PE CARE L-AM VAZUT VREODATA CREDE-MA, NU-TI VOI DA DRUMUL, DOAR AI INCREDERE IN MINE SI IN Iisus Hristos, NU-TI FIE FRICA SA DESCHIZI OCHII, MERGI IN FATA SPRE VISUL TAU.
   Ana, as vrea sa-ti spun acum, ca acea iubire de care vorbeam eu este defapt iubirea pe care o poti oferi celor din jurul tau, pentru  ca Dumnezeu inseamna defapt Comuniune, cumuniune cu ceilalti oameni, cu cei pe care ii iubesti, chiar si atunci cand tu te cauti pe tine si vorbesti cu Dumnezeu Tatal,  in rugaciunea ta, in cuvintele spuse catre El nu trebuie sa rupi legatura cu cei dragi, cu cei pe care ii iubesti nici macar atunci in timpul rugaciunii, cand am spus ca trebuie sa petreci timp decat tu cu Dumnezeu ma refeream la urmatorul lucru: tu NU trebuie sa te izolezi de persoanele pe care le iubesti atunci cand vorbesti cu Iisus Hristos, pentru ca Dumnezeu nu este singuratate, prin Dumnezeu tu niciodata nu esti singura si esti cu cei dragi in inima ta iar prin cei dragi de asemenea esti cu Dumnezeu, El este IUBIRE. Iisus Hristos te iubeste prea mult incat sa lase sa ti se intample ceva rau crede-ma, vreau sa iti mai spun ca omul este facut ca sa iubeasca la randul sau alti oameni, iar acesti oameni sa-si impartaseasca sentimentele  de pace si intelegere si bucurie unul fata de celalat fara frica, deznadejde sau singuratate, aceasta este o COMUNIUNE, adica daca unui om ii merge rau, celalt om chiar daca are si el un rau sa incerce sa il ajute, sa incerce sa-i aduca un zambet pe fata, orice, pentru ca bucuria pe care o simt omul neajutorat dupa ce a fost ajutat NU SE POATE EXPLICA IN CUVINTE, oricate carti ai scrie despre aceasta BUCURIE tot nu ar fi indeajuns, Cand eu eram in acea depresie acum un an, despre care ti-am povestit, am avut nevoie si de ajutorul familiei mele si al prietenilor ca sa rezist, insa i-am refuzat, ma izolasem foarte mult de familia mea si cei 6 prieteni ai mei crezand ca pot fi decat eu si cu Dumnezeu, dar asta nu a fost adevarat deoarece, uitand sa iubesc aceste persoane am uitat sa il iubesc pe Dumnezeu, excluzandu-le din inima mea si izolandu-mi sufletul decat cu mine insumi l-am exclus pe Dumnezeu din inima mea, pentru ca asta inseamna Iisus Hristos  SA FI IMPREUNA CU OAMENII IN INIMA TA, chiar daca nu esti fizic pentru ca fiind impreuna cu ei in inima ta, tu automat esti cu Dumnezeu in inima ta, de aceea spun ca atunci cand trebuie sa ne rugam trebuie sa fie prezent si aproapele in rugaciune, sa-i includem si pe cei de langa noi in rugaciune chiar daca este o rugaciune personala, una doar intre noi si Dumnezeu.
             Aceasta rugaciune: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine, este minta sa-ti si dezvolte iubirea ta fata de altul, de oamenii pe care ii iubesti, pentru ca dezvoltand aceasta iubire te dezvolti pe tine sufleteste, iti hranesti sufletul, il adapi cu apa din izvorul bucuriei vesnice, acea bucurie care nu se termina ci ramane nemuritoare, tu spunand aceasta rugaciune si avandu-i pe cailalti in inima ta ii ajuti si pe ei la randul tau la fel cum te ajuti si pe tine, exact cum spuneam TU esti un erou pentru Hristos, si chiar esti! Aceasta rugaciune catre Dumnezeu este o rugaciune de legatura, de unire intre oameni, nu este o rugaciune care sa te separe de ei. Mantuitorul Iisus Hristos a spus: ''Sa va iubiti unii pe alti asa cum v-am iubit eu pe voi si cum va iubesc eu pe voi'' adica prin aceasta comuniune care inseamna doar IUBIRE, aceasta ajutoare a semenului neconditionata din ea izvoraste bucuria vesnica, bucuria care nu dispare, care ramane pentru totdeauna in inimile si sufletele noastre, pentru ca atunci cand ne bucuram si de bucuria celui de langa noi, cand vrem sa-i fie si celui de langa noi bine, cand ne oferim pe noi omului de langa noi ii dam sa bea din izvorul bucuriei vesnice, iar acel izvor din care bea el, prin acel om caruia i-am intins o mana de ajutor se varsa si in noi izvorul bucuriei vesnice si acesti doi oameni, acel om care l-a ajutat pe celalalt om gustand din acel izvor ei au gustat defpat din Dumnezeu Iisus Hristos, ei nu s-au imbratisat numai pe ei, ci l-au imbratisat pe Dumnezeu adica s-au imbratisat toti trei, DRAGOSTEA ADEVARATA nu este intre doua persoane ci este numai in trei persoane si anume cei doi oameni si Iisus Hritos, aici este adevarata bucurie cand se imbratiseaza toti trei, pentru ca fara Iisus Hristos nu se poate sa gusti din acest izvor al bucuriei, fara Iisus tot lipseste ceva, ramane un gol, la fel si cu oamenii, si fara oameni in inima ta ramane un gol, deoarece Iisus este IUBIRE iar acea iubire este iubirea fata de oameni, iar prin acea iubire fata de ei ajungi la Iisus Hristos si devi una cu amandoi, una si cu oamenii si una si cu Iisus Hristos ( SI ATENTIE AICI NU VREAU DELOC SA SPUN, CA PERSOANELE CARE SUNT SINGURE SI NU AU PE NIMEI LANGA ELE, NU AU PE ALTE PERSOANE IN JURUL LOR NU-L POT IUBI PE HRISTOS, ASTA NU VREAU SA O SPUN PENTRU CA ODATA CE TU STRIGI LA Iisus Hristos ODATA CE TU VREI SA FI ELIBERAT DE LANTURILE DURERII, ODATA CE TU VREI SA IUBESTI Iisus Hristos TE AUDE IMEDIAT SI ITI DA MANA SA, TE RIDICA SI ITI DA PE DEINTADATA PE CINEVA LANGA TINE, O PERSOANA CARE SA TE IUBEASCA,  ADICA EU.
 
 

 

Nu,nu am energie interioara deloc.M-am lasat batuta demult.Traiesc cu asteptarea de a muri.Nu mai conteaza nimic.Nu-mi mai pasa de nimic.Nu vreau sa sun ca un copil emo,batut de soarta,dar...nimeni nu ma intelege.Tocmai am luat un 3 la scoala pentru ca imi era foarte somn din cauza unei pastile (nu pe care am luat-o eu,de capul meu,ci prescrisa de psihiatru) si nu puteam pur si simplu sa-mi tin ochii deschisi.Diriginta a vorbit cu profesoara si aceasta i-a zis,foarte nepasatoare,sa nu mai iau pastile.vorbeste serios??daca nu iau pastila o zi devin paranoica,am crize de panica si sunt pe punctul de a-mi taia venele.dar nu..presuspun ca ora ei e mai importanta decat viata unui om.la asta ma refer cand zic ca nu ma intelege nimeni.

nu mai vreau sa merg la scoala,e iadul pe pamant.de fapt..nu mai vreau sa ies din camera mea.mi-e sila de viata,de oameni si de mine.

am fost la psihiatru acum 2 zile si mi-a prescris 2 anti-depresive...

 

 

 
          Ana vreau sa-ti spun ceea ce inseamna pentru tine important, vreau sa-ti spun ceea ce trebuie sa auzi, acum nu mai pot ascunde nimic, trebuie sa-ti spun ADEVARUL si anume: TU AI PRIMIT ATENTIA DE CARE AI NEVOIE, AI PRIMIT-O DE LA Iisus Hristos: TU AI DEJA ACEASTA ATENTIE DIN PARTEA MEA, AI DEJA ACEASTA ATENTIE DIN PARTEA PARINTILOR TAI, LINISTEA DUPA CARE AI TANJIT O AI DEJA.
       Ana daca vrei sa vorbesti cu mine uite aici id-urile mele primul cata_xxl81@yahoo.com
          Ana vreau acum, sa te intreb ceva foarte important, cand voi fi sta in fata lui Dumnezeu la judecata mea, si El ma va intreba de ce nu am salvat una din fiintele lui cu adevarat minunate, eu ce ii voi raspunde? Ii voi putea spune oare, ii voi putea spune..... asta am fost eu.....  cum sa ii spun asa ceva? cum?.... NU, trebuie sa te salvez, pentru ca simtindu-ti suferinta, am simtit tot odata si pentru prima data in viata mea pericolul iadului, adica acea suferinta care te trage inauntru-l ei, nuuu, nnu pot sa vad cum te trage, ma doare cumplit, crede-ma cea ma infricosatoare priveliste este aceea sa vezi cum cineva drag tie este ras, mancat si nenorocit de durere, sa vezi cum sufletul acela este dominat de ce mai crunta suferinta din cap pana in picioare si sa-l vezi cum se zbate si urlaaa imbibat in lacrimi alcatuite din infinit, crede-ma aceasta nu este deloc o priveliste placuta, iti taie respiratia si te face sa nu mai auzi nimic in jurul tau, te face sa vezi doar intuneric in fata ochilor si o panica teribila te insfaca si nu-ti mai da drumul, cea mai amara priveliste eu acum cand simt aceasta durere care te stapaneste, care musca din tine ca un caine turbat, durerea ta imi tine sufletul inconjurat de grati, dar in acelasi timp sunt si extrem de bucuros pentru ca pot gusta si eu din durerea ta, pot sa ma adap si eu cu fiere amara pot sa stau cu tine acum cand iti este greu, sunt aici cu tine si asta ma face sa rup acele gratii oricat de groase ar fi ele, acum nu mai esti singura SUNTEM UN SINGUR SUFLET, asta este ADEVARUL, adevarul nu poate fi negat si nici ascuns, nu poti sa arunci nu poti sa-l omori asta este ADEVARUL si nici nu poti sa IL SCHIMBI  fiinda orice ar fi, daca stiu ca mor acum, eu mor cu tine in brate, intelegi, pur si simplu simt ceva amar in corp, ceva care arde chiar acum si asta pentru ca simt suferinta ta, suferinta ta a devenit parte din mine, este parte din sufletul meu acum,
             Ana cand eu vorbesc acum de suferinta ta sa sti ca am mare habar de ceea ce vorbesc, indiferenta aceasta din partea celorlati este cel mai mare monstru care te trage in adancuri, este cumplit sa vezi ca oamenii din jurul tau nu se gandesc nici macar o clipa ca tu pe dinauntru te lupti cu focul nesfarsit care te arde si crede-ma flacara lui este cea mai durereoasa decat orice torutra, te arde dar o face incet si dureros, smulge din sulfetul tau bucati mici cu un cleste rece tactil si vrea sa chinuie in asa fel incat fiecare secunda sa durereze o eternitate, ascultandu-te pe tine, ascultand strigatele de panica pentru eu cand la muit in ochii tai ma vad pe mine, cand iti vad lacrimile le vad si pe alae mele si eu am fost ca tine, si eu am avut o depresie si am trait in frig si fara alinare si am vrut si eu la fel sa-mi iau viata fiindca calcam pe ceanura si podea neagra si totul era amar nu am avut parte nici eu de ceva dulce si chiar si cand stateam jos tot aveam un sabie infipta in inima si tremuram de frica ca voi fi singur pentru totdeauna asa ca ascultama pentru ca si eu te ascult cu lacrimi,  imi dau seama de deznadejdea in care esti aruncata, suferinta asta te arunca undeva jos in intuneric unde te simtii singura, neputincioasa  si neajutorata te apuca cu ghearele ei si te strange te aduce in neajutorare , si strigi de acolo de jos: AJUUUUTOOOOOOR, VA IMPLOR, SCOATETI-MA DE AICI!!!!! Acum nu trebuie sa-ti mai fie frica, nu trebuie sa-ti mai fie frica sa pasesti in fata, paseste spre lumina, deschide ochii ca sa-ti vezi visul impinit cu ei, nu trebuie sa-i mai ti inchisi, nu trebuie sa-ti mai fie teama ca atunci cand te vei trezi nu mai vei avea pe nimeni langa tine, AI SUFERIT DESTUL, AI INGHITIT PREA MULTA CEANURA IN LOC DE APA RECE SI PROASPATA, iti spun sincer eu chiar sunt cu tine si mata si talal tau la fel si am sa-ti spun si de ceeu te tin strans de mana si nu te scap,acum este momentul sa sfasii lanturile asa cum ele te-au sfasiat pe tine, durerea asta nenorocita trebuie sa dispara odata pentru totdeauna ma pe mine haide deschidei fara frica si ai NADEJDE, paseste in fata, eu te tin strans de mana si Iisus Hristos la fel, eu te iubesc pe tine, lacrimile au fost invinse de cei pe care ii ai in jrul tau crede-ma, acum mai ai pe mine, ii ai pe parintii tai care te iubesc enrom de mult si cel mai important il ai pe Dumnezeu care te tine strans in bratele lui si iti ofera o caldura infinta care este mult mai mare decat aceasta suferinta aceasta apriga, crede in mine no sa las montrusl asta de indiferenta sa te ucida ca mai bine mor eu ACUM deci dami mana si nu-mi DA DRUMUL, NU VREAU SA-MI SPUI VREO SA-MI PROMITI AI INTELES!!!! AI INTELES, PROMITEMI CA VEI TRAI, NU POT SA LAS O MINUNE SA MOARA ESTI CEL MAI FRUMOS LUCRU PE CARE L-AM VAZUT VREODATA CREDE-MA, NU-TI VOI DA DRUMUL, DOAR AI INCREDERE IN MINE SI IN Iisus Hristos, NU-TI FIE FRICA SA DESCHIZI OCHII, MERGI IN FATA SPRE VISUL TAU.
   Ana, as vrea sa-ti spun acum, ca acea iubire de care vorbeam eu este defapt iubirea pe care o poti oferi celor din jurul tau, pentru  ca Dumnezeu inseamna defapt Comuniune, cumuniune cu ceilalti oameni, cu cei pe care ii iubesti, chiar si atunci cand tu te cauti pe tine si vorbesti cu Dumnezeu Tatal,  in rugaciunea ta, in cuvintele spuse catre El nu trebuie sa rupi legatura cu cei dragi, cu cei pe care ii iubesti nici macar atunci in timpul rugaciunii, cand am spus ca trebuie sa petreci timp decat tu cu Dumnezeu ma refeream la urmatorul lucru: tu NU trebuie sa te izolezi de persoanele pe care le iubesti atunci cand vorbesti cu Iisus Hristos, pentru ca Dumnezeu nu este singuratate, prin Dumnezeu tu niciodata nu esti singura si esti cu cei dragi in inima ta iar prin cei dragi de asemenea esti cu Dumnezeu, El este IUBIRE. Iisus Hristos te iubeste prea mult incat sa lase sa ti se intample ceva rau crede-ma, vreau sa iti mai spun ca omul este facut ca sa iubeasca la randul sau alti oameni, iar acesti oameni sa-si impartaseasca sentimentele  de pace si intelegere si bucurie unul fata de celalat fara frica, deznadejde sau singuratate, aceasta este o COMUNIUNE, adica daca unui om ii merge rau, celalt om chiar daca are si el un rau sa incerce sa il ajute, sa incerce sa-i aduca un zambet pe fata, orice, pentru ca bucuria pe care o simt omul neajutorat dupa ce a fost ajutat NU SE POATE EXPLICA IN CUVINTE, oricate carti ai scrie despre aceasta BUCURIE tot nu ar fi indeajuns, Cand eu eram in acea depresie acum un an, despre care ti-am povestit, am avut nevoie si de ajutorul familiei mele si al prietenilor ca sa rezist, insa i-am refuzat, ma izolasem foarte mult de familia mea si cei 6 prieteni ai mei crezand ca pot fi decat eu si cu Dumnezeu, dar asta nu a fost adevarat deoarece, uitand sa iubesc aceste persoane am uitat sa il iubesc pe Dumnezeu, excluzandu-le din inima mea si izolandu-mi sufletul decat cu mine insumi l-am exclus pe Dumnezeu din inima mea, pentru ca asta inseamna Iisus Hristos  SA FI IMPREUNA CU OAMENII IN INIMA TA, chiar daca nu esti fizic pentru ca fiind impreuna cu ei in inima ta, tu automat esti cu Dumnezeu in inima ta, de aceea spun ca atunci cand trebuie sa ne rugam trebuie sa fie prezent si aproapele in rugaciune, sa-i includem si pe cei de langa noi in rugaciune chiar daca este o rugaciune personala, una doar intre noi si Dumnezeu.
             Aceasta rugaciune: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine, este minta sa-ti si dezvolte iubirea ta fata de altul, de oamenii pe care ii iubesti, pentru ca dezvoltand aceasta iubire te dezvolti pe tine sufleteste, iti hranesti sufletul, il adapi cu apa din izvorul bucuriei vesnice, acea bucurie care nu se termina ci ramane nemuritoare, tu spunand aceasta rugaciune si avandu-i pe cailalti in inima ta ii ajuti si pe ei la randul tau la fel cum te ajuti si pe tine, exact cum spuneam TU esti un erou pentru Hristos, si chiar esti! Aceasta rugaciune catre Dumnezeu este o rugaciune de legatura, de unire intre oameni, nu este o rugaciune care sa te separe de ei. Mantuitorul Iisus Hristos a spus: ''Sa va iubiti unii pe alti asa cum v-am iubit eu pe voi si cum va iubesc eu pe voi'' adica prin aceasta comuniune care inseamna doar IUBIRE, aceasta ajutoare a semenului neconditionata din ea izvoraste bucuria vesnica, bucuria care nu dispare, care ramane pentru totdeauna in inimile si sufletele noastre, pentru ca atunci cand ne bucuram si de bucuria celui de langa noi, cand vrem sa-i fie si celui de langa noi bine, cand ne oferim pe noi omului de langa noi ii dam sa bea din izvorul bucuriei vesnice, iar acel izvor din care bea el, prin acel om caruia i-am intins o mana de ajutor se varsa si in noi izvorul bucuriei vesnice si acesti doi oameni, acel om care l-a ajutat pe celalalt om gustand din acel izvor ei au gustat defpat din Dumnezeu Iisus Hristos, ei nu s-au imbratisat numai pe ei, ci l-au imbratisat pe Dumnezeu adica s-au imbratisat toti trei, DRAGOSTEA ADEVARATA nu este intre doua persoane ci este numai in trei persoane si anume cei doi oameni si Iisus Hritos, aici este adevarata bucurie cand se imbratiseaza toti trei, pentru ca fara Iisus Hristos nu se poate sa gusti din acest izvor al bucuriei, fara Iisus tot lipseste ceva, ramane un gol, la fel si cu oamenii, si fara oameni in inima ta ramane un gol, deoarece Iisus este IUBIRE iar acea iubire este iubirea fata de oameni, iar prin acea iubire fata de ei ajungi la Iisus Hristos si devi una cu amandoi, una si cu oamenii si una si cu Iisus Hristos ( SI ATENTIE AICI NU VREAU DELOC SA SPUN, CA PERSOANELE CARE SUNT SINGURE SI NU AU PE NIMEI LANGA ELE, NU AU PE ALTE PERSOANE IN JURUL LOR NU-L POT IUBI PE HRISTOS, ASTA NU VREAU SA O SPUN PENTRU CA ODATA CE TU STRIGI LA Iisus Hristos ODATA CE TU VREI SA FI ELIBERAT DE LANTURILE DURERII, ODATA CE TU VREI SA IUBESTI Iisus Hristos TE AUDE IMEDIAT SI ITI DA MANA SA, TE RIDICA SI ITI DA PE DEINTADATA PE CINEVA LANGA TINE, O PERSOANA CARE SA TE IUBEASCA,  ADICA EU.
 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×