Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Stimata populatie:))

Am una bucata intrebare ce cantareste multe kilograme. Sa incepem asa...am auzit ca la UBB, la drept e cam caineala, in sensul ca e materia grea, stres, mult de invatat, intr-un singur cuvant, groaznic. Ma intreb, oare e chiar asa sau lumea mai si exagereaza putintel?

Eu sunt acum in a12a si ma gandesc sa aplic la drept, dar chiar nu vreau sa intru in "joc" fara sa cunosc regulile, vorba aceea:d.

V-as fi extraordinar de recunoascatoare daca veti posta cat mai multi in cadrul acestei rubrici.

P.S. toti cei care posteaza primesc din a mea parte un shot de tequillllaaaa electronic, asa ca hai pe cai.

Salutare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

For Tequilla... :crazy:

FUGI SI IAR FUGI....CAT MAI REPEDE SI IN DIRECTIE OPUSA....CREDE-MA, TOTI CARE SPUN CA-I CAINEALA SUNT OPTIMISTI...E IADUL PE PAMANT, fff.serios! CREDE-MA, DACA IN LICEU NU ESTI PRINTRE PRIMII 2 SAU CU INDULGENTA AL TREILEA DIN CLASA...FUGI SI IAR FUGI. :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: Multa, multa nedreptate. Daca ma crezi, ti-ai salvat sufletul...fara vrajeala. UN PATIT, student ubb drept.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

hm...m-ai cam bagat in sperieti:)) cred ca o sa incerc sa iau niste "meditatii" la fuga ca sa devin experta, daca zici ca e asa greu.

ms pentru sinceritate. :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai in ziua de azi cand facultatile sunt la pamant la Dreptul UBB-ist ai avea sansa sa faci cat de cat treaba. In sensul in care sa faci o facultate de drept pretentioasa care sa-ti asigure bazele pentru viitoarele examene profesionale in domeniu. Nu te intereseaza acest aspect?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Normal ca ma intereseaza acest aspect. Am auzit insa un lucru relativ ciudat care m-a facut intr-adevar sa ma gandesc de 3 ori chiar, inainte de a-mi depune dosarul la UBB. Eu vreau ca dupa facultate sa intru in magistratura. Ei...pentru asta ar cam trebui sa ma ghidez mai mult pe cursurile de la bucuresti, caci ei sunt cei care fac subiectele. Se para ca...bine atata timp cat informatiile mele sunt corecte, la ubb materia este diferita fata de cea de la bucuresti. Adica...daca eu m-as duce la cluj, ar trebui sa invat si cursurile lor si pe cele de la buc. Plus ca se stie...dreptul la cluj e cel mai greu, iar daca te prezinti la examen cu invataturile luate din cursurile celor de la buc, te-ai fript fara dar si poate. Nu se accepta asa ceva, deoarece, din cate am intele, la acest capitol, clujenii sunt cam tipicari. Deci de aceea sunt eu in dubii....nu pentru faptul ca imi e frica de volumul de materie, ci pentru ca ma gandesc la ce ar fi mai bine pentru viitorul meu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
[...] Plus ca se stie...dreptul la cluj e cel mai greu, iar daca te prezinti la examen cu invataturile luate din cursurile celor de la buc, te-ai fript fara dar si poate.[...]

Nu pot intelege formularile astea: "se stie". Se stie de unde, din horoscop?

 

Universitatea Bucuresti are cel mai mare numar de studenti admisi la INM si barou, in fiecare an, si asta de mult timp. UBB si celalalte facultati din tara pot fi orgolioase de pe margine, mai au niste trepte de urcat. Cu mici exceptii, opiniile lor dincolo de Cluj sunt irelevante.

 

La Universitatea Bucuresti se intra pe baza unui examen de admitere, nu pe baza mediilor din liceu sau pe baza unei medii de BAC, care sunt o gluma proasta si este jenant ca se mai practica asa ceva.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

da jungle, am uitat sa precizez ca sunt abonata la horoscop cu preziceri referitoare la facultatile de drept, greseala mea.

sa o luam asa cu pasi marunti, unu la mana ai cam deviat de la subiect, pe mine ma interesa o chestie iar tu ai dat raspuns la altceva sau mai bine spus ai crititcat. doi la mana, nu ma aflu aici ca sa port conversatii cu persoane necivilizate care nici macar nu sunt atente la ceea ce se discuta si care sunt pornite pe ironii in dorinta de a parea mari si tari. daca faci apel la sofismul "omului de paie" ai gresit pagina respectiv persoana. nu sunt atat de inapta incat sa nu stiu ce implica facultatea la bucuresti sau la cluj. sau ai impresia ca eu vorbesc aici asa in doi peri ca nu am altceva mai bun de facut acasa decat sa postez intrebari pe un blog fara ca eu sa am macar o baza de la cre sa fi pornit? ba chiar as tine sa precizez ca sunt relativ bine informata, iar cand folosesc expresia "se stie" o pun la modul general intrucat nu vreau sa afirm X si Y mare carutas mi-o zis asta si asta ca pe nimeni nu intereseaza sursele mele de informatie. doream sa aflu niste simple pareri oneste si obiective ale unor indivizi care stiu exact despre ce vorbesc, in contextul in care se afla in "sistem". asa ca te rog mult de tot masoara-ti cuvintele si gradul de ironie din spatele lor. vorbesc si eu "Sarcasmul" fluent si chiar nu cred ca e cazul sa purtam o converatie in astfel de termeni.

Sa auzim de bine. ;)

Editat de Maaaraaa

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt studenta si eu la Drept la Ubb. Dupa primul an, lucrurile nu imi erau atat de clare, dar acum cred ca pot emite niste pareri care sunt impartasite de marea majoritate a colegiilor mei. Asadar, incerc sa fiu cat se poate de obiectiva, desi o doza de subiectivism sigur exista.

Vrei magistratura? Bucuresti! Neaparat Bucuresti. Profesorii sunt formatori la inm, fac subiectele si te pregatesc la obiect. Inveti civil si penal cum trebuie, iar la restul materiilor se cere un nivel decent. Asta nu inseamna ca nu sunt de calitate. Doar ca ai timp pe parcursul celor 4 ani sa te pregatesti pentru examen, sa citesti si sa recitesti manualele si codurile si sa te apuci de grile.

Decizi sa urmezi scoala clujeana? Asteapta-te sa inveti tot. Si cand zic tot, e fiecare paragraf dintr-o carte de 600-700 de pagini+ coduri+legi, dar nu la un asemenea nivel ultimele doua. Nu conteaza ca e muncii, ca e roman, ca e administrativ, trebuie sa stii tot. Nu doar sa memorezi, ci si sa intelegi logic, ca sa poti sa aplici teoria. Iar din anul 2 volumul e deja de 2500-3000 de pagini pe sesiune.

Promovabilitati la examene? Intre 10-15% la majoritatea. Un examen pe semestru de regula e mai lejer, in sensul ca poti invata dupa suportul de curs, iar procentul de promovabilitate e decent. Ca sa iti poti face o idee din anul 3 ai bursa undeva cu media de 6.50 si intri la buget cu medie 4.70-5.

Penalul e punctul forte al facultatii, desi profesorii sunt foarte exigenti, sunt foarte bine pregatiti. Civilul, scuza-mi exprimarea, e varza la Cluj. Tot civilul. Pana acum am observat ca e bine pusa la punct catedra de drept public, insa cea de drept privat lasa mult de dorit (exceptie romanul).

Profesorii nu accepta o mare parte din ideile de la Bucuresti, de multe ori fiind in contradictie cu ele si au opinii total distincte. Iar tu, ca absolvent si candidat la titlul de magistrat, avocat, notar ai nevoie de Bucuresti. Statisticile cu privire la admiterea la inm le cunosti.

In concluzie....viata personala 0, stres cat cuprinde, frustrari pentru ca rezultatele nu sunt pe masura. Si, iti garantez ca odata ce esti studentul lor vei sti cu adevarat ce inseamna stresul. Si devine cronic :)

Personal, regret cel mai mult alegerea facuta, desi eram si eu foarte informata in legatura cu alegerea facultatii si cu examenele de dupa, dar doar la un nivel teoretic. Am auzit doar e greu la drept, nu te duce la drept la babes, dar nimeni nu mi-a zis exact ce ii aici si am crezut ca sunt doar vorbe ale celor slabi.

E o" facultate serioasa si buna" pentru ca aici ai de invatat cat nu invata altii in 3 facultati, dar e o facultate proasta pentru ca nu te invata ce trebuie si ajungi sa te pierzi in detalii si pentru ca in loc sa iti largeasca orizonturi, mai degraba ti le inchide.

 

Jungle K, lasa orgoliul, nu e binevenit. Aveti noroc cu profii sanatosi la cap. Ca sa te temperezi putin, fii descurcareata si ia de pe net subiectele noastre de examen si fa o comparatie cu ale voastre. Incearca sa le rezolvi. Daca mai ai chef, uita-te peste ierarhizari si peste numarul celor care sustin examenul de licenta, dar asta e doar optional. Nu toti oamenii destepti din Ardeal si din vestul tarii au inspiratia sa vina la concursul de admitere din Bucuresti. Ar fi necesar ca inainte sa afirmi ceva sa fi in cunostinta de cauza.

Mara, ce ai decis pana la urma?

Editat de SelenaS
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

o veselie de admitere a fost, dupa parerea mea. `jde sute de locuri la buget, s-a intrat cu media de bac si ceva test la romana..... hai la drept toata lumea ca va primeste cu bratele deshchise.....crazy.gif

cu asta mi-am schimbat si io parerea despre dansii in conditiile in care TOATE facultatile serioase au avut examen de admitere ca la carte.good.gif

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
(...)Jungle K, lasa orgoliul, nu e binevenit. Aveti noroc cu profii sanatosi la cap. Ca sa te temperezi putin, fii descurcareata si ia de pe net subiectele noastre de examen si fa o comparatie cu ale voastre. Incearca sa le rezolvi. Daca mai ai chef, uita-te peste ierarhizari si peste numarul celor care sustin examenul de licenta, dar asta e doar optional. Nu toti oamenii destepti din Ardeal si din vestul tarii au inspiratia sa vina la concursul de admitere din Bucuresti. Ar fi necesar ca inainte sa afirmi ceva sa fi in cunostinta de cauza.

Raspunzi in aceasta maniera si imi spui sa las orgoliul? :) Nu ai facut decat sa confirmi ce am spus, nu inteleg de ce raspunzi ca si cum am avea pareri diferite. Daca ai o problema cu felul in care ma exprim, asta e altceva si nu are legatura cu facultatile.

 

Referitor la orgoliu, imi e perfect egal daca maine dimineata sare in aer Facultatea de Drept UB cu profesorii inauntru, cam atat de mult tin eu sa iau apararea acestei facultati. Pur si simplu am constatat niste realitati care ridica facultatea din Bucuresti putin peste cea din Cluj. Asta nu inseamna ca BB e slaba, usoara sau ca nu se invata, nu vad unde am scris asta.

 

Daca as fi rautacioasa, as spune ca e firesc sa ajunga putini pana la licenta, din moment ce selectia studentilor se face pe baza mediei de BAC. Dar bineinteles ca nu imi permit sa spun asa ceva.

Si daca e asa cum spui, un examen cu o rata a promovabilitatii de 10-15% nu e decat o dovada a sistemului de evaluare prost conceput sau a calitatii proaste a modului de predare. Nu cred ca sunt utile pentru studenti examenele care ii deruteaza facandu-i sa se straduiasca fara rezultate multumitoare, nu acesta este scopul unei facultati. Faptul ca se dau note mai mici la examene nu e o dovada incontestabila a faptului ca la o facultate chiar se invata.

 

Mie, daca as fi proaspat absolvent de liceu, mi-ar placea sa fac Dreptul undeva unde colegii imi sunt selectati pe baza unui examen de admitere, ceea ce mi-ar oferi un usor confort referitor la mediul in care urmeaza sa-mi petrec 4 ani. Nu pe baza mediei obtinute la un examen clandestin, caci asta am avut si in liceu si nu mi-a placut ce am vazut. Mi-ar placea ca atunci cand o termin, sa pot da examenul la Barou/INM pe baza celor invatate in cei 4 ani petrecuti in biblioteca. Nu mi-ar placea ca la finalul celor 4 ani in care am pus suflet si daruire in ce am invatat, daca vreau sa dau la Barou/INM, sa incep sa compar cartile de la Bucuresti cu ce am invatat eu, sa vad ce se muleaza dupa cerinte. Si tot asa.

 

Si inca ceva, este o opinie personala pentru care nu ma astept la confirmari: daca eu as fi la o facultate care, asa cum spui tu, nu imi permite sa am viata personala si m-ar supune la un stres foarte mare, eu as crede ca nu ma aflu in facultatea potrivita pentru mine.

 

Ramane la alegerea(sau posibilitatea) fiecaruia unde se duce, ambele sunt facultati bune cu juristi celebri si fiecare are "uscaturile" ei. Nu am nimic cu facultatea din Cluj, tin sa repet. Dar avantajele absolventilor din Bucuresti se vad clar. Si atunci, nu inteleg, de ce pe orice forum pe care se discuta despre drept trebuie mereu sa apara cineva care sa spuna clasicul "la Cluj e mai greu" . Atitudinea asta a inceput sa ma deranjeze putin, caci nu stiu cine a decis ca la Cluj e mai greu, pe ce criterii, cum a reusit sa compare si chiar daca ar fi asa, ce?! Si nu au multa valoare experientele povestite pe messenger sau titlurile din ziarul local. Rezultatele de la INM(si nu numai) au.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×