Sari la conținut
Forum Roportal
@anyry

Pensionarea

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cineva din familie urmeaza sa fie scos la pensie obligatoriu anul viitor. E o persoana activa, in putere, valoroasa, dar impotriva legilor nu are ce face si va ramane acasa. E disperata persoana! Ii place sa munceasca. Ce sfaturi aveti?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate sa isi gaseasca de lucru un part time sau ceva daca nu poate sa nu faca nimic.

Sa descopere noi hobby-uri, chiar si pe langa casa.

Sa invete sa se bucure de timpul liber pentru a il ocupa cu lucruri exclusiv placute deloc stresante.

 

 

Eventual, in primul an sa se faca un proiect de renovare a casei, aranjarii curtii..etc etc. Apoi, daca mai trece timpul, va fi mai usor.

Sau chiar sa isi cumpere un animal de casa. :vinsent:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un pudel nu poate rezolva problema hiperactivitatii . :vinsent:

 

 

Sarah, intru'cat mai are un an, isi poate gasi deja o preocupare , in functie de conditiile date ( domiciliu, nivel de pregatire, etc ) . Asta chiar si in condiile in care legea ii da dreptul sa renunte la o parte din pensie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

 

Observ ca ai primit cateva sfaturi folositoare din partea colegilor nostri.

 

Pensionarea poate insemna pentru multi dintre noi o plafonare, o terminare a vietii. Din pacate foarte multe lucruri nu ne sunt permise sa facem dupa incheierea serviciul, dar poate incerca sa gaseasca noi hobby-uri sau chiar sa incerce sa isi deschida o afacere mica... acum depinde de la persoana la persoana.

 

Poate incerca sa relationeze mai mult cu prietenii sau sa isi gaseasca diverse ocupatii prin casa, asa cum spunea si stupid_me. Solutii sunt destul de multe, dar depinde de disponibilitatea si posibilitatea lui pentru a le face. Ceea ce e foarte important este sa i se arate ca este UTIl. Adica ar fi de preferat ca membri familiei sa ii ceara ajutorul, sa il consulte in diverse probleme... in acest fel el va sti ca este inca bun la ceva si ca viata lui merita continuata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
E disperata persoana! Ii place sa munceasca. Ce sfaturi aveti?

Mi-ai amintit de un episod din In Treatment, sezonul 2. Este vorba de un vicepresedinte a unei mari corporatii. E in pragul pensionarii si nu poate accepta asta, el vrea sa munceasca in continuare. Si de ce? pentru ca de mic si-a asumat responsabilitatile altora, nu s-a jucat, s-a asteptat prea mult de la el. Nu a avut copilarie, ci a fost un copil adultist. Ajuns la pensionare, nu stie cum sa isi gestioneze timpul, pentru ca dintr-o data are mult timp liber. Psihoterapeutul il intreaba ce hobby-uri are. El nu stie. Pentru ca o viata intreaga nu a fost lasat sa fie el insusi, iar acum trebuie sa se descopere pe sine. Nu se poate concepe pe sine decat prin prisma eficacitatii fata de ceilalti. El crede in mod irational ca daca nu mai munceste, nu mai e "util" pentru ceilalti, nu mai e folositor, nu mai are sens sa traiasca - ceea ce e eronat.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×