Sari la conținut
Forum Roportal
miana

Ciuperci

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

th?id=OIP.w8ii8rgnIJGYDags72yXRwHaE8&pid=Api&P=0&w=244&h=163     Southern Chicken Fried Steak

Sauce am preparat dintr-un kg de ciuperci din astea sa duc mai tarziu la copiii, vreau sa mai fac si niste snitele din carne de vitel, numit pe aici "Chicken Fried Steak" dar nu-mi place acel sos alb de faina de pe poza.  Am mai fiert Cartofi curatati, Fasole Verde intregi si Asparagus un pic le-am aburit.  

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

FB_IMG_1643051840096-640x450.jpg

https://ziareonline.ro/marius-se-plimba-sambata-prin-padure-prin-poiana-brasov-cand-a-zarit-ceva-incredibil-o-doamne-erau-trei-si-erau-enormi-prietenii-mei-nu-m-au-crezut-nicio-secunda-si-totusi-erau-acolo.html

„Sâmbătă i-am găsit, în Poiana Brașov, iar duminică după amiaza i-am gătit. Exact trei bureți am găsit, nimic mai mult, Pe cel mare nici nu am putut să îl cântăresc, cu cântarul de bucătărie. M-am urcat pe cântarul mare, apoi l-am luat în brațe, și am făcut diferența.      Avea undeva la 5,7 – 5,8 kg”, a povestit, în exclusivitate pentru cititorii newsbv.ro, Marius Sav.

******

N-as fi imaginat ca-s ciuperci pe poza de mai sus!!!   Marimea lor nu se vede a fi in kilograme, dar accept povestea culegatorului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Delicii de iarnă. Trei rețete de ciuperci murate, ușor de făcut

Ciuperci murate pentru iarnă.   3 rețete simple și sănătoase.

Pozele sint frumoase, dar nu sint ciuperci aproape de mine din cauza caldurii excesive, iar pe unde cresc, nu le culege nimeni de frica sa nu moara!!!

Sint conserve in magazine ca si in borcane de sticla dar eu prefer sa le cumpar proaspeti si ajuns acasa le si prepar.

Tocanita de Ciuperci cu Patrunjel verde si Smantana daca le mananc singura, la multi nu le place smantana.   Sau doar caliti cu ceapa multa dar fara sos.

Supa ce ciuperci si crutoane la fel doar pentru mine sau grilati cu Branza de Burduf. 

Nu se aduce niciodata din ciupercile Hribi, primele pe poza, doar albe si maro din cele mai cunoscute, Champignon.   Putina lume cumpara marfa asta.

Chinezii mai au variate feluri dar nu este aproape nici un magazin de al lor ca nu locuiesc ei in zona mea, si nu merg 45 km pentru cativa ciuperci.

In magazinul Rusilor am vazut In borcane mari Hribi murati ca si rosii intregi si nu mai stiu ce minuni vand, ca n-am mai fost de zeci de ani.  Nu-mi place cum servesc clientii. 

Pe cine cunosc e primul mereu, le ia jumate ora sa felieze salam pentru 100 de grame si mai rade de omul care se grabeste.   

Sint scarbosi, plus au in butoaie Heringi cu ceapa care pute foarte urat, pentru mine cel putin, ca ei se mira de ce reclam putoarea de WC din magazin.

https://evz.ro/ciuperci-murate-pentru-iarna.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hribi- ce sunt si ce trebuie să știi despre hribi   Cele mai bune alimente pentru un sistem imunitar puternic

Cele mai importante beneficii ale consumului de ciuperci:   Prevenirea bolilor cardiovasculare.  

• Trateaza anemia.    Prevenirea cancerului.    Tine la distanta diabetul zaharat.     Mentin si imbunatatesc sanatatea oaselor.   Intaresc sistemul imunitar. 

• Ciupercile - remedii naturale.   Contin Potasiu.    Sunt bogate in Seleniu. 

https://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/cele-mai-importante-beneficii-ale-consumului-de-ciuperci_16829

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu găsești ciuperci de pădure în magazinele din România???

Cand s-au gasit???    Prin 1957 trimiteau comunistii niste kurve desfigurate, sa faca munca voluntara pentru cauza PCR-ului in Secuime, sa adune tot ce gasesc in padurile noastre!!!

Au ajuns in niste camioane dar mai departe nu stiau pe unde sa mearga pe pamanturile noastre, al satenilor pe care noi plateam taxe, ca sa adune totul, aveau drept, totul era al lor.

Credeau ca ne sperie, cand au vazut lumea cu topoare, s-au dus de unde au venit foarte repede si n-am mai auzit de ei ... nici pe linie de partid.

La ultima vizita tiganii faceau la fel in padurile din Gheorgheni si vindeau pe sosea la straini foarte scump.   Spre Lacu Rosu era mare trafic in drum spre Germania ca nemtii pe acolo treceau la Marea cea Neagra.   Si in Maramures doar taranii vindeau in piata ciuperci, nici in Aprozar nu se gasea, nici n-am vazut din alea albe decat  ... inafara romaniei. 

Ma gandesc si nu-mi aduc aminte sa fi vazut nici la Bucuresti in magazine, macar in alimentara de langa Banca Nationala, era un magazin pentru ELITI, foarte scump dar aglomerat unde se gaseau Asparagus si Andive.   Am auzit totusi de nist specialitati de ciuperci dar nu le-am vazut in realitate nici la LIDO, AMBASADOR, ATHENEE PALACE, doar la InterContinental in autoservire erau la inceput cand s-a deschis pentru business hotelul. 

Atunci n-am auzit de conservat ciuperci decat uscat pentru iarna, facem si noi.   Eu culegeam decand stiu sa fac pasi, era deajuns familiei pentru 1 an, am mai si dus la doctori si avocati care erau partnerii bunicului.  Daca nu faceam, nu mancam, asta era regula vietii acum cateva decade.    

https://evz.ro/ciuperci-padure-romania-export.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×