Sari la conținut
Forum Roportal
_Undying_

S-a legalizat astrologia, vrajitoria si ghicitoria

Postări Recomandate

Nu chiar toti au aceasta fire, dar majoritatea oamenilor simt nevoia sa creada in ceva exterior persoanei lor si in care sa-si puna sperantele.

 

Biserica egal substitut de parinti. Cand parintii nu si-au facut datoria, oamenii tind sa creada in D_zeu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ce teorie bizara..

Si cand parintii nu i-au iubit deloc s-au facut vrajitoare sau paparude :imao:

 

Cei care apeleaza la vrajitorie sunt tot copii neiubiti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se stie ca, mai demult, samanii reuseau sa vindece cazurile considerate incurabile din punctul de vedere al medicinii traditionale. Sa fie vorba doar doar de efectul plantelor folosite, plante din care astazi se prepara o serie de medicamente, de efectul placebo, reprezentat de credinta oarba in puterile vraciului si puterea de vindecare a plantelor administrate de acesta (chiar daca eficienta lor era egala cu 0) sau de anumite energii eliberate prin tehnicile folosite de catre samani. Ori sa fie toate acestea la un loc?

 

Bradford Keeney, profesor universitar, terapeut, antropolog cultural si critic social a renuntat la cercetarea universitara clasica pentru a investiga metodele indigene si samanice de vindecare.

Fiecare traditie, spunea el, sustine ca undeva in oricare dintre se afla raspunsurile la toate intrebarile noastre. Fie ca este vorba de o solutie la o anumita problema sau de intregul sens al existentei noastre, ele sunt cu siguranta acolo, in adancul nostru. De multe ori lucrul acesta nu ne este prea clar, motiv pentru care simtim nevoia sa apelam la altcineva pentru a-l pune in lumina.

Felul in care se roaga oamenii pe care i-am vazut in calatoriile mele prin lume, spune tot el, este foarte diferit de simpla impreunare a mainilor la masa pentru a spune rugaciunea de multumire. El presupune transformarea cuvintelor in emotie pura. El inseamna sa dai voie sunetelor sa iasa, iar apoi acestea se transforma de la sine in cantec si muzica ce vin direct din inima. Intreaga putere se afla in felul in care cerem lucrurile pe care ni le dorim. Acest este un lucru pe care cred ca cultura noastra l-a pierdut. Noi ne limitam sa solicitam plini de umilinta adevarul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×