Sari la conținut
Forum Roportal
Cece27

Pareri si Opinii in Legatura cu Calcul meu

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna, mi-am facut si eu acuma 2 zile o commanda de softwearuri noi pt calcul vechi de acasa. M-am hotarat sai schimb procesorul(un AMD3000+ de prin 2004) ramii(1GB;nu stiu precis marca), placa de baza si placa video(NVidia Geforce FX5700 256DDR)

 

Asa ca mam dus la shopit.ro pe net si mi-am facut cumparaturile de craciun...acuma as vrea sa stiu de la voi cei ce poate cunoasteti mai bine misterul IT-urilor si toate cele dak miam facut comanda pt niste upgraduri ce ar putea face fata noilor jocuri ce au aparut in ultimii 5 ani :yawn:).

 

Am o Placa de baza Asus M4N68T, un Procesor AMD Athlon II X2 250 3.00 GHz skt AM3 box rev. C3, vreo 4GB DDR3 Memorie de la Kingston si o Placa video ECS GeForce GTS 250 Black Series 512MB DDR3 256-bit

 

Va rog sa-mi ziceti parerile voastre, multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oh da . Nu ma pricep, da' nu inteleg de ce nu ai intrebat inainte de a'ti cumpara piesele alea ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Configuratia pare ok, dar mai e o problema fundamentala: ce sursa ai?

 

P.S. ECS sint la fel de cunoscuti in domeniul placilor video precum MSI in cel al unitatilor optice (ambele firme fabrica respectivele chestii, dar e mai usor sa gasesti un rechin in Dunare decit respectivele chestii).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mersi de raspns, dar n sunt sigur ca stiu la ce te referi, adik ECS sunt putin cunoscuti in domeniu si sar putea sa-mi iau teapa cu placa asta video sau din contra, oricum eu credeam ca marcile firmelor respective precum ECS sau MSY sunt doar adaugate asa de bunsimt, ele doar contribuind la detalile exteriore care vizeaza placa ci nu la asamblarea placii propriu zise si nici la componentele si chestile de soft ce tin de placa, pe care firma Nvidia le asigrura.

 

Si precum am zis nu prea sunt expert in domeniu si in schimbul faptului ca sunt constient de unele chestii mai majore ce tin de calculatoare sar putea sa fi sarit cu vederea la unele chestii mai minore, deci drept urmare tin sa zic ca nam habar la ce se refera sau ce tine de sursa...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ECS sint cam fantome, si la placile video depinde si ce condensatori/regulatoare de voltaj se folosesc, plus ca diferite firme vor folosi diferite tipuri de memorii si vor avea diferite versiuni de BIOS pe placi. NVIDIA/ATI(AMD) vin doar cu un model de referinta si furnizeaza majoritatea componentelor plus specificatii, nu dau placile gata facute ca MSI/ASUS/ECS/whatever sa isi puna stickerele pe ele si sa le vinda. Eu cind iau componente, de obicei ma uit la specificatii si garantie cam in aceeasi masura, iar la placi video, e preferabil sa mergi pe ceva cu 3 ani garantie sau ceva cu 2 ani si cit mai ieftin... placa pe care sa o vinzi dupa cam 1.5 ani. :huggles:

 

Legat de sursa... ar fi foarte multe de spus, dar cum nu sint platit de fiecare data cind spun chestii triviale si nici nu vad rostul, ia si arunca un ochi aici.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu spun ca tot ce ai cumparat este destul de bun in afara placii video :cry: nu as recomandao pentru ca are slot PCI eu recomand placile cu slot AGP daca zici ca vrei sa-l folosesti pentru gameing o placa agp este bine venita

P.S:vrei sa vinzi placa de baza procesorul si placa video(alea vechi)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dexter, te rog foarte mult sa te gindesti inainte sa mai scrii aiureli. Placa respectiva e PCIe, nu PCI. E doar o mica diferenta intre ele, cam ca intre un Veyron si un Logan, asa...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
scz eu asa m-am obisnuit sa le spun da ai dreptate e pci expres(pcie)

Aha, si tu recomanzi un AGP in locul unui PCIe?

 

Si cand o sa constate ca AGP-ul ii merge mai prost ca un PCIe, ii dai tu banii inapoi?

Nu de alta, dar omul s-ar putea sa se bazeze pe sfatul tau.

Faptul ca stii mai multe acronime IT decat vecinii tai de bloc nu te transforma in specialist.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×