Sari la conținut
Forum Roportal
nightwish

Sarbatorile si autostrada

Postări Recomandate

Povestea asta... m-a invatat sa incerc sa vad partea plina a paharului.

 

Ne decidem noi (eu si doua prietene) sa petrecem sarbatorile de iarna in "deplasare". Si vine ziua plecarii. Ca un facut, am plecat cu doua ore intarziere fata de ce planuisem noi. Intr-un final, cu cativa nervi, plecam la drum.. agale pe autostrada. Si de bine ce ne-am pornit la drum.. incepe masinuta sa danseze de posterior.. semn ca e cam desumflata.. Oprim noi.. investigam.. pana! Rezerva pauza.. vulcanizare.. la cativa kilometri inapoi... Mergem asa, mai mult tarat.. pana intr-o benzinarie.. si pune-te acum pe sunat. Interventiile si platforma.. o gramada de bani.. Am recurs la solutia cea mai la indemana: suna un prieten.

 

Si uite asa, vine bietul om dupa noi.. in incercarea de a ne "salva" din problema. Numai bine.. ca sa descopere ca nu aveam nici cric, nici scule sa dam roata jos. Un nene, cativa metri mai incolo, lucra de zor la un tir, tot il descanta pe acolo. Deja temperatura de afara coborase foarte mult.. Si se duce prietenul nostru la nenea tirist sa-l roage sa ne ajute.. Dragul nostru de baiat, se tot invarte pe langa tirul minunat.. si cum necum.. cade fix in unica baltoaca din toata benzinaria aia. Inghetase deja apa. Va dati seama ca a fost o reala placere balacitul in ea.. nu stiu cum s-a ridicat atat de repede si a inceput sa urle cat de reci ii sunt hainele si cat de frig ii este.

 

Deja ne este clar ca tiristul nu ne poate ajuta si mergem cu masina prietenului nostru cativa kilometri inapoi, pana la prima vulcanizare. Prima, evident, inchisa. (deh, sarbatorile) Mai mergem noi si dam de alta.. asta nu avea curent pana in ora 16 (da, cica suntem o tara civilizata). Convingem pe mecanic sa vina cu sculele inapoi cu noi la masina.. dam roata jos.. ne intoarcem la vulcanizare.. Aici supriza.. cauciucul era bun, janta, in schimb, crapata. Pune-te acum si suna la toti mecanicii pe care ii cunosti.. nimeni nu avea janta de care aveam noi nevoie.. si nici posibilitatea de a o suda pe cea crapata. De.. sarbatori.. oamenii erau liberi.

 

Plecam spre Bucuresti, in incercarea de a gasi o vulcanizare deschisa, care sa aiba ce avem noi nevoie. Nu va pot spune in cat timp am facut 30 de km de autostrada.. dar cred ca ne-am apropiat de 2 ore.. lejer. Se facuse pelicula de gheata pe strada si nu am putut merge cu mai mult de 30 km/ora. Ceva de necrezut. Nu mai spun de crengile de copaci care cadeau pe strada din cauza greutatii ghetii.

 

Ajungem noi in Bucuresti si, evident, ne oprim la mai multe vulcanizari, dar in nici una nu gasim ce trebuie. Intr-un final ajungem la un mecanic care zice ca ne poate lipi el, cumva, janta, incat sa ne tina pe drum. Am zis ok, asteptam s-o faci.

 

Intre timp, dintr-un prieten venit in ajutor, au devenit trei frumosi cavaleri. Ne intoarcem cu unul dintre ei la masina noastra, asta dupa ce ne recuperam roata de la mecanic.. intram intr-o benzinaria sa alimentam.. si cum noi fetele aveam o urgenta.. (natura, de) purcedem la a cauta toaleta. Nu fac bine doi pasi ca-mi fug picioarele de sub mine. N-am vazut-o p-asta intr-un milion de ani, nu ma asteptam sa fie gheata fix acolo.. Si in cadere.. am dat cu minunatul meu aparat foto de beton. L-am scos din geanta, in bucati. Un ametit de angajat de-al benzinariei ma intreaba, socat parca, daca am cazut. Io zic nu, m-a fascinat betonul si-am vrut sa-l observ mai de aproape. :lol:

 

Plecam de acolo, ajungem la masina, pune roata.. Tine! Dam cateva ture de benzinarie.. sa testam lipitura. A tinut. Pe la 10 noaptea plecam la drum, de data asta nu mai eram singure.. am avut escorta baietii veniti sa ne salveze. ;)

 

Cu o zi intarziere.. am ajuns la destinatia finala. :P

 

 

PS: Pe aceasta cale, multumim Politiei Romane! Si in special, "micutului" Jidanu! :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hmm, e clar ca pozele's punctul tau forte . :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Evident.

Eu macar am o scuza. :flowers:

 

Scuze ca faci poze faine sau cum ? ... :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×