Ara Ararauna
Blue and Yellow Macaw
Ara galben albastru
Descriere:
- coloritul albastru; burta galbena-portocalie; fruntea verde;sub barbie negru; barbia si in jurul ochilor nu este imbracat in pene; obrajii au culoare alba; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.
87 cm lungime.
Raspanditi in:
- N-V-ul Columbiei, Panama de Est, Venezuela, Ecuador, Peru, Suriam, Guyana, Brazilia, Bolivia, N-ul Argentinei si Paraguay.
In unele regiuni sunt deja disparuti din cauza braconajului si distrugerii habitatului.
In captivitate:
- pasari foarte active cu o voce destul de puternica; sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.
Hrana:
- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.
Voliera:
- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 12

