Sari la conținut
Forum Roportal
AnubisAnubis

Despre Dumnezeu si Creatia Sa

Postări Recomandate

Acest subiect il deschid aici pentru cei dornici sa stie cat mai multe despre Dumnezeu, despre modul in care El actioneaza in manifestare, despre Legile Sale Divine, si Creatia Sa.

 

Tin sa specific ca intrarea pe acest subiect va necesita expunerea ideilor prin argumente si deasemenea studiul atent a Cartilor Sfinte, atat in crestinism, cat si in alte traditii spirituale autentice.

 

Va astept cu drag!

 

Cum putem comunica cu Dumnezeu Tatal

 

Dialogul tainic al omului cu Dumnezeu ar trebui sa fie o realitate vie si incontestabila. Fiecare dintre noi putem comunica, in mod tainic in intimitatea finitei noastre cu Dumnezeu Tatal. Aici nun e referim la un banal monolog interior si imaginar, ci la o conversatie tainica reala si vie, in care noi ii vorbim lui Dumnezeu Tatal, iar El , efectiv ne raspunde. Fiecare fiinta umana, a primit de la Dumnezeu posibilitatea de a comunica cu El.In ultima instanta, putem spune ca intreaga noastra existenta , fie ca stim, fie ca nu stim, fie ca vrem, fie ca nu vrem, este un continuu dialog tacut, si cel mai adesea inconstient, cu Dumnezeu, iar prin acest miracol, cel mai adesea nebanuit al vietii, aproape toate creaturile , ii ofera clipa de cllipa lui Dumnezeu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toate religiile lumii au in comun acest aspect si anume "Dumnezeu este lumina", "Dumnezeu este iubire", "Dumnezeu este spirit", deci Sfanta Treime, in Crestinism, "Tatal, Fiul si Sfantul Duh". In Hinduism, Trimurti reprezinta cele trei aspecte ale lui Dumnezeu sau Parabrahman - Dumnezeu este reprezentat de personajele Brahma, Vishnu si Shiva. Ei cand spun Dumnezeu spun Ishvara, care, in sanscrita, inseamna "domnul suprem". In iudaism, numele folosit pentru Dumnezeu, in traducerea Bibliei, este Havah, care, literal, inseamna "Eu sunt acel ce sunt", ca paralela la Tetragrammaton. Havah deriva din "Hyh", care inseamna "a fost", de asemenea "Hvh", inseamna "este" si traducerea pentru Havah este "va continua sa fie". Literal, inseamna "a fost, este si va fi mereu". Cuvantul Dumnezeu (God, in engleza) vine din limba persana: cuvantul persan Khoda inseamna invocatie. Tetragrammatonul este un sistem de codificare despre care se crede ca duce la Dumnezeu si YHWH ar reprezenta numele lui Dumnezeu sau Tetragrammatonul. In traditia Islamica, Allah este numele unic al lui Dumnezeu.

Ceea ce putini cunosc este ca Strabunii neamului nostru credeau intr-Unul Dumnezeu reprezentat de Sfanta Patrime (Tetragrammatonul), "Tatal, Mama, Fiul, Fiica", adica Familia completa intru mostenirea divina, intru creatie, particula IO (Sfant, Nemuritor, trup si suflet) este chiar eternul masculuin si feminin intr-Unul, fiind "Sfanta Treime" [Tatal, Fiul (Sinele realizat, echilibrul masculin - feminin), Duhul Sfant], este ceea ce se spune acum despre ascensiunea spirituala si fizica. (mai scrisesem, mai demult, pe un alt topic si nu numai aci...)

Dupa umila mea parere, este bine de retinut ca Dumnezeu are Patru calitati inseparabile: Dumnezeu este Atotbinevoitor, Omniscient, Omnipotent si Etern si ca modul de a-L cunoaste pe Dumnezeu este sa-L cauti mai presus decat orice altceva, iar cel ce aspira sa-L urmeze pe Dumnezeu sa aiba grija sa nu lase nimic sa intervina intre el si cautarea lor intru Atotputernicul. Dumnezeu (Creatorul Suprem, cum i se mai spune), este o Fiinta fara inceput si sfarsit, fara forma dar in acelasi timp format, fermecator si pur, mai stralucitor decat toti sorii adunati la un loc. De la Dumnezeu se revarsa lumini nemarginite, energie infinita si se revarsa insasi spatiul pe care este ancorata materia. Acest spatiu este proiectia gand a lui Dumnezeu si fiind infinit a creat un spatiu infinit. In acest spatiu infinit, Dumnezeu a manifestat multe creatii, sistemul acesta de universuri fiind doar una dintre ele. In spatiul Creatiei sunt ancorate, asemenea petalelor unui mminunat Lotus, o multitudine de universuri, toate suspendate in acest spatiu infinit si ancorate prin linii energetice de sustinere si apoi, in fiecare univers exista multe lumi si galaxii.

Unii metafizicieni spun despre aceasta minunata Creatie ca ar putea fi comparata cu frumosii trandafiri Floribunda, ale carui flori se revarsa, una dupa alta ca o cascada, fiecare dintre ele atat de minunata ca model, mireasma si specific. Dumnezeu a impregnat in fiecare atom si in fiecare univers, constiinta sa, conexiunea cu el insusi. Dorinta lui Dumnezeu este ca noi sa-i fim parteneri pe masura, fiecare din noi sa fim in stare sa primim pe deplin iubirea nemarginita a Lui. Iubirea Lui este parentala, ca de la Tata la Fiu, nu una ca de la stapan la sluga si daca suntem Fiii Lui (aceasta infaptuindu-se in Iisus Hristos, prin Fecioara Maria), atunci suntem si Mostenitori. Tema sau Intentia acestei Creatii este Frumusete, Armonie, Ritm, Creativitate, Expansiune, Bucurie. Cand observam aceasta lume, frumusetea si extraordinara diversitate a Naturii si privind apoi natura unui fractal, cat de incredibil si de minunat este si cum se extinde in complexitatea sa, ne putem face o idee despre ceea ce exprima Dumnezeu. Dorinta cea mai inaltatoare a lui Dumnezeu a fost ca fiecare forma de viata individuala si fiecare aspect al Creatiei sa tasneasca in afara, ca o explozie a expresiei sale spre culmea esentei individuale. Si in acelasi timp sa aiba constienta de a privi inapoi la Sursa, de a sti cine este si de unde vine, intentia fiind de a avea, simultan, atat o exprimare desavarsita a individualitatii, cat si o uniune totala cu Dumnezeu. Creatia este astfel desemnata, incat, oricine, de la o neinsemnata insecta si pana la o galaxie sa aiba aceasta abilitate, deci, aceasta creatie Dumnezeu a facut-o si a desemnat-o ca sa fie una a bucuriei, armoniei si perfectiunii.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Toate religiile lumii au in comun acest aspect si anume "Dumnezeu este lumina"

Ce va mai place sa folositi cuvinte mari... chiar asa, toate religiile lumii ridica-n slavi inventia lui Moise si mitologia evreiasca, preluata de alte neamuri si numita biblie?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Anubis

 

 

Primul este vindecare a tuturor bolilor

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Fiecare dintre noi putem comunica, in mod tainic in intimitatea finitei noastre cu Dumnezeu Tatal. Aici nun e referim la un banal monolog interior si imaginar, ci la o conversatie tainica reala si vie, in care noi ii vorbim lui Dumnezeu Tatal, iar El

 

Si ce argumente ai in favoarea unui dialog real si viu ? Asta ca tot ai pretentia de a argumenta noi . :)

Cine face diferenta dintre imaginar si realitate ? Creierul , nu ? :)

 

 

Tin sa specific ca intrarea pe acest subiect va necesita expunerea ideilor prin argumente si deasemenea studiul atent a Cartilor Sfinte, atat in crestinism, cat si in alte traditii spirituale autentice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate sa specifice el conditiile intrarii pe acest topic cat doreste . Eu postez si intreb ce doresc eu . Liberul arbitru il am conform Cartilor Sfinte mentionate de la Tatal

 

asta ca sa o luam logic

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×