Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Iris_Lulea

Rolul Psihologului in Cabinet

Rate this topic

Recommended Posts

De cate ori nu s-a intamplat sa va intrebati ce se intampla in cadrul unei relatii psiholog-client? O data, de doua ori sau poate chiar niciodata. Important este sa clarificam macar putin ceea ce implica o sedinta de consiliere.

 

La consiliere pot merge persoane care au o dilema de nivel cotidian, care au o probelema ce le consuma energia, o problema de sanatate ce nu a putut fi rezolvata de medicamente, stres, fobii etc. Ceea ce mi se pare important de mentionat este ca la psiholog merg atat persoane pe care societatea le numeste "normale" cat si persoane care au diferite tulburari.

 

Rolul unui psiholog este de a va ajuta sa intelegeti problema sau dificultatea pe care o exprimentati, sa va ajute sa o exprimati verbal sau comportamental. De multe ori clientii vin spunand ca stiu care este problema, stiu care le sunt nevoile, dar nu stiu cum sa se si ocupe de rezolvare.

 

Consilierea si psihoterapia sunt interventii de scurta sau de lunga durata care au urmatoarele scopuri:

- prevenirea sau remiterea unor tulburari psihice, emotioanale, psihosomatice sau dezadaptative;

- sustinerea clientului in timpul procesului;

- ghidarea individului catre gasirea unei rezolvari propice pentru situatia in care se afla;

- implementarea strategiilor invatate in viata de zi cu zi. Strategiile sunt folosite pentru a face fata unor probleme personale sau relationale care pot avea efecte in viata familiala, familiala si profesionala.

 

Rolul psihologului este de a ajuta clientul sa isi descopere resursele care ii permit sa isi rezolve problema prin forte proprii. Poate va intrebati din ce cauza se intampla acest lucru in loc sa ii fie furnizata direct solutia. Desi procesul decurge mai greu in sensul acesta, rezultatul este mai bun si de lunga durata. Deci, am putea afirma ca psihologul are metoda prin care sa te faca pe tine sa descoperi cheia rezolvarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×