Jump to content
Forum Roportal
BaiatulCuPizza

OS-uri pentru un NoteBook

Rate this topic

Recommended Posts

Salut! Am de putin timp un laptop Acer One cu memoria de 1GB, fara CD-Rom si cu un Linpus Lite Moblin instalat ca sistem de operare. Problema e ca nu-mi place deloc acel sistem de operare si as vrea sa-l schimb cu un windows. Acum am mai multe dileme:

 

1. Windows XP Service Pack 2 e bun?

2. Am urmat niste tutoriale prin care invatam cu sa-l bootez dupa un stick USB, dar imi aparea ca fisierul este corupt, chiar daca pe PC imi merge. Stie cineva de de?

3. Pe OS-ul nu pot asculta muzica, sau vedea filme pentru ca imi lipsesc niste drivere, sau niste plugin-uri. Imi poatea spune cineva unde le gasesc?

4. Ca sa nu mai schimb OS-ul, imi poate recomanda si mie niste programe si joculete care merg si pe Linpus?

5. Pot deschide fisiere executabile in Linpus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sar peste primele doua puncte.

 

3. Evident ca poti sa vezi filme/asculta muzica!

 

4. Linpus e o distributie chineza bazata pe Fedora 8, deci sudo yum install "ce vrea muschiu' tau"!

 

5. Dupa ce instalezi un emulator de Windows, evident.

 

P.S. Din pacate, se pare ca, legat de punctul 3 de mai sus, Linpus nu prea ofera suport pentru multimedia decit prin intermediul unui utilitar contra cost.

 

P.S. 2 Incearca sa ii pistonezi la cap pe cei de la care ai cumparat obiectul sau incearca o distributie mai putin obscura (Linux Mint, de exemplu).

 

De ce am sarit peste primele doua puncte? Raspunsul la prima intrebare depinde de multe chestii, mai ales de faptul ca ultima versiune e SP3 si nu stiu pe unde se mai poate gasi de cumparat zilele astea, iar la cea de-a doua... posibil sa fie ceva setari de BIOS de vina (support for legacy USB, probabil, dar depinde de ce optiuni ai pe acolo), dar nu pot sa spun sigur daca nu vad exact ce si cum.

 

Concluzia ar fi sa te apuci sa vezi cam cu ce se maninca Fedora, si multe chestii vor fi valabile si la Linpus (din cite am inteles, Linpus vine fara documentatie, care e disponibila doar contra cost)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri. Voi incerca sa instalez si alte sisteme de operare. Pana atunci mai incerc putin Linpus-ul pe care il am, oricum am reusit sa-mi bag netul si pe laptop si am mai multe posibilitati asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×