Sari la conținut
Forum Roportal
PourMoi

Cum alegem profesia portrivita pentru copil

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ca parinte iti doresti ceea ce este mai bun pentru copilul tau, dar de cele mai multe ori ceea ce tu crezi ca este bun pentru el nu este neaparat si cel mai bun sau nu este ceea ce si-ar dori el.

 

In repetate randuri parintii si-au determinat copilul sa urmeze un anumit drum in viata pentru ca ei nu au putut sa o faca "tu faci facultatea asta pentru ca asa vreau eu! Este cea mai buna pentru tine" Dar pe el cine il intreaba ce vrea?

 

Din dorinta parintilor de a-si vedea copiii impliniti le acorda acestora vise pe care ei nu si le-au putut indeplini, practic ei traiesc prin copiii lor si uita sa fie atenti la ceea ce isi doresc, uita sa vada talentele pe care le au si pe care ar putea sa le exploateze.

 

Ideal ar fi sa poti acorda suficienta atentie copilului si sa ii evaluezi dorintele, aptitudinile in favoarea lui... sa stii sa valorifici ceea ce el are mai bun. Ce e de facut in situatia in care parintele isi doreste ca tu, copilul, trebuie sa ii implinesti visele?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Lasa copilul sa aleaga EL INSUSI ce vrea sa faca!!!!

Elementar, draga Watson :blink:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Problema e ca nu acordam (noi, adultii) incredere copilului. Las' ca stiu eu ce e mai bine pentru tine. Tu esti mic, nu intelegi.

Ce ar trebui sa faca parintii? sa fie atenti la copii cu adevarat, chiar daca o fac sub presiunea timpului. Cind copilul iti vorbeste despre ceva, asculta-l macar un minut fara sa iti umble mintea la altceva. Concentreaza-te pe el, numai pe el, in acele momente. Si vei avea surpriza sa constati ca este pe deplin multumit si fericit de aceasta atentie. Care, culmea, nu costa mult :blink:

E cam acelasi mecanism pe care il folosesti cind vrei sa iti asculti partenerul/partenera ca aceasta sa se simta bine cu tine :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cum alegem profesia portrivita pentru copil

Atat timp cat parintii aleg profesia copilului, nu vad ce cauta cuvantul "potrivit" in propozitie... Fiecare trebuie sa aleaga, sa-si asume faptele si sa suporte consecintele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Copilul trebuie lasat sa se desfasoare si sa isi gaseasca ocupatiile care il atrag. Cat mai diverse.

E bine sa fie dat de mic la diferite cursuri, ore de sport...ah, pe vremea mea erau cercetasii..

 

Ideea e ca , da, copilul trebuie sa isi aleaga meseria..DAR in cunostinta de cauza. Il inveti de mic unde se duc banii de la salariu (chire sau intretinere, masa, plimbari, haine..etc - eu mereu stiam cati bani intra si cati bani ies) ca sa inteleaga ca are nevoie de o meserie cautata, ca sa ii asigure traiul si confortul cu care a fost obisnuit.

 

Insa, daca pasiunea lui pentru ceva anume e atat de mare incat prefera sa riste chiar sa devina muritor de foame...lasati-l sa faca ce simte el. Are tot dreptul. Doar sa fie constient de consecinte. Atat.

 

Ah da..si pt parintii cu adevarat devotati.sa le amintiti mereu ca, daca mergand in lume dau de greu si de esecuri..oricand pot reveni acasa sa prinda forte noi..asta bineinteles, in limita respectului cuvenit unui parinte.

Editat de stupid_me

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tatal m-a fortat sa dau la Informatica cu toate ca eram varza/paralel.

Cu o saptamana inainte m-am hotarat sa dau acolo. (sunt in zodia balantei)

 

Am reusit sa termin facultatea cu chiu cu vai si nu-mi pare rau. A fost o alegere buna.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu, in familia mea toti ne-am ales singuri facultatile, desi niciunul dintre noi nu am vrut in esenta ce am ales, eu am vrut arte, fratele istorie pe care a si terminat-o, in paralel cu facultatea prima, sora ... habar nu am.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×