Jump to content
Forum Roportal
Ramster

"Legi" proprii in scoli

Rate this topic

Recommended Posts

Am auzit de un liceu din Bucuresti care este foarte strict. Nu e nici o problema. Fac lucruri de genul: daca te prind cu tigara, te trimit acasa pentru 3 zile. Si absentele ti se pun.

Si de asemenea, deseori sunt copii care sunt exmatriculati din cauza absentelor, profesorii sunt neintelegatori si tot asa.

Nu aveam nici o problema, doar ca prietena mea este la acest liceu si planuim sa mergem in vacanta sarbatorilor de iarna (Vacanta – miercuri, 22 decembrie 2010 – marti, 4 ianuarie 2011) in Budapesta. Dar, profesorii au obisnuinta sa tina cursuri pana Vineri, care ar fi 24 Decembrie, ajunul Craciunului. Si de asemenea, ei cer ca pe 3 ianuarie, luni, toti sa fie in banci, astfel, ei scurteaza cu o saptamana vacanta de iarna SI continua sa puna absente si sa te traga la raspundere pentru ele.

Cand am auzit, m-am infuriat. Nu are logica sa pui absente pe o data cand NIMENI nu e la scoala. Desigur, nimeni nu indrazneste sa nu vina, 3 zile de absente inseamna 18 absente nemotivate, si, poate sa se scada nota la purtare.

Din punct de vedere legal, ce se poate face?

Edited by Ramster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincer, ma indoiesc ca ceea ce spui tu ar fi adevarat. Asta nu inseamna ca tu minti.

Tu spui ce ti s-a spus.

Asteapta sa vezi daca se va intampla asa. Si daca da, reclami conducerea scolii la Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, al sectorului unde este liceul.

Or, inainte de asta, sa vorbiti cu conducerea liceului si sa cereti lamuriri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×