Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris medieval din lume!

 

Gigas Codex (in limba engleza: Giant Book- Marea Carte) este cel mai mare manuscris medieval existent in lume.

 

Se crede ca aceasta carte a fost scrisa in secolului al 13-lea de un calugar pe nume Herm, dintr-o manastire din Republica Ceha.

 

Acesta a scris in carte zi de zi, timp de 10 ani.

 

In timpul razboiului de treizeci de ani, manuscrisul a fost furat de armata suedeza si acum se gaseste la Biblioteca Nationala a Suediei de la Stockholm.

 

Dupa aproape 8 secole oamenii de stiinta au reusit sa descifreze o parte din manuscris.

 

Cartea are peste 320 de pagini si contine pasaje de incantatii, rugaciuni, picturi, fragmente din Biblie si informatii despre lumea inconjuratoare.

 

Gigas Codex mai poarta denumirea de Biblia Diavolului, pentru ca in interior se gaseste o imagine mare a diavolului si o poveste despre crearea acestuia.

 

Legenda spune ca un calugar, care era condamnat sa fie zidit de viu pentru o crima grava, a promis ca va ilustra Cartea Sfanta intr-o singura noapte. Abia pe la mijlocul noptii si-a dat seama de ceea ce toti ceilalti stiau deja: e imposibil. Numai ca mandria l-a impiedicat sa se recunoasca invins si i-a cerut ajutorul celui cu coarne. Care cu bucurie l-a ajutat. Pretul platit?

 

Necuratul si-a tras autoportretul in mijlocul Cartii Sfinte. S-a facut mai putin odios, chiar simpatic, si-a acoperit partile rusinoase cu un chilotel ca un fel de pampers cu buline. O alta varianta este ca insusi calugarul l-a portretizat pe incornorat, drept recunostinta pentru ajutor. Cert este ca monahului i-a iesit figura cu ilustrarea, numai ca Biblia numai Biblie nu a mai ramas: pe langa evanghelii si lucruri sfinte, s-au strecurat in carte si diverse ocultisme si matematici, retete de leacuri, dar si "Chronica Boemorum" (Cronica cehilor), o scriere in latina de prin secolul al XII-lea, si scrierile unui istoric, Josephus Flavius (aproximativ 37-100). Va mai mirati atunci ca respectiva lucrare a fost botezata, mai pe inteles, Biblia Diavolului?

 

sursa: apropo.ro and 9am.ro

 

Codex_Gigas_devil_1_-514x825.jpg

 

codex-gigas.jpgdablova_bible_2.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca aceasta lucrare ar fi fost scrisa de altcineva... i-as mai acorda cat de cat credit, dar scrisa de un calugar... ce ar putea sa redea altceva decat conceptiile religioase ale respectivului in legatura cu Diavolul si cu alte aspecte pe care nu le cunoaste, doar le crede!

Poate unii creduli animati de conceptiile religioase chiar cred ca Diavolul s-a dus la un calugar sa-i faca portretul :bye: E ca si cum s-ar duce Domne Deus la un satanist sa-i imortalizeze figura intr-o carte :bye:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dar a fost scrisa cu un scop asta este sigur deoarece nu se apuca cineva sa scrie pe asemenea pagini mari de 1,5 metri, in timp record o carte doar de dragul de a intra in Guiness World Records care nici macar nu exista pe vremea aceea. Eu zic ca totusi un mister exista in legatura cu aceasta carte si ca ar trebui facute sedinte de spiritism sa se afle adevarul. Cine poate stii de ce un calugar a reusit sa faca cel mai mare potret a lui Satan din istorie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Biblia Diavolului a trecut candva ca fiind cea de a opta minune a lumii, datorita dimensiunilor sale impresionante.

 

75 de kilograme cantareste "Codex Gigas", iar pentru manuirea lui este nevoie de doi oameni. Are o inaltime de 89 de centimetri (unele date neoficiale spun de 92 cm), o latime de 49 cm (50, neoficial) si 312 foi de piele. Copertele sunt facute din lemn acoperit cu piele si cu ornamente din metal. Foile pe care a fost scris textul si facute ilustratiile sunt din piele de magar. Se pare ca 160 de animale au fost sacrificate pentru realizarea Bibliei Diavolului. Manuscrisul este imposibil de citit, atat din cauza grafiei chirilice, cat si din cauza dimensiunilor literelor, care sunt minuscule. Asta ca sa nu mai punem la socoteala si gradul de deteriorare a manuscrisului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris medieval din lume!

 

Cert este ca monahului i-a iesit figura cu ilustrarea, numai ca Biblia numai Biblie nu a mai ramas: pe langa evanghelii si lucruri sfinte, s-au strecurat in carte si diverse ocultisme si matematici, retete de leacuri, dar si "Chronica Boemorum" (Cronica cehilor), o scriere in latina de prin secolul al XII-lea, si scrierile unui istoric, Josephus Flavius (aproximativ 37-100). Va mai mirati atunci ca respectiva lucrare a fost botezata, mai pe inteles, Biblia Diavolului?

 

sursa: apropo.ro and 9am.ro

 

acum daca stam sa ne gandim nici biblia pe care o citim in vremurile noastre nu mai e identica cu cea de pe la anul 1000

pentru ca stim cum fiecare a scos pasaje din original si a facut adaugiri dupa cum le pica bine la vremea respectiva si pentru ca la originea lumii se vorbea si de dumnezeu si diavol mi se pare corect sa fie trecuti amndoi in importanata scriere numita biblie si daca in biblie sunt trecuti si dumnezeu si diavolul de de ce sa nu fie amintiti amndoi in aceasta scriere

 

acum revenind in scrierea asta daca e originala se poate sa fie mai valoroasa decat traducerea actuala a bibliei

 

in fine e doar parerea mea

 

poate pana la urma o sa prindem traducerea acestei scrieri

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Numai daca se apuca cineva sa o traduca in mai multe limbi, ea este scris in limba latina dar la cele 320 pagini la cat de mare este cartea iti trebuie ceva timp :lol:

Oricum este extrem de fascinanta si daca a fost terminata intr-o noapte este cu atat mai misterioasa.

 

Legenda spune că scriitorul Codexului este un călugăr benedictin, care a săv

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×