Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Stiri: 2010 - al doilea an de scadere a pietei ERP din Romania, pana sub 100 milioane euro

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Conform studiului "ERP Romania 2010" publicat de Pierre Audoin Consultants (PAC), exista premisele ca in 2010 piata sa scada pentru al doilea an consecutiv.Dupa incetinirea suferita in cei doi ani de criza economica, piata ERP din Romania este...

 

Articolul complet

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate aceste studii nu fac referire si la utilizatorii solutiilor open source, care pot fi o adevarata gura de oxigen si un atu pentru firmele mici si mijlocii.

Eu zic ca ar fi totusi bine sa folosim tehnica asa cum o face lumea civilizata a zilelor noastre, de fapt de prin anii 1960. Un program de gestiune face o mica parte din treburile pe care le fac solutiile profesionale pentru afaceri, programe care automatizeaza toate procesele si implicit toate documentele unei afaceri. Un astfel de program erp (planificarea resurselor companiei) presupune introducerea o singura data a informatiilor, sa zicem comanda clientului, si face singur tot, inclusiv cearceafurile contabile.

Mai mult, exista erp-uri open-source (cod sursa gratuit) ce au depasit in functionalitati si performante sistemele proprietare. Pentru cei mai putin tehnici insa, atentie! open source inseamna acces gratuit la codul sursa dar instalarea, implementarea (configurarea), intretinerea, pot inseamna multa munca.

Dupa numarul de downloaduri si instante instalate liderul e Openbravo si au partener in Romania pe Kerp care, pe langa programul erp, ofera si solutii Helpdesk, CRM si Business Intelligence.

Editat de larralex

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×