Sari la conținut
Forum Roportal
Lifecaredorina

Fructe miraculoase

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

ULEI ORGANIC DIN SEMINTE DE CACTUS DIN MAROC 

 

 

Uleiul din Seminte de Cactus este un ulei rar si foarte scump.

 

Un litru din acest ulei se obtine dintr-o tona de seminte de cactus prin proceduri din antichitate si specifice culturi din Maroc !!!

 

Este cel mai scump ulei din lume si reprezinta o raritate!!!

 

Acest ulei se obtine prin presarea la rece a semintelor fructului de cactus (prickly pear) – a nu se confunda cu uleiul de smochin de barbaria, care este un macerat de flori de cactus intr-un ulei vegetal de baza (de obicei ulei de floarea soarelui), un ulei ieftin si usor de obtinut! 

 

Beneficii:

 

frunzi.jpg Reduce si previne ridurile si semnele imbatranirii pielii;

frunzi.jpg Adio cearcane in 6 zile ;

frunzi.jpg Hidrateaza si hraneste pielea in profunzime;

frunzi.jpg Reda luminozitatea si stralucirea fetei;

frunzi.jpg Ajuta la regenerarea celulara, revitalizeaza si restructureaza pielea;

frunzi.jpg Estompeaza cicatricele;

frunzi.jpg Tonifiaza conturul fetei, zona decolteului si a bustului.

 

Tip de piele:

 

Este recomandat pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibila.

 

Uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica este un ulei extrem de rar si pretios, cu o putere incredibila de revitalizare si regenerare a pielii.

 

Cu o puritate de 100% si eficienta redutabila, uleiul poate fi considerat un elixir al tineretii: atenueaza ridurile, netezeste conturul ochilor si tonifica pielea.

 

Uleiul din seminte de cactus Opuntia Ficus Indica este extrem de rar si pretios, cu o putere incredibila de a revitaliza si regenera pielea, un adevarat “botox” natural.

Descriere:

fruncte%20cactus%20opuntia%20ficus%20ind

 

Uleiul este obtinut din presarea la rece a semintelor de cactus Opuntia Ficus Indica printr-un proces realizat manual, ce implica o munca uriasa si o cantitate foarte mare de seminte si fructe de cactus. 

Opuntia Ficus Indica este o specie de cactus originara din Mexic insa este cultivata cu succes si in bazinul Marii Mediterane, mai ales in Maroc. Fructul acestui cactus este cunoscut sub diferite denumiri: smochina chumbo, smochina salbatica de india (Figue de Barbarie) sau para tepoasa (Prickly Pear) si este comestibil, putand fi utilizat si in bucatarie, nu doar pentru obtinerea uleiului cosmetic.

Pentru extragerea uleiului semintele sunt separate de pulpa fructului, spalate, uscate, apoi presate la rece. Dificultatea obtinerii cat si efectele miraculoase asupra pielii fac acest ulei atat de rar si pretios. 

Auriu, cu o textura fina, non-grasa si un miros discret, uleiul de seminte de Cactus Opuntia Ficus Indica este absorbit cu usurinta de piele. Cu o puritate de 100% si eficienta redutabila, uleiul actioneaza asemeni unui veritabil ser de tinerete: atenueaza ridurile, netezeste conturul ochilor si tonifica pielea.

 

 

Datorita concentratiei de vitamina E (mai mult de 1000 mg/kg) si acizi grasi nesaturati, din care peste 60% acid linoleic, uleiul are un puternic efect anti-oxidant, reface stratul hidrolipidic, asigura un efect de lifting intens, stimuleaza formarea ceramidelor. Este o bariera naturala impotriva radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea pielii. Utilizat periodic mentine pielea elastica, ferma si catifelata, ii asigura nutritia naturala si luminozitatea.

 

Mod de utilizare:

 

Uleiul poate fi folosit atat dimineata, cat si seara, Aplicati seara, un strat generos in zona ochilor acolo unde sunt probleme cu ridurile sau cearcanele. Dimineata aplicati un strat fin pentru a va pregati tenul pentru machiaj si o noua zi de expunere la soare, ploaie, frig, ninsoare sau poluare.

 

 

***************************************

 

Se folosesc si pulpa fructului la un nectar dar si pentru gem si se vand destul de scump si in Arizona unde la fel creste in salbaticie acest cactus.   Pasarile se hranesc cu ele si-si fac cuiburile intre ramurile tepoase sa fie ferit de serpi veninosi sau alte pasari, mai mari.   Aici se recomanda celori cu reumatism dar si pentru a feri corpul de factori externi: - raze solare periculoase, chimicale, rani din alte surse, ca mereu au trait oameni in desert si nu mureau de cancer de piele ca ua stat in soare!!!  pentru ca foloseau aceste fructe ca nutritie de baza, iar majoritatea animalelor tot cu aste se hraneau ca vantul le da jos  sau o pasare mai puternica mereu arunca si celori mici din tot ce este pe un pom, o creanga.        

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Căpsuni si efectele benefice asupra sănătăţii 

 

- Conţinând fier (component al hemoglobinei din sânge) şi cupru (care ajută la absorbţia fierului) sunt recomandate în tratamentul anemiilor.

-Tonifică şi remineralizează organismul, incetinid procesul de îmbătrânire.

- Au acţiune benefică asupra ficatului, ajutând prin vitamina K pe care o conţin, la funcţionarea normală a să. În acest sens cură cu căpşuni este benefică în insuficientă hepatică, litiază biliară şi dischinezii biliare.

- Căpşunile au rol hipotensor fiind indicate în hipertensiuni arteriale şi alte boli cardiace.

- Căpşunile mai sunt indicate şi în afecţiuni renale (inclusiv litiaze), reumatism, ateroscleroza, guţă, varice, intoxicaţii alcoolice sau cu tutun, tuberculoză, etc.

- Căpşunile au acţiune bactericidă şi antihelmitica

- Fructele sunt diuretic active, stimulând eliminarea acidului uric, a toxinelor şi a excesului de colesterol din corp. Conţinând vitamina E, vitamine din complexul B şi mangan influenţează funcţionarea normală a sistemului nervos, fiind indicate atât în astenii cât şi pentru prevenirea insomniilor.

- Căpşunile ajută la combaterea bolilor de inima, infarcturilor şi bolii Alzheimer

- Cercetătorii au descoperit că nivelul ridicat de antioxidanţi din căpşuni poate ajută la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi din sistemul nostru, ajutând în acelaşi timp organismul să îşi repare ţesuturile, dându-i acestuia un surplus de vitamina C.

- Fibrele din căpşuni, cca 12% din DZR, ajută la absorbţia nutrienţilor, inhibă producerea colesterolului din ficat şi ajută la stabilizarea glucozei din sânge.

 

 

Aşa se prepară vinul de căpsuni

 

 

Ingrediente: 1,8-2 l apă, 1 kg zahăr, căpşuni atât cât să rezulte circa 1l de suc ( 2-2,5 kg ).

Mod de preparare:

Căpşunile se presează uşor într-o sită pentru spălat fructe (de preferinţă din material plastic) pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Acesta se strecoară apoi printr-un tifon pus în două. Sucul rezultat se amestecă cu apă şi zahărul până ce această se dizolvă complet, apoi se toarnă într-un borcan de circa 5 l (pentru a nu fi complet plin).

Borcanul se leagă cu un tifon dublu şi se aşează într-un loc în care temperatura să nu fie prea mare (15-19 grade), până când procesul de fermentare s-a incheat (nu se mai observă fierbere în vas).

După aceea borcanul se pune cu multă precauţie, pentru a nu deranja drojdia depusă pe fund, pe o masă , pentru a se putea scoate vinul din el cu ajutorul unui furtun şi a-l turna în sticle. Sticlele se astupă etanş cu dopuri de pluta, se depozitează la rece cel puţin 2 luni, după care se poate consumă.

Mod de administrare:

Vinul de căpşuni se administrează câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de mâncare.

 

********

 

Cam delicat este acest vin, cine asteapta 2 luni ... in Arizona nici vorba,  se mai re_fierbe si in frigider vara!!!  iar la soare explodeaza si borcanul   :sweating: 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Super-fructele de sezon. Mențin creierul în formă până la vârste înaintate și ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă

 

 

Cred ca cea mai buna vacanta de vara ar fi de mers la munte la cules de afine din natura ca imediat este sezonul lor de coacere, se gasesc in culoarea bine cunoscuta dar au si variante de afine rosii si albe la inaltimi.  Daca tin neuronii  sa nu ne paraseasca creierul/craniul, deja merita efortul ... :haha:

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

VIDEO/ Dorin Cocoș pus la dietă de actuala iubită. Își alege personal fructe și legume proaspete – Evenimentul Zilei (evz.ro)

Din retetele zilei ne lipsa "imput-ul" Cocos-ului Dorin ... mda, el ne va impinge-n piata fara boduguard-uri ca sa caram si sacosele.   Ce educativa lectie ne da ... insa-i spun si eu noutati, ca arata mult mai batran decat de 60 de ani, indiferent cu ce tinerica traieste!!!   Doamna Miu va manca cele din traista, iar el se ospateaza cu ceva de genu' triplu hamburgeri si vreo 3 metri de carnati fripti cu catrofi prajiti, ca-i scris pe burta planul de menu din ultimii ani. 

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

growing amla tree (3)              Amazing Amla [Indian Gooseberry] - Complete Wellbeing      Asa arata pe pom in India unde cresc, iar in farfurie seamana cu Agrise!

https://evz.ro/fructul-care-face-minuni-si-topeste-grasimile-de-pe-abdomen-este-plin-de-proteine-si-de-vitamine.html?utm_source=evz&utm_medium=recomandari_AI

*Credeam ca-s Agrise la prima vedere, dar sint Amla, de care n-am auzit, vazut, mancat deci nu voi pierde nimic din greutatea/grasimea de pe abdomen ... ce pacat ca raman sa admir pozele colorate.*     

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×