Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Docccc

Problema cu conexiunea prin router !

Recommended Posts

Salut! Am 2 calculatoare conectate la un router Edimax BR 6104K prin fiberlink de la RDS. Pe calculatorul "A" e instalat WinXP iar pe calculatorul "B", care il folosesc acum, e instalat Ubuntu 10.04. Problema e la calculatorul "B" pe care am incercat sa instalez zilele trecute WinXP-ul dar nu am reusit sa fac net-ul sa mearga pe el. Aparea in tray "A network cable is unplugged" si nu ma puteam conecta nici macar la router de pe el. Am instalat inapoi ubuntu si pe el merge fara probleme. Crezand ca e de la windows am incercat si cu altul dar la fel. Doar cu ubuntu merge net-ul. Stie cineva ce pot sa fac?

 

Inainte sa folosesc ubuntu foloseam WinXP si pe al2-lea pc si cand trebuia sa reinstalez windows-ul nu aveam probleme de genul acesta cu net-ul. Instalam placa de retea si mergea. Dupa am sters windows-ul, am instalat ubuntu fara sa am vreun fel de problema si acum cand vreau sa trec inapoi pe windows nu pot pentru ca nu am net.

 

Router-ul l-am setat dupa manual. Quick Setup si la PPPoE am trecut user si pass cu care ma conectez la internet. Nu cred ca e vreo problema cu setarile de la router atata timp cat merge internetul si pe al2-lea pc...cu linux instalat.

 

La calculatorul "A" apar 2 conexiuni la Network Connections :

 

Local Area Connection

Network cable unplugged

Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

 

Local Area Connection 2

Connected

VIA Compatable Fast Ethernet Adapter

 

Iar la calculatorul "B", daca instalez windows-ul apare o singura conexiune

 

Local Area Connection

Network cable unplugged

Realtek nu mai stiu biggrin.gif

 

Am incercat sa va dau cat mai multe informatii, sper sa reuseasca cineva sa ma ajute. Ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica in primul rand daca la placa de retea este aprins cel putin un led. Mesajul Network cable unpluged apare doar cand ledurile sunt stinse. Aprinderea ledului de conexiune indica stabilirea primului nivel de conexiune de retea, cel fizic.

Daca acesta merge, trecem la nivelul urmator: verificarea setarilor TCP/IP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×