Sari la conținut
Forum Roportal
nightwish

Budapesta

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Undeva in Ungaria la recoltat porumb in zilele astea.   Si eu am fost scos la munci agricole dar altfel era viata fortata la Popesti-Leordeni unde am stationat vreo 2 luni in baraci ...

Aici toata comunitatea are chef de munca dupa mancarea buna si palinka, langa muzica de dans, de ce n-ar merge si recoltarea!!!

Recolta pare cam subtire, dar vine din Amerika de la Trump de cat mai au nevoie, no problem.

  

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút. Ebben többek között bejelentette, hogy február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket.

"Azt javaslom magunknak, hogy azt a külpolitikát folytassuk, amit eddig követtünk, vagyis hogy mi nem minősítgettünk egyetlen országot sem. Nem szeretjük, ha bennünket minősítgetnek, következésképpen mi sem minősítgetünk más országokat, és nem szólunk bele abba sem, ami most Amerikában történik. Ez az amerikaiaknak a dolga."

Orbán a Capitolium ostromáról: A baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal | szmo.hu (szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Orbán Viktor, Vineri dimineata a dat un interview pentru Radio Buna Dimineata Ungaria!   Despre situatia americana a spus:

"Recomand pentru noi, sa urmarim acea politica externa ce am urmarit si pan-acum, adica noi nu caracterizam nici o tara.   Nu ne place daca sintem caracterizati, ca atare nici noi nu caracterizam alte State si nu ne amestecam nici in ceea ce se intampla acum in America.  Este problema americanilor." 

 

*Gasesc foarte corect acesta exprimare de om cu verticalitate!!!*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

George Soros bagă zâzania între Ungaria şi Uniunea Europeană (evz.ro)

Satana Nu doarme!!!   Pe Soros doar cu Satana il pot compara si nimic mai mult nu merita, adica un sfarsit dureros ii doresc de durata lunga pentru toate cele ce a facut omenirii.

Ar trebui gonit de pe Planeta ca nu merita sa traiasca printre noi, de ce Elon Musk nu l-a dus pe Marte, Venus oriunde one-way only!!!  sa pazeasca de acolo Luna.

Cu dezgust citesc despre aceasta gramada de carne putreda!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai chiulit de la ora de geografie???     De aceea n-ai ajuns inca acolo ... acum stiu care-i problema ta.   Merita vizitat.   

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Íme Horváth Eszter, a 196. Anna-bál szépe és udvarhölgyei

Íme Horváth Eszter, a 196. Anna-bál szépe és udvarhölgyei | 168.hu

Ziua onomastica Anna, in Ungaria este un mare eveniment langa Balaton in fiecare an de 196 de ani incoace.  Se alege Regina Bal-ului si 2 dame  de onoare din cele mai frumoase domnisoare, nu stiu exact care este criteria de selectie, dar distractia deja atrage si vizitori straini pentru ocazie.   Cand n-a fost binevenit un mare Bal sau Party pentru tineret intr-un    "Grand Hotel" in sala cea mai festiva si eleganta.   Peste tot ar trebui sa fie in mijlocul verii o mare petrecere, Midsummer type of party, si in aer liber s-ar accepta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Experiențe de vacanță. Un român a ales să plece cu trenul în concediu până la Budapesta: ”Nașul de la CFR ne-a sugerat să-i facem o ofertă” (cancan.ro)

Este o lectura foarte placut de citit si bine de stiut cate ceva despre calatorie in alte tari, mai ales pentru cei care n-au mai fost peste granita.   

Ar trebui sa fie foarte placuta si calatoria cu trenul.  Am vazut un documentar, oferta pentru americani care nu se descurca in Europa cu limbile multe dar ar dori sa vada cate ceva.

Ajuns cu avion la Zurich, imediat era deja un loc de vizitat, doar au lasat bagajele intr-un hotel ieftin unde faceau pasi de la Gara Centrala.   A doua zi era iar de mers mai departe la LUzern ca Zurich era foarte scump :eek: pentru ghid poate, dar si acolo de la gara tot turisii si-au carat bagajele de la gara pana la acel loc amarat chiar ca nici n-a aratat macar pe dinafara.   Cand au pornit de la Luzern nu mai stiu unde, aveau de schimbat trenul si cu toti repede ca nu era nici timp de pierdut dadeau din mana-n-mana gentile sa fie mai repede, dar nu aveau locuri ca s-a gresit undeva.    Aventuri in Europa, nu-s pentru mine.    S-a inscris si OMU' sa vada pe unde a a circulat Jesus in Turcia de azi si adormea in autobuz cu tot feluri de nespalati ca nu se mai ajungea la destinatie ca sa cheltuie pe drum de la vanzatorii locali toate alea.   El a inchiriat o masina, a mai luat 3-4 turisti cu el si valea, erau pe drum spre locuri sfinte ... si inapoi, dar au avut si fun, tot impreuna au ramas ca un grup mai mic pana la intoarcere.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ünnepi tűzijáték Budapesten

Tűzijáték, Mesterségek Ünnepe, légiparádé – minden, amit a Szent István napi programokról tudni kell | hirado.hu

In urmatoarele 3 zile Ungaria este in sarbatoare, este Ziua lui Sfantu' Stefan, regele ungurilor care a intemeiat Statul si e lat evenimentul cu toate distractiile posibile de la focuri de artificii, plimbari pe Dunare, concerte de toate genurile muzicale, mancare cat incape in fiecare, si cine stie ce inca.   Era sa uit ca se si bea puternic, aproape cata apa curge in jos pe Dunare aceste zile se inghite ca este si cald afara, si vor sa se dezhidrateze oamenii.  

Este si Ziua in care se face prima paine din graul si faina noua, in biserici se sfainteste painea se taie in bucati mici si se ofera dupa vinul de impartasit.  E chestiune reformata, nu stiu cum este la catolicii de acolo rezolvat cu painea noua, care este un mare eveniment in viatile maghiarilor.   In Romania nu se celebrau aceste evenimete din cate stiam.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

hazam_hazam_te_mindenem_gyonyoruen_enekelt_magyarul_a_vietnami_operaenekes_a_nemzeti_u-600x315-crop.jpg

*Cantaretul de opera de origine Vietnamez, cetatean Maghiar, ieri in gradina Muzeului din Budapeste a jucat in opera  Bánk Bán in aer liber.   Pe site se poate asculta.

Ninh Dúc Hoàng Long (Ninh Long), a magyarul éneklő,  Vietnami származású operaénekes előadta a Bánk Bán „Hazám, hazám, te mindenem” kezdetű áriáját  a március 15-i ünnepségen a budapesti Múzeumkertben.

https://hirado.hu/extra/kultura/cikk/2023/03/15/hazam-hazam-te-mindenem-gyonyoruen-enekelt-magyarul-a-vietnami-operaenekes-a-nemzeti-unnepen

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×