Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Sakin1985

Peripetii de prin excursii

Rate this topic

Recommended Posts

Toata lumea calatoreste, iar excursia este cel mai bun medicament impotriva stresului. Nu cred ca a fost om care sa calatoreasca si sa nu fi avut tot felul de peripetii, unele haioase, altele dureroase... cu siguranta momente care orice ai face ti le vei aminti:). Am atatea chestii care merita povestite incat nici nu stiu cu care sa incep... Ideea e ca una e sa povestesti o peripetie unui prieten la o bere si alta e sa incerci sa explici scris ceea ce ai patit sau ceea ce te-a marcat intr-un anumit moment al unei excursii.

Totusi, am sa incerc pe cat posibil sa ma fac inteles 8).

Pentru inceput o sa povestesc pe scurt de o chestie pe care am patit-o in Grecia in 2002. A fost o excursie in acea vara, o excursie organizata de 4 profesori din 4 licee brailene - Iorga, Balcescu, Murgoci si LPS, adunandu-ne astfel vreo 50 de elevi care nu ne prea cunosteam intre noi. Era pentru prima oara cand plecam din tara, iar asta era ceva de neimaginat pentru un 'drac' de 16 ani ca mine. Singurele persoane pe care le cunosteam erau 3 colegi/e de clasa si vreo 6 colegi/e din liceu.

Excursia a fost una foarte frumoasa, plina de peripetii de care cu siguranta toti cei care am fost atunci ne amintim cu drag.

Sarind peste alte detalii, o sa va povestesc o intamplare dintr-o noapte in statiunea Platamonas. In acea seara profesorii s-au hotarat sa ne scoata la o discoteca aflata pe un munte, o discoteca intr-o cetate, ceva ce niciunul dintre noi nu mai vazuse. Fiind la vreo 7-8 km, am hotarat sa mergem cu autocarul, insa ne intelesesem ca la intoarcere sa venim pe jos (avand doar de coborat acel munte). Inainte de a merge in Grecia, fusesem avertzati de posibilitatea ca autocarul sa fie interceptat de 'racheti' - hoti ai soselelor, insa nu avusesem aceasta problema pana atunci. In acea seara s-a declansat calvarul... Soferul nostru, care facea in fiecare luna de doua ori drumul in Grecia cu excursionisti, cunostea niste greci, si pentru ca era prima oara cand mergea la acea discoteca ascunsa, ii rugase pe acesti prieteni sa mearga inaintea noastra cu masinile sa ne arate drumul. Problema a fost ca nimeni nu stia despre asta, iar in momentul cand a gresit drumul si a coborat sa vorbeasca cu ei (soferul cunostea cat de cat limba greaca), au inceput sa vorbeasca in contradictoriu. La un moment dat cealalta masina a tras in spatele autocarului, insa modul cum a franat ne-a speriat pe toti. Neavand ce face, impreuna cu inca un coleg, am aruncat 'bomba' in autocar. Le-am spus tuturor ca suntem 'atacati' de racheti si ca ar fi bine ca toti sa-si puna bunurile mai de pret intr-o punga. Fiind instruiti de acasa, ca nu e bine sa ne opunem in cazul unui atac, pentru ca riscam sa fim impuscati sau rapiti, TOTI punea in punga aproape tot ce aveau:). La un moment dat soferul a urcat in autocar, fiind foarte suparat, cu o figura speriata, incat si noi doi ne-am speriat ca s-ar putea ca gluma noastra sa se transforme intr-un cosmar. Toata lumea era speriata de faptul ca am putea fi raniti sau mai rau... Dupa inca vreo 10 minute de discutii si explicatii prin gesticulari nervoase, soferul s-a urcat inapoi in autocar si vazandu-ne asa speriati, unele fete chiar plangeau in hohote, cu gandul ca s-ar putea sa o pateasca, ne-a intrebat ce s-a intamplat. Ba chiar i-am dat si punga cu tot ce obtinusem sa le-o da la 'atacatori', numai sa fim lasati in pace...

Cand a vazut punga, era sa faca atac de cord la cat de tare a inceput sa rada=))! Era omul in lacrimi de ras, nu-i venea sa creada ca si cele doua profesoare care ne insoteau (cam tinerele totusi:D) erau la fel de speriate. A inceput sa ne explice la microfonul autocarului despre ce a fost vorba, iar noi am impartit bunurile inapoi la proprietari. Dupa asa o spaima, radeam cu toti ca daca ar fi urcat vreunul din straini in autocar, i-am fi dat totul fara ca omul sa aiba vreo intentie sa obtina ceva de la noi:)). Tot soferul ne-a explicat ca singura tara unde am fi putut pati asa ceva era Bulgaria, nu Grecia, iar in Bulgaria erau atacate autoturismele cu nr straine, nici vorba sa atace un intreg autocar:).

Au mai fost si alte intamplari ce merita povestite... Momentan va las sa va 'delectati' cu aceasta intamplare si as vrea sa mai aud si alte intamplari pe care le-au trait userii acestui forum:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×