Sari la conținut
Forum Roportal
New Task

Revansa Lui Dumnezeu:fundamentalism si integrism religios in lumea contemporana.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

De parte cui este "dreptatea"? Cum va arata viitorul religiilor?..

 

Aspecte delicate ale fundamentalismului de toate "culorile", cum ar fi de pilda expansiunea Islamului in Occident, polemicile pe marginea pasapoartelor biometrice, explozia miscarilor emotional-evanghelice in America sau derive mass-media cum ar fi de pilda cazul Tanacu.

Decriptari atente ale unor teme care au tinut luni intregi capul de afis al presei, cum ar fi de exemplu cazul "fularului islamic" in Franta sau "criza icoanelor" din Romania.

 

Interactiunea, uneori violenta, dintre religie si stilul de viata modern, de secularizare si raspunsurile societatii. De ce unii isi pierd credinta iar altii parca au prea multa si simt nevoia sa o arate cu orice pret?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca marea problema a societatii omenesti actuale o reprezinta tendintele religioase ale anumitor zone geografice.

In viitor problema va fi de supravietuire, de evitare a conflictelor majore si evident de procurare cu materii prime, alimente si energie. De aici vor veni toate conflictele, haosul va fi la el acasa iar supravietuirea va fi o chestie de sansa. Oamenii pot face multe pentru a evita toate astea dar numai daca au guverne dedicate si nu banditi pusi pe palavrageala. O mare parte din toate astea se datoreaza celor care merg la vot si o fac ca idiotii fara sa aiba habar de nimic, uitand ca si maine e o zi care ar putea sa se transforme in cosmar. Un lucru este clar, oamenii isi merita soarta si astept sa-i vad ca rag de disperare

Romanii nu sunt decat niste animale, obisnuiti sa fie manate si tinute la cocina. Astea sunt probleme reale si nu dezbaterile pe teme religioase care au fost de cand lumea. .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Religia,la nivel general vorbind,a fost sau poate inca este dar nu cu atata succes,procesul fundamental de controlare a maselor.Pe viitor eu vad noi metode de controlare,mi se par normale pana la urma,daca nu ingradesti mintea oamenilor pot aparea probleme de control asupra lor,nimeni nu se complica,o sa fim mintiti pe toate fronturile cu privire la multe lucruri,insa poate e mai bine asa.

 

Nu m-ar mira ca pe viitor sa mai apara Iisus,exista chiar un proiect militar pe tema asta prin anii 70,sunt sigur ca o sa ni se pregateasca ceva mistic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×