Diela 967 Raportează post Postat August 17, 2010 n-am găsit alt topic asemănător, deşi s-au mai scris reţete de sosuri pe alte topicuri, zic să le reunim aici inaugurez cu o reţetă de sos pt salate Sos avocado Ingrediente: 1 avocado,taiat bucati mici 75 ml lapte 50 ml suc portocale 75 g iaurt 1 Lingura maioneza 1 Lingura suc lamaie curry piper sare Se amestecă toate Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
-olivia- 2391 Raportează post Postat August 26, 2010 sosul meu pt paste 1 kil de rosii 4 catei de usturoi (mai marisori) 1 lingura de ulei de masline 1 buc ardei iute rosu si uscat 1 lingura de zahar sare, piper, busuioc Rosiile le oparesc in apa fiarta le decojesc si le tai cubulete in tigaie calesc in ulei 2 catei de usturoi striviti (cu cutitul pe fundul de tocat astfel incat sa ramana aproape intreg)+ ardeiul iute, se calesc putin pana cand usturoiul isi schimba un pic culoare apoi il arunc, peste ulei pun rosile si zaharul si le las sa fiarba cam 10-15 minute la sfarsit pun restul de usturoi pisat foarte bine + sare, busuioc piper Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Leonking 302 Raportează post Postat Septembrie 6, 2010 ma gandeam la un sos clasic, de la bunica: se oparesc vreo 6 rosii, asa, cat pumnul masculin, se decojesc si se toaca... (unii le dau pe razatoare, dar nu e bine, ies prea marunte, n-ai de ce sa te legi in furculita) se mai ia un ardei gras, o ceapa, se toaca si se calesc impreuna pana la ceapa cristal... apoi se amesteca cu rosiile, adica se stinge caleala cu ele... pui vreo 10 boabe de piper, o frunza - doua de dafin, si apoi lasi sa scada asa.. poti adauga niste caini de usturoi (mai maturi) si taiati felii, fara sa-i calesti... in sosul asta de casa poti pune orice: chiftele, bucati de carne prajita, macaroane, orice... desigur, trebuie sa servesti totul cald, cu mamaliga, sa se poata inmuia acolo... 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Aprilie 7, 2012 Astazi am descoperit, printr-un accident culinar, un excelent sos de piper. Totul e la ochi, fara masuratori, avand in vedere ca initial intentionam sa iasa altceva. Se fierbe o ceapa tocata marunt, pana e aproape topita. Se adauga doua cuburi de Oxo (sau orice condiment cu gust de carne de vita, mi se pare ca Oxo se gaseste doar in UK). Se ingroasa cu faina de porumb si se omogenizeaza textura cu un blender. Se adauga piper negru macinat (sau alb daca sunteti curajosi dar asa se va simti numai gustul piperului pentru ca eclipseaza orice altceva) si patrunjel uscat maruntit (patrunjelul e un ingredient cheie). Ma intrebam de multa vreme cum oare se face sosul de piper, cand nu cunsumam decat la plic. Al meu a iesit chiar mai bun :yahoo: . 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15043 Raportează post Postat Aprilie 8, 2012 mi se pare ca Oxo se gaseste doar in UK. Se ingroasa cu faina de porumb ... :yes: in State n-am auzit de Oxo ca l-ar fi reclamat la TV, eu insa-mi fac supa concentrata din oase si carne sau/si pui mereu. faina de porumb fiert in lichid = mamaliga cornstarch = amidon de porumb se foloseste la ingrosat sosuri daca nu vrei sa folosesti faina ... usor se poate gresi la un termen Dupa sarbatori o sa-l incerc ca suna fantastic, acum am destula mancare dar parca-l vad langa niste curcan afumat si inabusit ar merge excelent. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Aprilie 8, 2012 da, poate a vrut sa zica amidn din porumb :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Aprilie 8, 2012 (editat) E ceva obtinut din porumb, un praf fin si alb, prin urmare i-am zis faina. E pentru ingrosat sosuri, creme etc. Nu imi iesea niciodata consistenta potrivita fara. Malaiului i se zice malai . Aspir sa fac un sos pentru fructe de mare; in UK era pe piata unul excelent insa aici e groaznic. Sa vad daca gasesc ingrediente pe undeva. Editat Aprilie 8, 2012 de Finnian Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15043 Raportează post Postat Aprilie 8, 2012 Malaiului i se zice malai . Desigur :ok: Paste Fericit! 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Aprilie 9, 2012 clar e amidon din porumb, al ae asa fin si alb :) 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
VEMANS 4678 Raportează post Postat Aprilie 9, 2012 clar e amidon din porumb, al ae asa fin si alb :) Corect ! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri