Sari la conținut
Forum Roportal
Bagherra

Când isi sarbatoresc ziua de nastere cei nascuti pe 29 februarie?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ziua de nastere nu reprezinta, in sine, decat o conventie calendaristica. Momentul nasterii se identifica astrologic prin punctarea pozitiei planetelor in semne (zodii)... iar faptul ca te nasti intr-o zodie sau alta este in functie de pozitia Soarelui intr-un semn sau altul. Daca esti nascut pe 29 februarie, esti Pesti iar Soarele se gaseste in gradul 9 (si ceva) sau 10 (si ceva) din aceasta zodie. Faptul ca noi avem data de 29 februarie doar o data la 4 ani nu inseamna ca Soarele nu mai traverseaza gradele 9 si 10 din Pesti, ci doar ca o face in alte zile calendaristice :roll:. Asa ca poti sa-ti tii aniversarea sau pe 28 februarie, sau pe 1 martie, in functie de pozitia Soarelui (care se poate afla simplu printr-un simplu search pe net).

 

(Aniversarea zilei de nastere se face (sau ar trebui sa se faca) in momentul in care Soarele a ajuns in acelasi grad ca in momentul nasterii... uneori ajunge mai repede cu o zi, alteori la o zi dupa ziua de nastere. E valabil pentru toata lumea, nu numai pentru cei care au vazut lumina zilei pe 29 februarie.)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

... asta asa, ca sa isi pastreze omu' macar luna de nastere, daca ziua tot i-a fost subtilizata :) .

 

Dupa cum am spus, data concreta, calendaristica, este o conventie. Ca e 28 februarie sau 1 martie depinde de pozitia Soarelui, nu de toanele noastre. Dar intr-adevar e previzibil ca o persoana nascuta pe 29 februarie sa dea chef pe 28 :o: .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×