Jump to content
Forum Roportal
Bagherra

Când isi sarbatoresc ziua de nastere cei nascuti pe 29 februarie?

Rate this topic

Recommended Posts

Ziua de nastere nu reprezinta, in sine, decat o conventie calendaristica. Momentul nasterii se identifica astrologic prin punctarea pozitiei planetelor in semne (zodii)... iar faptul ca te nasti intr-o zodie sau alta este in functie de pozitia Soarelui intr-un semn sau altul. Daca esti nascut pe 29 februarie, esti Pesti iar Soarele se gaseste in gradul 9 (si ceva) sau 10 (si ceva) din aceasta zodie. Faptul ca noi avem data de 29 februarie doar o data la 4 ani nu inseamna ca Soarele nu mai traverseaza gradele 9 si 10 din Pesti, ci doar ca o face in alte zile calendaristice :roll:. Asa ca poti sa-ti tii aniversarea sau pe 28 februarie, sau pe 1 martie, in functie de pozitia Soarelui (care se poate afla simplu printr-un simplu search pe net).

 

(Aniversarea zilei de nastere se face (sau ar trebui sa se faca) in momentul in care Soarele a ajuns in acelasi grad ca in momentul nasterii... uneori ajunge mai repede cu o zi, alteori la o zi dupa ziua de nastere. E valabil pentru toata lumea, nu numai pentru cei care au vazut lumina zilei pe 29 februarie.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

... asta asa, ca sa isi pastreze omu' macar luna de nastere, daca ziua tot i-a fost subtilizata :) .

 

Dupa cum am spus, data concreta, calendaristica, este o conventie. Ca e 28 februarie sau 1 martie depinde de pozitia Soarelui, nu de toanele noastre. Dar intr-adevar e previzibil ca o persoana nascuta pe 29 februarie sa dea chef pe 28 :o: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×