Sari la conținut
Forum Roportal
ddea

Locuri de vizitat in Romania

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Nu sunt deloc primavara cand bate vantul si ziua si noaptea, constant si din aceeasi directie. Ceva unic intamplat mie, la revenire pe uscatul ferm imi lipsea vantul ala... nu stiam ce lipseste in ambianta pana m-am reacomodat.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Romania, in topul CNN al destinatiilor din 2016: Delta Dunării si Castelul Bran, printre recomandari

 

România se află într-un top 16 al destinaţiilor de călătorie recomandate de CNN pentru anul 2016, printre obiectivele propuse spre a fi vizitate numărându-se Delta Dunării, Munţii Carpaţi, Castelul Bran şi Transilvania.

 

 

Jurnalista şi fotografa Anisha Shah, specializată în călătorii din Mozambic până în Myanmar, a realizat pentru ediţia online a reţelei internaţionale de televiziune CNN un clasament intitulat "Where to go in 2016" (Unde mergem în 2016, n.r.), recomandând 16 destinaţii, între care se numără şi România.

Potrivit acesteia, cele mai bune poveşti provin din călătoriile realizate în locuri mai puţin vizitate.

Astfel, din România, sunt recomandaţi Munţii Carpaţi, unde se regăsesc păduri verzi şi trasee de schi şi de căţărare pentru turiştii care iubesc aventura.

 

Printre recomandări se numără şi Delta Dunării, cu terenurile sale mlăştinoase şi roditoare şi unde turiştii sunt invitaţi să facă drumeţii, să pescuiască şi să observe păsările.

Şi galeriile din Cluj-Napoca, una dintre cele mai atractive zone artistice din ţară, se numără printre propunerile pe care jurnalista le face turiştilor pentru 2016.

Totodată, jurnalista Anisha Shah aminteşte de unele dintre cele mai cunoscute mituri româneşti, cele ale lui Dracula, vârcolacilor şi fantomelor.

Peisajele vaste şi variate din Transilvania, care încadrează castele şi biserici, nu vor dezamăgi, de asemenea, turiştii, se mai spune în materialul CNN, în care se face referire directă la Castelul Bran, care este asociat cu scriitorul irlandez Bram Stoker, autorul romanului "Dracula".

Totodată, Anisha Shah recomandă ca obiectivele turistice din România să fie vizitate în perioadele aprilie-mai şi august-octombrie.

Printre celelalte destinaţii de călătorie recomandate de CNN pentru 2016 se numără Mongolia, Papua Noua Guinee, Regiunea Arctică (Islanda, Groenlanda şi Norvegia), Madagascar, Iran şi parcurile naţionale din India.


http://stirile.rol.ro/romania-in-topul-cnn-al-destinatiilor-din-2016-delta-dunarii-si-castelul-bran-printre-recomandari-968145.html#ixzz3vkiI57YA

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Băile Tușnad

 

Regiunea din România aflata pe primul loc într-un top al celor mai atractive locuri ce merită vazute

 

00133849_large_w700_h800_q90.jpg

 

Lonely Planet a publicat recent "Best in Travel 2016", cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului, redactat sub forma unui clasament ce cuprinde destinaţiile de vacanţă pe care prestigioasa publicaţie turistică le recomandă pentru 2016.

 

Transilvania ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet, informează cnn.com.

 
În ceea ce priveşte topul regiunilor care ar trebui vizitate în 2016, primul loc în topul Lonely Planet este ocupat de Transilvania.


stirile.rol.ro

 

 

Ce avari sint jurnalistii cu descrierea locului secuiesc, se tot invarte in jurul transilvaniei si n-ar zice numele localitatii!!!

Vor sa insele turistii straini sa coboare la Bucuresti sau la mare ...

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

 

Vreau sa calatoresc in toate colturile Tarii , vad aici cate ceva de vizitat si as vrea sa merg. Intrebarea mea este , unde pot gasi pensiuni,hoteluri?

 

Stiu cateva site-uri dar daca voi stiti ceva de incredere va rog sa imi spuneti! :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In care parte al Romaniei locuiesti sa nu ne repetam cu hotelurile? 

 

In Maramures se merita de mers in coltul de nord al tarii si Transilvaniei, iar la Sighetu-Marmatiei iti rezervi la Perla Sigheteana, daca sint ocupati te vor indruma in cel mai potrivit loc cerintelor tale.   Nu fac reclama doar recomand un loc de odihna/dormit ca nu mi se pare a fi cu domiciliul permanent in Romania forumista.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu locuiesc in Translivania , mai exact in Targu-Mures. In special imi place sa vizitez castele , cetati dar si pesteri .

 

Stiu cateva site-uri care promoveaza unitati de cazare dar nu stiu cat de eficiente si de incredere sunt. Stiti voi cateva site-uri unde se pot face rezervari , dar sa fie cat de cat de incredere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×