Sari la conținut
Forum Roportal
ddea

Locuri de vizitat in Romania

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

https://evz.ro/romania-a-inregistrat-cea-mai-mare-scadere-a-turismului-de-incoming-din-ue-nu-mai-avem-cu-cine-sa-muncim.html   

Și viza turistică e o adevărată problemă în România.   

„Viza turistică pentru România se ia mult mai greu decât viza Schengen – birocraţie, deplasări, ba n-avem consul, ba nu avem program, ba nu are cine să scrie – pune oamenii pe drumuri şi îi descurajează. Cei care aveau planuri, dar nu erau hotărâţi să vină în România, de multe ori aleg alte destinaţii, ori dacă ţin neapărat să vină în România aplică pentru viză Schengen care, din fericire, le permite să vină şi în România. Toată admiraţia pentru puţinii colegi care mai au curaj să facă incoming în România."

*N-am stiut ca trebuie si Viza Turistica, oare pentru cine, care din turistii planetei vor sa ajunga si nu reusesc!!!    Pe langa Koreea de Nord sau poate ei au liber, precis sint inca niste tari unde canibalismul se practica, sau islamistii inraiti, dar aia au zeci de identitati, vin si pleaca din Romania precum voda din loboda!!!    Marea Neagra este impracticabila de acum incolo for 100 de ani pana niste pesti uriasi vor distruge explozibilele aruncate in apa.   Delta Dunarii este la fel loc de alergat  pentru a salva viata de la tantari, serpi, paianjeni si altele.  Muntii sint doar niste dealuri goale, iar pericolul este Omul care trage dupa ursi.   In Lacu Rosu nu vrea nimeni sa sara cu capul inainte!!!   La Manastiri nu prea se inghesuie lumea in ziua de azi din alte tari sa conduca pe drumuri de tara cand benzina este si asa extrem de scump, doar pentru asa ceva cand gloantele alora le poate ajunge sau atinge si in biserica.*   Adio turism!    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

https://evz.ro/noi-masuri-in-vederea-promovarii-turismului-romanesc-ce-au-decis-demnitarii-tarii.html   

"Noi măsuri luate pentru a pune pe picioare turismul din România. Decizii care ar putea să atragă mulți străini"  ... :eek:

*Hmmm!!!  oare despre ce fel de atractii vorbesc planificatorii de noi masuri, abia astept sa le citesc ca in acest text prelungit nu se spune NIMIC.

Imaginez ca nu este Secuimea DELOC zona de vis turistic pentru invitati speciali si nici Maramures, precis o plimbare prin Cismigiu si turul Bucuresti-ului le vrajeste pe strainii curiosi. 

Nu stiu ce au reclamat in alti ani, precis Castelul lui Dracula, cu 20 de ani in urma chiar ca era bataie la intrare dar inauntru nu aveam acces peste tot, iar strainilor ca mine au luat alt pret la intrare decat celor cu domiciliu permanent in Romania.    Sora mea s-a grabit, n-a asteptat la discutii de explicare cine a fost Dracula ca stia demult si pana sa ajungem noi in usa cladirii ea deja a trecut peste tot ce era de vazut in 3 camere mici. 

Precis va fi remodelat la Hunedoara Castelul Huniazilor ca-i loc mai mult acolo plus ca au si un story mai misterios sa povesteasca si asta va atrage turistii.

Si eu am reclamat pe aici in Desert "Litoralul Romanesc" ca nu-i big deal acolo fara sutien pe plaja ca in America!!!   Nu aresteaza nimeni pe nimeni ca inviti pe cineva undeva si din astea.

Eu remodelam casa si la specialisti am povestiti ca ma intrebau de unde sint.    Voiau la Namol si Litoral dar fara neveste ... unu voia sa-si rupa piciorul doar sa fie acolo pentru tratament cu namol si ce se mai oferea ca banii nu contau.    De Dracula nu erau prea interesati, dar langa o apa cu pesti le suradea vacanta. 

Au mai vorbit cu niste unguri, care au plecat cu avionul din Phoenix la Bucuresti de acolo cu ceva la Marea Neagra ca sa ajunga inapoi la Budapesta cu vaporul pe Dunare prin Delta, tur organizat de multi agenti maghiari care traiesc aici, care a avut mare succes ca pentru o zi importanta  al Ungariei au ajuns in capitala maghiara.   Multi au ramas in Romania pe litoral ca deja erau familiar cu Ungaria, dar Romania era o noutate.       

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Caras-Severin:  Locuri Minune din România.    Străinii sunt fascinați când ajung aici, românii habar n-au de existența...  
 
Lacul minune din România. De ce nu îngheață niciodată, ce se vede pe fundul apei
 
România are câteva destinații turistice care au devenit cunoscute și de către străini și numeroase peisaje care îți taie respirația. Sunt locuri în care merită să ajungi măcar o dată în viață, pentru că sunt unice prin frumusețea lor. Un astfel de loc se află în județul Caraș Severin și este vorba despre un lac de un albastru perfect, care nu îngheață niciodată.
 
Lacul minune din România

Dacă ajungeți vreodată în județul Caraș Severin sau în apropiere, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este locul pe care nu ar trebui să îl ratați. Aflat la limita dintre Munții Aninei și Munții Locvei, pe valea Râului Beiu, parcul are ca atracție principală Lacul Ochiul Beiului.

Dacă te uiți la fotografiile de pe internet, poți fi tentat să crezi că sunt editate sau că nu este un peisaj din țara noastră, însă imaginile sunt cât se poate de reale. Imaginea lacului este chiar mai impresionantă, văzută de aproape.

Lacul este alimentat în permanență de un izvor carstic și, datorită acestui lucru, el nu îngheață niciodată, indiferent cât de scăzute sunt temperaturile în anotimpul rece. Temperatura apei rămâne constantă pe tot parcursul anului, fiind undeva între 4 și 8 grade Celsius. Adâncimea maximă a lacului este de 3,5 metri, însă apa este atât de limpede încât în orice punct se pot vedea peștii cum înoată pe fundul lacului.

Ce spun legendele despre apariția lacului

Lacul se află la o altitudine de peste 300 de metri, iar forma ovală și culoarea albastru limpede au fost cele care au inspirat denumirea de Ochiul Beiului. De fapt, în zonă circulă și o legendă cu privire la acest lac și la cum și-a căpătat denumirea.

Se spune că, în vremea Imperiului Otoman, provinciile erau conduse de câte un bei. Fiul unui bei din această zonă s-a îndrăgostit de fiica unui cioban, pe care a răpit-o și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Se spune că fata a reușit să scape în timpul nopții, iar beiul a poruncit să fie ucisă. Fiul acestuia a suferit foarte mult, a plâns neîncetat în mijlocul pădurii, până când s-a creat lacul pe care îl vedem astăzi.

Până nu demult, o altă atracție a zonei era și Cascada Bigăr, al cărei aspect spectaculos atrăgea anual numeroși turiști. În urmă cu aproape un an, o parte din faimoasa cascadă s-a prăbușit, din cauza propriei greutăți, potrivit Romsilva.

Au existat însă voci care au susținut că intervenția umană ar fi fost cauza, însă autoritățile au negat categoric, spunând că zona este protejată și că nu se intervine. Romsilva a afirmat că această cascadă se va regenera, în timp. Cu toate că nu mai arată ca înainte, cascada continuă să atragă vizitatori în zonă.

https://www.impact.ro/lacul-minune-din-romania-de-ce-nu-ingheata-niciodata-ce-se-vede-pe-fundul-apei-344985.html?utm_source=Impact+Interior&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Despre Baile Herculane am vazut azi noapte un documentar scurt ca era prezentat in categoria minunilor lumii lasat sa se distruga pe cale naturala, din pacate.   N-am fost niciodata in acea zona, doar mama si sora mea au fost la bai/tratamente cu trimitere de la doctori pentru ...dureri de ceva, dar niciodata n-am discutat ce au vazut acolo sau cum era locul.   Nu mi-au recomandat niciodata sa trec pe acolo ca nu-mi era greu, mereu era alta topicul dezbaterii.   De acum incolo sint slabe sperante sa mai ajung acolo, cand nu am in plan nici o calatorie.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Satul lacustru de la Berzasca

"De mai bine de șase ani, românii pot petrece un sejur de vis în primul și singurul sat lacustru din România. Este un obiectiv turistic superb din Caraș-Severin, situat chiar pe Clisura Dunării, în localitatea Berzasca."

https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/satul-lacustru-din-romania-si-singurul-de-la-noi-din-tara-privelisti-de-vis-din-clisura-dunarii-la-poalele-muntilor-foto-279174.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am citit recenzii dezamagitoare despre acest loc, prețuri mari, servicii..mici. Și vestita, de acum, lipsă de amabilitate a "stăpânilor". Că numai client nu te fac să te simți cei din Horeca, în Romania. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pacat.   Sint multi acvatici care depasesc pestii din oceane de stat in ape, dar nu stiu de existenta acestor locuri, mai ales acum cand se lucreaza de acasa!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Biserica romano-catolică din Săcărâmb

https://playtech.ro/stiri/satul-din-romania-care-ii-innebunise-pe-toti-strainii-comoara-pentru-care-veneau-in-tara-noastra-517056?utm_source=EVZ+LINK+TEXT&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee   

Acesta este cel mai cunoscut sat din România de către căutătorii de aur din toată lumea. De aici au fost extrase zeci de tone de aur.   În județul Hunedoara, în Munții Metaliferi, există câteva sate înființate de mineri și care au adăpostit, în urmă cu mult timp, comori uriașe. 

Legendele locurilor vorbesc despre faptul că acolo au fost descoperite cantități impresionante de aur și telur, iar aceste zăcăminte au făcut ca satelor să li se ducă vestea și să devină cunoscute și căutate și de către foarte mulți străini.    

Istoria așezării de la Băița-Săcărâmb începe acum mai bine de 300 de ani în urmă. Pe atunci, metalele prețioase puteau fi găsite la adâncimi mici în galeriile din munte, iar satului hunedorean i s-a dus buhul în Europa. Astfel, multe familii de mineri din afara României au decis să se stabilească acolo, în căutare de zăcăminte prețioase.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Satul Eibenthal Banat

Eibenthal, satul cehesc din România    

Satul pitoresc se află în comuna Dubova, județul Mehedinți, în Clisura Dunării, mai exact. Este unul dintre cele mai frumoase și interesante sate, însă, din păcate, nu mulți au auzit de el.

Aici, celor mici li se predă în ambele limbi și lucrează chiar și un profesor din Cehia, care predă limba maternă.  

Istoria satului cehesc din România

Eibenthal a fost înființat în anul 1827 din rațiuni militare cu scopul colonizării zonei de frontieră a Imperiului Austro-Ungar. Majoritatea locuitorilor își au originea în Plzeň sau Klatovy. 

Deasupra intrării în școală se află steagul Cehiei și steagul României.

https://playtech.ro/stiri/satul-cehesc-din-romania-unde-traiesc-doar-300-de-oameni-peisajul-e-desprins-din-filmele-cu-harry-potter-525467?utm_source=IMPACT.ro&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care e cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc

"Se aude doar marea, nisipul e fin, iar apa este turcoaz ca în stațiunile exotice - acestea sunt lucrurile care atrag tot mai mulți turiști pe plaja sălbatică de la Tuzla.
Însă ceea ce găsești la destinație merită tot efortul. Aproximativ 3000 de turiști vin la Tuzla anual, iar mulți dintre ei sunt turiști dornici să se relaxeze pe o plajă pustie. Mulți dintre românii care ajung aici se cazează în casele localnicilor cu aproximativ 100 de lei pe noapte sau stau cu cortul pe plajă, gratuit."
 

https://www.unica.ro/divertisment/cea-mai-frumoasa-plaja-de-pe-litoralul-romanesc-247325

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×