Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Davi_

"Dragostea" de tata

Rate this topic

Recommended Posts

Sunt situatii in care relatia nu mai merge, si cuplurile se despart.

Nimic foarte tragic, zicem. Se mai intampla. Insa, cand din relatie au rezultat si copii.. lucrurile se schimba.

In majoritatea cazurilor, tatii [ ptr ca despre ei vorbim], isi ajuta si sustin copii pana devin adulti... uneori si dupa.

 

Sunt insa cazuri cand tatal, nu doar ca nu isi ajuta proprii copii ci, mai mult, asista nepasator la sicaniile pe care actuala prietena/sotie, le face copiilor lui.

 

Astazi am auzit o poveste extrem de trista... o poveste spusa de o femeie de 38 de ani, o femeie care, nici dupa 30 de ani nu s-a vindecat de traumele traite. Traume la carea a fost supusa ea, fratele si mama ei, in fata unui tata nepasator.

 

Avea in jur de 8 ani cand tatal ei a decis sa se desparta de ei. Isi gasise alta femeie.

Ea, mama si fratele ei de 3 ani, stateau impreuna cu tatal, intr`o casa la curte mostenita de acesta.

Din momentul in care tatal a decis sa se desparta de ei si a adus acea femeie in casa unde stateau toti, a inceput calvarul.

 

Ea, mama si fratele, nu aveau unde sa plece... nu aveau alta casa. A trebuit sa rabde ani de zile nemernicia unei femei care nu stia cum sa faca sa ii goneasca mai repede de acolo.

Le lua rufele de pe sarma si le rupea sau trantea pe jos.... ii jignea, nu`i lasa pe tatal lor sa le dea bani sau sa le cumpere ceva de mancare, in schimb, ea facea gratare in curte cu prietenii si rudele ei, acolo...in ochii si nasul copiilor!

Ii lua cartile si caietele de pe masa, si ii spunea sa nu mai scrie ca oricum e o proasta si va ajunge vai de capul ei...

A ajuns pana i-a ingradit. La propriu! A tras un gard in jurul unei parti separate din casa, fara sa le lase macar acces la wc!

Acea femeie facea toate astea d efata cu tatal lor. El.. parca era mut si surd!

Cand mama ei s-a inbolnavit si a ajuns in spital, acea femeie a inceput sa`i strige ca mama ei o sa moara, ptr ca e o canceroasa si ca ea va ajunge la orfelinat...

 

 

Dupa aproape 4 ani de chin, mama ei a reusit sa primeasca de la serviciu un apartament. S`au mutat....A sperat ca lucrurile se vor schimba si ca, tatal ei pe care ea il iubea nespus, isi va aduce aminte si isi va respecta promisiunile pe care i le facea pana sa apara acea femeie in viata lui.

Nu s-a schimbat nimic... un telefon din cand in cand... o vizita sa`si vada copii, insa doar cand putea si cand avea voie de la cealalta...

Ani au trecut...el s-a casatorit cu cealalta dar nu a mai avut alti copii. Cu toate astea, nimic nu a schimbat situatia..

 

Cand am vorbit astazi cu ea, se ducea la cimitir.. la tatal ei. A murit de curand.

Mi-a spus asa: "Ma duc la el.. ma duc sa`i spun ca nu am nimic de la el... nicio amintire. Am o singura poza de la botezul meu, in care era foarte fericit ca ma tine in brate. Ma duc sa`i spun cat de mult regret ca nu mi-a dat voie sa`i arat cat de mult il iubesc"

 

Atentie barbati! Indiferent de iubirile voastre, indiferent de femeile de langa voi, cei care sunteti sau va doriti sa deveniti tati, nu uitati ce inseamna A FI TATA.

Nimic in lumea asta nu poate vindeca sufletul ranit al unui copil!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa fi avut un tata ca asta ca-l scuipam in ochi!

 

Tatiiiiiii care procedeaza astfel,ar trebui sa se gandeasca ca,o sa vina o zi cand vor raspunde pentru faptele lor, si nu doar tatii, parintii in general.

 

 

Prietenul meu cel mai bun a crescut cu un tata de genu. Genul de om care pierdea noptile la curve, si cand se intorcea batea copii si nevasta....dar a venit o zi cand nu a mai sa-l bata. Roata se intoarce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate exista si asemenea situatii.

Ce pot sa spun,adaug si eu o poveste asemanatoare.

Un astfel de "tata" si-a chinuit ani de zile sotia si cele doua fetite. Le-a limitat accesul nu intr-o curte a unei case ,ci intr-un apartament de bloc, daca puteti sa credeti.Gatea sarmana femeie pe balcon, folosind un resou electric. Iarna,infofolita. Mama,bunica si fetele aveau acces doar la o camera si la acel balcon. Bucataria era incuiata de barbat ,iar la baie trebuiau sa se duca doar atunci cand lipsea cerberul. Nu mai intru in amanunte,povestea este identica aproape cu aceea din deschiderea topicului.

Respectivul "tata" a avut la activ printre altele si aruncarea pe scari a soacrei ,care desi a supravietuit atunci cu cateva fracturi,peste cateva luni a decedat.Legea nu a facut legatura intre cele doua evenimente ,dar sotia lui a ramas cu acest gand ingrozitor in minte.

A venit inevitabil dupa ani de zile si divortul izbavitor. Barbatul a plecat din oras s-a stabilit in alta locatie si a facut tot ce a putut sa dribleze pensia alimentara stabilita de legiuitor.Familia lui s-a mutat in alt apartament mai putin costisitor. Odata a aparut in fata blocului unde locuiau fosta sotie si fetele lui.Cea mai mare dintre ele, se juca cu cativa copii.Si-a recunoscut tatal ,dar nu i-a spus .El nu a recunoscut-o pe ea . S-a apropiat si a intrebat-o daca cunoaste o doamna X in bloc. A fost indreptat la apartamentul cautat.Venise sa-si roage fosta sotie sa nu ceara marirea pensiei alimentare ,marire la care femeia avea dreptul,pentru ca motiva individul,avea o noua familie si multe probleme financiare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce face o pi*da orgolioasa dintr-un sclav prost... Urate povesti. Aia nu sunt barbati ! DIXIT !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×