Sari la conținut
Forum Roportal
amoramo44

Retete pentru sarbatorile de iarna

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Mamma Mia!!!  Langa rufe si carnati!!!  Din asta inca n-am auzit, DOAR ... si bunicul macelar le lasa sa se scurga de zeama peste un lemn rotund si lung, special folosit si exclusiv pentru aceasta procedura, inainte sa le puna la afumat.  N-ar fi pus peste sfoara de rufe pentru nimic in lume, ar fi fost inchis afacerea.

La fel se intampla si cu caltabosi, toba, jamboane, slanina cat porcul pe jumatate, dar aceste bucati mari aveau niste carlige de metal si loc special de unde nu cadeau, erau foarte grele.  Asta dupa ce au stat o vreme in sare sa scoata sangele din jambon si slanina sa aibe gust sa nu se strice, sint metode profesionale de conservat si preparat Jambon de Parma si acea slaninuta cu gust nemaipomenit care nu se strica fara frigider toata vara in podul casei.        

gandul.ro/stiri/italienii-ingroziti-de-carnatii-intinsi-la-uscat-de-catre-romanii

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

319338795_5820666231333318_7547543811606359771_n.jpg?stp=dst-jpg_p350x350&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=Iiquh3v2U2kAX9QAS6O&_nc_ht=scontent.fphx1-2.fna&edm=AN6CN6oEAAAA&oh=00_AfB-0ITYFaMtB9TpxSl5B5Zsv-fWjBQcSpN354ZADFZUQQ&oe=63AFFBD3   Pastă de jumări cu ceapă roșie, ideal pentru masa de sărbători!

De asta inca n-am auzit.  Noi mancam in copilarie Untura de Porc pe paine si cu ceapa de care culoare aveam sau Jumeri cu paine si ceapa dar crema se facea doar la tort sau prajituri fine.   In secuime cel putin in zona unde am locuit, n-am auzit macar pe o gura bogata de comunista ridicata din carciuma la nivel de propagandista sa se laude cu noi cunostinte.   Nici la Sighet din 1964 desi aveam la "profesoare" din Bucuresti unde erau servitoare la fr-un doctor sau alt intelectual, iar in Maramu' au devenit profe de romana, stiinte naturale si altele chiar si de franceza.   Calugarita era de fizica si chimie educata si mai era una de alta credinta dar tot calugarita si ea dadea tot din franceza tare de tot si altceva nimic, desi era romanca de pe muntii din apropiere.  

Avea o arma perfecta ca avea 2 fete una mai proasta ca cealalta, insa daca fetele nu treceau cu note MARI la Mate si altele, nici pilele alori profesori nu treceau la franceza!!!

Voilà educatie socialista si comunista  :meeting: 

Jumerii in secuime, era hrana de dus pe camp ca era usor de mancat ca si slanina, nu de stricat cu frecatul cu ceapa sa devina amara ...  nu stiu in care parte al romaniei se manca din asta ca la Bucuresti radeau de mine ca noi ungurii mancam grasime pe pita!!!  Erau si impotriva de slanina.

https://evz.ro/pasta-de-jumari-cu-ceapa-rosie-un-preparat-delicios-ideal-pentru-masa-de-sarbatori.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce trebuie să ai neapărat pe masa de Revelion pentru a atrage abundența. Așa vei avea un an nou îmbelșugat

Se mai poate decora masa si cu niste Gogosi ca bunicii mereu faceau proaspat dupa ce am intrat in Anul Nou, dar nu ne-a dat o explicatie pentru asta si noi voiam gogsi nu teorie.

Mai facea bunica din Maramures si Pateu de FIcat de Gasca, Toba se punea doar de Revelion pe masa, ca si Caltabos cu Ficat prajit, dar rece se servea in rondele pe paine cu muraturi.  

Tot feluri de traditii se pastra dar eram prea mici sa pricepem de ce se face una-alta, iar cand sa le intelegem, un mare numar din familie nu mai era in viata, sau erau departe.

Pe masa mea nu va fi nimic special doar pana mananc ceva, dar inca n-am hotarat ce va fi acel ceva.   Mezeluri cumparate nu mancam, parca va fi cartofi copti si salata de varza acra!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Parlamentul a transformat șoriciul în produs de lux. Legea care îi afectează pe toți crescătorii de porci

Parlamentul a transformat șoriciul în produs de lux. Legea care îi afectează pe toți crescătorii de porci

*Pe la noi cu vreo 25 de ani in urma, evreii au hotarat sa fie interzis si de pronuntat Merry Christmas sau alte felicitari religioase crestine prin magazine, ca lor nu le convine sa auda asta, ca si vanzarea de brazi sa nu mai fie in fata magazinelor alimentare dai nici decoratii pe usile magazinelor si multe altele.   De carne de porc doar prin Europa au inceput sa ridice tonul ca ei aici nu cumpara carne din macelariile locale.   Nu mai tin minte cine a fost Presedinta atunci, parca Bush, tatal, si le-a dat un raspuns flat, ca ei trebuie ca Stat sa asigure aceste favori familiilor celori care merg in armata si lupta!!!  Nu poate garanta pentru un grup de oameni sa aibe totul din cel mai bun care nu pun nimic inapoi in comunitate.   Atunci au fost mari probleme de carne in magazinele lor ca macelarii nu aruncau carnea veche sau mezelurile si au murit in Los Angeles din cauza asta sau alta dar presedintele a zis ferm ca doar pentru Populatia si Publicul Generala poate asigura totul, nu pentru cei care nici nu saluta pe unul de alta religie.   

Cred ca incepe cu Şorici dar se va termina cu interzicerea porcului in Romania, mai ales daca n-au voie sa fie crescuti in libertate doar inchise la intuneric, de unde nu va emana mirosul ca asta deloc nu le convine, unde animalele vor turba si mai mult decat atat nici nu le trebuie.   Unu se leaga de altul ... nu demult s-a scris si despre mutarea capitalei intr-un loc mai istoric undeva departe de Bucuresti.   S-a oprit procesul pe moment, sau doar discutia cu publicul despre, dar sa nu fie surpriza cand deodata vor declara ca s-a mutat capitala la Sarmisegetuza de exemple ca teritoriul devine loc de antrenament militar, toata Moldova inclus pana la Timisoara, Oltenia = partea de Sud-Est al romaniei.  Eu vad un pic si inainte si mai gasesc un alt mesaj aproape in toate articolele scrise foarte misterios pentru multi.   

De asta multi romani s-au mutat in Ungaria sa nu fie prinsi in capcana care se prepara dar si pentru alte motive.   Daca au copiii emigreaza in America si toti au spus la fel ca nu mai vor sa-si piarda libertatea de a circula unde vor sa mearga sau alte restrictii. 

Cei care cresteti animale, uniti-va daca vreti sa continuati traditia, si mai ales pe cine votati in ce functie!!!   Animalul care nu vede ziua de afara, va turba repede, aveti grija ca nu se pot ascunde in pivnita.   Bolile se transmit tot din cauza asta, nu pentru ca erau afara!!!  Smecherii bine planificate de barbosi pentru restul omenirii. 

https://evz.ro/parlamentul-a-transformat-soriciul-in-produs-de-lux-legea-care-ii-afecteaza-pe-toti-crescatorii-de-porci.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×