Sari la conținut
Forum Roportal
Mosorin

Ce vor oamenii de la un laptop

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

eu unu vreau sa fie un calculator portabil,pe care se poate face ORICE se poate si pe pc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Uneori Laptopurile sunt mult mai performante , nu ocupa mult spatiu , il poti lua cu tine in pat , nu mai trebuie sa stai pe scaun la birou :)) Majoriatea pentru asta sil doresc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Personal, un laptop pentru mine tb sa fie fiabil, sa functioneze bine, sa nu fie greu, usor de carat si sa ma ajute in munca pe care o desfasor. Mai vreau sa fie bun la pret si sa aibawireless pentru imprimanta sa nu stau conectata cu cablurile. Vreau sa fie altfel decat calculatorul. Trebuie sa ma ajute atunci cand am nevoie de el. Ca un prieten.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un netbook portabil dar cu display-ul mic iti amaraste viata. Mai bine sa nu fie chiar foarte portabil, in schimb, sa aiba o diagonala generoasa a displayului (si sa suporte o rezolutie cat mai buna in mod nativ). In fond, marea majoritate a timpului petrecut la computer este fata in fata cu ecranul.

La ora actuala eu nici nu vreau sa mai aud de notebookuri cu o diagonala a ecranului mai mica de 17.3 inch. Interesant este ca au scazut enorm preturile la laptopuri cu diagonale mari. Inainte diferenta de pret nu prea se justifica, in schimb, acum a devenit stupid sa arunci banii pe unul cu ecran de 15 inch sau chiar mai mic (in afara de cazul in care efectiv te plimbi constant cu el dupa tine).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca doriti sa achizionati un laptop Asus ar fi bine sa aruncati o privire asupra tastaturii.

Unele laptopuri de la Asus au functia Insert pusa fizic pe aceeasi tasta cu functia Delete, functia Del fiind principala si functia Ins secundara (accesibila doar prin combinatia Fn+Del = Ins).

Pentru cei care utilizeaza comenzile Shift+Del (in loc de Ctrl+X) si Ctrl+Ins (in loc de Ctrl+C), respectiv Shift+Ins (in loc de Ctrl+V) solutia "gasita" de Asus implica:

- utilizarea combinatiilor Fn+Shift+Del in loc de Shift+Ins, respectiv Fn+Ctrl+Del in loc de Ctrl+Ins;

- pierderea textului memorat in clippboard (inclusiv a textului/ fisierului) selectat daca in loc de Fn+Shift+Del (echivalent cu Shift+Ins) pentru comanda "Paste" se obtine comanda corespunzatoare combinatiei Shift+Del. Aceasta se poate intampla daca nu este apasata corect tasta Fn (tasta mica aflata doar in partea stanga a tastaturii) fie din cauza ca nu ati apasat suficient de tare pe tasta Fn, fie din cauza ca nu ati nimerit-o...

Tastele Insert si Delete pentru operatii cu texte/ fisiere/ directoare sunt utilizate in numeroase programe de editare (text, grafica, sursele un programe pentru diverse limbaje etc.) sau shell-uri din diverse sisteme de operare.

Combinatiile echivalente de taste din Windows (Ctrl+X, Ctrl+C, Ctrl+V) nu sunt suportate de catre toate programele sau sistemele de operare, de exemplu in Linux, au o functionalitate limitata (deoarece suprascriu anumite intreruperi software).

Ar mai exista solutia comutarii functiilor a doua taste cu ajutorul anumitor programe, insa optiuni nu sunt prea multe (de exemplu, nu puteti inlocui functia System Request sau Scroll Lock cu functia Insert, in schimb puteti inlocui functia tastei Numeric Lock cu functia Insert, ceea ce creaza un alt gen de disconfort).

O solutia mai tampita in economia tastaturii nu cred ca exista la un alt producator...

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×