Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
_Undying_

Asistent maternal

Rate this topic

Recommended Posts

In satul bunicilor mei exista mai multe persoane care au in ingrijire copii. Am auzit ca salarul este 750 RON iar alocatia pentru un copil e 240 RON. Sa spunem ca o femeie are 2 copii in ingrijire si cu salarul ar fi aprox. 1200 RON. Cum pot trai 3 persoane cu 1200 RON pe luna? Acei copii primesc sa roada castraveti iar ca dulciuri corcoduse si ce se mai gaseste la tara ca fructe prin gradina. Copiii sunt tacuti, ingrijorati, debusolati. Multi au schimbat mai multi asistenti maternali de-a lungul timpului. Unii mai slabi vor dezvolta traume. Nu au parte de apropiere sufleteasca, nu au parte de dulciuri, de jucarii. Familiile unde sunt plasati nu sunt totdeauna cu oameni ok. Banii ajung la copiii biologici ai asistentului maternal si nu la copilul luat in ingrijire. Alteori e mai bine. Alteori nu. Cine are grija de acesti copii dupa 18 ani? Mai ales cei crescuti in mediul rural unde nu au parte de scoli bune unde pot invata o meserie? Poate cu bani de la UE acesti copii vor avea un viitor. Unii copii au parte de drame in familia de origine asa ca poate le e mai bine inr-o familie de imprumut. Totusi cand faci o comparatie intre cati bani fura politicienii nostri si cati bani primeste un asistent maternal pentru un copil te intrebi ce fel de tara e Romania? Asa avem NOI grija de copiii nostri?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pot sa-ti spun ca alocatia de hrana pentru un copil este de 8,3 lei pe zi. Separat sunt bani alocati pentru cazarmament si inclusiv bani de buzunar...Asa ca in mod normal, daca asistentul respectiv este constiincios, respectivii copii ar trebui s-o duca mult mai bine decat mult copii in familiile asa-zis normale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca suferinta lor cea mai mare vine de la lipsurile materiale.De multe ori proprii parinti(biologici) te incarca cu traumele si frustrarile lor,fara nici un pic de mila.Pentru multi din cei care au asistenti maternal e in mod sigur groaznic.Vai de ei!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×