Sari la conținut
Forum Roportal
Eugeniai

Colonoscopie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Trebuie sa aflu daca este ceva in neregula cu colonul meu (tatal meu a fost diagnosticat, la 38 de ani, cu cancer la colon cu metastaze si dupa un an de chin boala a invins). Am 32 de ani si medicul gastroenterolog mi-a spus ca este obligatorie o colonoscopie, cat mai curand posibil. Daca nu mi-ar fi ingrozitor de frica, atat de durere (se pare ca doare chiar si cu anestezie!), cat si de efectele adverse despre care am tot auzit, as fi facut deja aceasta investigatie. Am auzit de IRM, dar nu stiu daca va fi relevant rezultatul. La fel si in cazul colonoscopiei virtuale. Am mare nevoie de un sfat. Este vorba si de bani, aceste teste fiind destul de scumpe, dar mai ales de faptul ca nu vreau sa-mi fac rau cu mana mea si sa aleg gresit. De asemenea, as aprecia daca mi-ati putea recomanda o clinica si chiar un medic la care sa merg in cazul in care varianta optima ramane colonoscopia clasica. Multumesc frumos!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi a trecut atata timp de cand ai postat, sper sa citesti raspunsul meu.

 

Daca doctorul spune ca trebuie facuta, atunci fa-o. Sa stii ca am facut aceasta colonoscopie la Sp. Colentina, fara anestezie, nu a fost dureroasa deloc.

Este cea mai buna investigatie pentru colon.

 

Bafta.

 

PS: Daca deja ai facut-o sper ca a fost asa cum ti-am zis.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ia in consideratie ca este o legatura dovedita de cercetari intre lipsa de vitamina B12 si cresterea de polipi in colon care sunt in pare parte precedesori la cancer.Daca este lipsa de aceasta vitamina este recomandat de a o primii prin injectii o data pe luna sau o data la doua luni depinde cat de m,are este lipsa. Pilulele nu sunt efective deoarece daca colonul nu este in stare sa absorba vitamina din alimentele mancate, nu va absorbe nici din pilule.

Colonscopia se face cu un fel de calmant care nu are efecte de anestezie dar tu nu simti nimic si dupa coloscopie te scoli si mergi acasa. In timpul coloscopii, daca se gaseste polipi,ei sunt scosi pe loc si trimesi la examen patologic. Nici procedura asta nu doare si nu se simte.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Ce nu intelegi? O sa ma straduiesc inca o data ca stiu,am cam uitat sa scriu romaneste dupa 61 de ani.

Din alt aspect,medicamentele de toate felurile inclusiv cele cu care fac doctorii colonscopie la noi nu au acelas nume ca in Romania si nici nu sunt aceleas materiale. De exemplu la noi majoritatea colonoscopiilor se fac cu doua injectii in vana de Petidin 1cc.

Editat de Cristinick
editat citat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×