Sari la conținut
Forum Roportal
nightwish

Convulsiile la copii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

M-am gandit ca informatiile cuprinse in acest topic pot ajuta candva un parinte aflat in aceasta situatie.

 

Doamne ajuta!

 

 

 

Convulsiile sunt una dintre cele mai frecvente cauze de spitalizare a copiilor: astfel, unul din 20 face cel putin o criza inainte de varsta de 5 ani.

 

Convulsiile pot rezulta dintr-o cauza accidentala sau pot traduce o epilepsie.

 

In jumatate din cazuri, criza este declansata de febra, iar evolutia este benigna.

 

Afectiunile ocazionale, infectioase, metabolice sau traumatice, sunt o alta cauza frecventa a convulsiilor, si uneori pot fi severe si prelungite.

 

Manifestarile paroxistice ale copilului ridica unele probleme care trebuie rezolvate succesiv:

 

- Precizarea cauzei convulsiilor ocazionale;

 

- Afirmarea naturii epileptice a unui episod paroxistic;

 

- Investigarea etiologica a epilepsiei simptomatice, care poate duce uneori la un tratament specific;

 

- Precizarea tipului de epilepsie, care va indica tratamentul si prognosticul.

 

Manifestarile clinice si circumstantele de debut, chiar si cateva teste simple, sunt de obicei suficiente pentru a se orienta spre cauza declansatoare si pentru a permite un tratament de urgenta inainte de orice explorare viitoare.

 

Manifestarea clinica:

 

Convulsiile sunt miscari bruste si involuntare ale muschilor striati, a caror origine este cerebrala.

 

Acestea pot fi tonice, clonice sau tonico-clonice, pot fi generale sau pot afecta o parte a organismului sau parti succesive ale corpului. Pot incepe intr-o parte a corpului si se pot extinde in intregul corp.

 

In afara de fenomenul motric, pot exista manifestari vegetative: apnee, pauza cardiaca sau aritmii, eritroza.

 

Un examen EEG va specifica topografia si natura simptomelor cerebrale, si, adesea, va preciza daca este un fenomen epileptic.

 

Pot fi distinse astfel mai multe situatii, care vor ajuta la stabilirea unui diagnostic.

 

Primul pas in diagnosticare este, prin urmare, stabilirea daca fenomenul este de natura epileptica sau nu, si ce parte a sistemului nervos este generatorul.

 

Partea corpului supusa convulsiilor indica partea creierului implicata in activitatea paroxistica. Unele teste simple suplimentare sunt adesea de ajutor pentru a finaliza acest studiu.

 

 

Va urma.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Manifestarile convulsive sunt de mai multe tipuri. Unele dintre ele sunt convulsii tonice si se manifesta prin rigidizarea predominanta axiala, o revulsiune oculara si stop respirator.

 

Gradele de severitate incep de la revulsiunea oculara simpla cu respiratie lenta pana la contractia tuturor muschilor si stopul respirator cu cianoza.

 

Convulsiile clonice generalizate incep imediat prin agitarea intregului corp si EEG arata varfuri rapide cu o frecventa descrescatoare.

 

Convulsiile tonico-clonice incep cu o rigiditate brusca, ce devine vibranta inainte de a se termina prin agitare de o frecventa descrescatoare.

 

Muscarea limbii si urinarea necontrolata nu sunt obisnuite la copii.

 

Traseul prezinta o activitate rapida de amplitudine slaba, curand intrerupta de varfuri de frecventa descrescatoare.

 

Crizele clonice si tonicoclonice pot fi precedate de mioclonii masive, realizand crize mioclonice sau atacuri mioclono-tonico-clonice. Convulsiile tonico-clonice pot rezulta din generalizarea secundara, care nu este usor de observat in absenta unei inregistrari simultane EEG, mai ales la sugari.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Convulsiile neonatale

 

Este important sa se recunoasca prezenta convulsiilor

Editat de Amarena

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte importanta aceasta abordare. Numai ca, este extrem de profesional scrisa. Ma indoiesc ca o tanara mamica intelege ceva. Ce va costa ca, dupa ceati dat explicatii transcrise dintr-o carte specifica acestei afectiuni, sa explicati ; semne,cauze si mai ales,primul ajutor. Ma indoiesc ca in experienta dvs. in spital sau clinica, nu ati intalnit majoritatea mamicilor, speriate, neputincioase si care nici macar nu stiau sa dea amanunte. In astfel de cauze mamica este aceia care intra in panica, cand esti panicat nu ai ratiune, nu stii ce sa faci.

Apreciez ca, macar ati transcris aici pe forum acest episod cu , care se poate intalni o mamica si copilul ei.Daca ati da detalii pe intelesul neprofesionistilor(mamicile nu au pregatire in medicina), iar aceste episoade potential intalnite in crestere unui copil, ar fi util si ceva explicatii cum sa intervina ca prim ajutor pana vine salvarea. De altfel stiti ca,salvarea ajunge la destinatie dupa ce episodul convulsional deja este trecut.

Personal am avut aceste probleme cu ,copilul meu. La varsta de 1an si 3 luni, a facut prima convulsie febrila(asa o cunosc eu in termeni populari), adica spontan,a facut febra,rapid a ajuns la 40 grade si a intrat in convulsie. Pana a venit salvarea, copilul a iesit din criza, dar era in starea epuizanta. La spital i-s-a facut o injectie in vena de fenobarbital, apoi la trecut pe penicilina(vezi doamne ar avea un focar de inflamatie ,poate amigdale ,poate, poate.... Absolut nimic altceva nui s-a mai prescris si asta pe o perioada de 2 ani, in timp ce copilul avea des astfel de episoade. Singurul tratament specific era doar fenobarbital care trebuia sa il dau non stop si pe toata viata lui**.

Fiind f. tanara, totusi aveam o intrebare la care eu nu aveam raspuns , iar medicul nu a vrut sau avut timp sa-mi explice, a avut in schimb tupeul sa ma intrebe; **ce functie ai doamna de-mi pui mie aceasta intrebare**??.Aveam functia de mama, dar el habar nu avea, cat de importanta este aceasta functie. Evident am cautat si gasit un medic care sa-mi dea o trimitere**cu o recomandare , la un medic intr-o clinica specializata si cu profeionisti. Dar trenarea care m-a tinut pe loc datorita acestui medic timp de 2 ani,copilul avea sechele.

Adica pe intelesul mamicilor, convulsiile repetate dauneaza copilului(in timpul convulsiei nu se mai oxigeneaza creerul), traseul EEG se modificase.

Dar iata cauza convulsiilor(in cazul copilului meu),sunt mai multe.

Copilul avea viermi, ne tratat,( pentru ca niciodata medicul nu a vrut sa-i faca analize, cand i leam cerut , atunci ma intrebat de functie), antibioticile si fenobarbitalul(cu , care copilul oricum intra in convulsie, din cauza febrei mari), i-a slabit organismul foarte tare(imunitatea), viermii sau inmultit deja dupa 2 ani , era pluriinfestat cu oxiuri, limb rici, giardia),

De data aceasta, dar cu alti medici, Pr. Dr. Branzei, D-zeu sa-l odihneasca in pace si sa-l ierte de pacate, dupa ce i-a stabilit diagnosticul si a gasit cauza care provoca acest fenomen,m-a transferat la clinica de pediatrie SF. Maria(a mers el personal cu mine), la pr. dr. Tansanu , care la fel acum nu mai traieste , dar a lasat carti care daca ar fi citite si puse in practica cu profesionalism si omenie, asa cum era el, multi copii ar fi salvati si fara urme de sechele/viata.. Acolo cu, colaborarea sp. neurologie, laboratorul de sanatate mintala, si o echipa de psihologi.

Care mai intai au constatat , dupa care au tratat copilul.:

Traseu de comitialitate, din cauza ne oxigenarii creerului repetat(la fiecare convulsie),la varsta de 4 ani , copilul reactiona si gandea ca pentru varsta de 2 ani,(era cu 2 ani mai incet la minte), avea si dezechilibrari la la mers sau reactii spontane de comportament in miscari ,datorita varste-i lui, cadea se lovea etc. anemie, lipsa de calciu , chiar spasmofilie, ganglioni limfatici, Imunitate f. slaba, pluriinfestarea cu viermi.

Tratamente cu mare precautie pt. viermi, la un moment dat chiar a renuntat, pentru ca , datorita focarului de infectare si toxicitate provocata de viermi, tratamente de sinteza, cum ar fi; antibiotice,luminaletele si tratamentele pt. viermi, absolut toate cu un f. mare grat toxic, a facut si hepatita toxica. Asa ca,mi-a prescris retete care se gaseau in farmacii, dar mai putin eficiente, retete care ar fi cele mai bune/naturale, care nu se gaseau decat in strainatate si pe vremea aceia,(1986), trebuia sa fii *buldozer* sa , si reusesti, dar am reusit.

Pentru spasmofilie; calciu ostelin B, singurul care se asimila, (dar incepea sa se ingrase copilul) si atunci pr. dr. Tansanul mi-a facut o reteta , care sa o fac eu acasa cu: oua proaspete de tara,zeama de lamaie,polen,laptisor de matca si propolis, totul la macerat .Din lipsa de spatiu si timp, poate am sa o detaliez cu alta ocazie , daca intereseaza pe cineva.

Pentru intelect ; encephabol , cate doua l cure/an,( tot din extractii naturale).

Pentru viermi pilule naturale cu: usturoi,caise, zarzare,complectate cu seminte de dovleac ne prajite, etc.

pentru ficat; esentiale(procurate din elvetia), administrate in lunile ;toate lunile cu R*, adica, lunile mai, iunie , iulie ,august, nu administram medicamentul.+ verificari din trei in trei luni si pe baza analizelor se administra vitaminele de care organismul avea nevoie.Mai dadeam un medicament vaccin,pentru desensibilizare si refacere imunitate(nu mai tin minte cum se chema),

Pe atunci nu era atata publicitate si oferte naturiste(erau inexistente), Dar pentru ca, Pr. Dr. Tansanul era un f. b un profesionist si un mare om,m-a indrumat ca, in dieta zil;nica a copilului sa nu lipseasca, vitaminile, mineralele(care ajuta si pentru dezintoxicarea organismului, ficatului).

Mi-am cumparat un storcator de fructe(pe atunci nu exista robot). Dieta copiluli era: zilnic, suc de legume si fructe, de morcov, sfecla rosie, varza, mere, si toate fructele de sezon, inclusiv/sezon, caise, zarzare, prsici(acestea le gaseam si iarna, fregventam un magazin in Bucuresti care se chema fortuna). zilnic salate din toate legumele si verzaturile,carne numai de pasare,peste,preparate la gratar sau aburi, ferte.

La varsta de 19 ani, cand a terminat liceul si ne-am dus la Iasi, unde a si reusit la facultate, ne-am prezentat la medicii care ne-au ajutat, indrumat si am tinut legatura continuu.Am cumparat cel mai frumos buchet(aranjament comandat), pentru fiecare medic. Cu multumirile si aprecierea mea ,care aveam** functia de mama**.Carora le-am prezentat un copil absolut normal, frumos si destept.

Sechelele convulsiilor repetate, (a traseului modificat / creer)pot fi eliminate daca. mama este un buldozer** cum am fost eu, medicul, pe langa profeionalism a fost si uman, si mai ales daca copilul este bine supravegheat , incat orice modificare, gest, stari , sunt luate in considerare si intervenit la timp, dieta alimentara sanatoasa(fara sucuri, si tot felul de E-uri), comunicare asidua, educatie cu intelegere, ajutor, perseverenta si supraveghere. la varsta pubertatii, cand se produc modificari hormonale si organismul este pregatit,alimentat si tratat. Sechelele dispar definitiv si inreversibil.

Cat dintre mamici stiau atunci??, cate mamici stiu acum cu toate ca sunt atatea informatii/net, nu de la medicul curant ,ei inca au**prune in gura**,cand este vorba de comunicare cu parintii, uitand desi stiu sigur ca, pentru familie, aceste episoade din viata copilului si mai alesa grijii deosebite care trebuie sa ai fata de copil.(comportament care sa para absolut normal psihologic fata de copil, altfel copilul ramane cu sechela handicapului cum , ca nu ar fi un copil normal)pentru parintele implicat duce la oboseala psihica, depresie si alte boli datorate stresului continuu, sau abandoneaza lupta. Ar trebui medicul , din cand in cand sa se ocupe si de starea psihica a parintelui, comunicand pe intelesul lui, intarit si incurajat si mai ales sa i-se dea sperante.

Cu scuze,poate pentru greseli gramaticale,de expresie, de prea multa *vorbarie*, mi-am spus povestea si trauma prin care am trecut, dar am luptat,perseverat , studiat , desi nu intelegeam mare lucru, am cumparat carti de medicina,am facut 2 ani cursuri de* crucea rosie*, si asta doar sa pot intelege termenii si sa dau primul ajutor in caz de nevoie, injectii si alte manevre medicale necesare in viata, nici odata nu stii cand poti fi de ajutor sipoate salvezi viata unui om.

Am un copil absolut normal , fizic,psihic. A terminat o facultate/matematica, din anul doi a mai invatat in paralel si alt profil. Dupa terminarea studiilor s-a angajat, este inginer coordonator productie intr-o firma de profil mecanic, constructii si instalatii, timp in care a urmat si alte cursuri superioare ,pentru specializari multiple/raza mare de cunostinte. Nu spunasta ca o lauda, desi sunt mandra,o spun ca, capacitate intelectuala dobandita prin perseverenta si grija mea ca mama. Am facut totul, posibil si ce parea imposibil si am reusit.

Este ingrozitor pentru o mamica aceasta problema daca se intampla, dar sfatul meu este; chiar daca medicul spune ca nui nimic, mergi la mai multi medici, repeta de mai multe ori fie EEG. RMN, Tomograf etc. analizele deasemeni sunt foarte importante. cere informatii in dreapta sau stanga, ai grija de ; dezintoxicare, oxigenare creier. intarit imunitatea, vitaminizare, dieta sanatoasa si mai ales fii tu mamica, cea mai b una prietena, confesor, partener de joaca, educator, profesor, daca te depaseste cere ajutor de la profesionist. Dar nici odata sa nu spui capilului ca ,*nu are voie, nu se poate, ca esti bolnav**.Copilul trebuie sa stie ca este perfect sanatos.

In experienta mea/ani...,eu am reusit/perseverenta, altii nu si acum au un tanar cu handicap mai mult sau mai putin vizibil, dar cu siguranta mai *incet la minte*.

DEZVOLTATI ACEASTA TEMA, POATE FI DE AJUTOR MACAR CA PREVENTIE, PENTRU CEL CARE TRECE PRIN ASA EPISOADE. PREVENTIA ESTE PRIMORDIALA.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Legat de convulsii...

Cunoasteti un neurolog pediatru in Focsani ?

Am ceva probleme cu copilul, dar pediatrul nu prea stie ce sa spuna, deci trebuie sa mergem mai departe pentru o investigatie mai in amanunt.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Legat de convulsii...

Cunoasteti un neurolog pediatru in Focsani ?

Am ceva probleme cu copilul, dar pediatrul nu prea stie ce sa spuna, deci trebuie sa mergem mai departe pentru o investigatie mai in amanunt.

mai bine mergi cu el la Bucuresti...

in cazul crizelor comitiale la copii, este destul de greu sa pui un diagnostic "ferm"..

criza este descrisa subiectiv de parinte, copilul nestiind despre ce este vorba..

in astfel de cazuri, neurologii merg pe tratamente medicamentoase prin tatonare si eliminare, incepand cu medicamente usoare si crescand doza progresiv in cazul in care apar iarasi crizele..

Convulsiile pot sa apara din mai multe cauze si se manifesta in multe feluri...

ale copilului tau cum sunt?

Editat de NABOO

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×