Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
sufletzelxD

Toshiba Satellite - probleme cu incalzirea

Rate this topic

Recommended Posts

Am un toshiba satellite l500-12p, care de la o vreme a inceput sa se incalzeasca rau. Am cautat pana acum raspunsuri pe google, dar niciunul nu este concret. Problema a inceput de curand... se inchidea foarte rar. Dar de la o vreme(mai ales aseara, si nu-mi explic de ce...) se inchide foarte des. Se incalzeste extrem de repede si nu stiu ce sa-i fac. Remediasem problema la un moment dat(ii schimbam locul/pozitia mai des ca sa nu aiba ocazia sa se incalzeasca), dar aseara oriunde il puneam se incalzea la fel de repede. Mentionez ca in majoritatea timpului il folosesc in pat. Pana acum nu mi s-a intamplat... Nu-l chinui sa rulez multe programe pe el, am luat EVEREST si nu par sa fie probleme la temperatura... Ventilatia nu o acopar niciodata, cum stau eu in pat laptopul sta aproape un sfert in afara lui cu ventilatorul.

Ce parere aveti? De la ce se incalzeste asa repede? :bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untitled-50.jpg

Am mai verificat o data... aveam deschis asa-o fereastra de notepad, everestul si bitcomet. La care am primit rezultatul vazut mai sus in imagine. Vrea sa va spun ca dupa ce am deschis si Opera temperaturile(CPU) au ajuns pana la 74 grade. Ce pot sa-i fac?! As putea sa incerc sa-l curat un pic? Care-i solutia? :bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar daca il tii cu ventilatorul in afara patului, ventilatorul respective are niste trasee pe care-si trage curentii de aer, care probabil sint astupate tinindu-le in pat. Ar trebui sa stea pe o suprafata plana.

Nu-l aseza direct pe pat, ci pe o placa de lemn, plastic. Pina la urma si capacul de carton al unei cutii mai mari e bun.

Sau cumpara un cooling pad care-ti da si racire suplimentara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

poate a intrat scame la ventilator si se blocheaza.

cand il tii in pat sau pe picioare pune o carte sau ceva(vezi ca sunt si un fel de masute pt laptopuri care au si ventilator parca)

 

ma rog in timp ce scriam se pare ca s-a zis asta

Edited by Djlamaiee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am observat sa aiba probleme la ventilatie... Insa voi incerca sa-l curat, sa vad daca s-a intamplat ceva la ventilator. Acum am pus ceva de plastic dedesuptul lui ca sa vad cum se comporta. Prefer insa sa cumpar un cooling pad decat sa se duca si asta pe apa sambetei... Prietenul meu, care lucreaza in IT, mi-a spus ca majoritatea laptopurilor au un sistem de inchidere automata pt momentele cand sunt in pericol de 'ardere'. Am uitat sa va spun, l-am pus intr-o zi si pe birou... vreo 3-4 ore. Si s-a infierbantat si el si biroul.

Am cautat niste cooling pad-uri(eu habar n-am avut de astea pana acum, asa ca va arat cateva sa va spuneti parerea):

- la depozitul de calculatoare am gasit - http://www.dc-shop.ro/THERMALTAKE_LAPTOP_C...-prod-16581.htm

- la emag am gasit mai multe... http://www.emag.ro/search?s_cat=0&s=cooling+pad

Ideea este ca eu am doar depozitul de calculatoare in oras, si alte magazine mai micute in care nu am incredere. Laptopul este cumparat din emag, Bucuresti.

 

Untitled-51.jpg

L-am mai verificat o data, si se pare ca e mai rau...

Edited by sufletzelxD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mama a zis ca-i din cauza ca-l tin prea mult deschis...?! Am vazut comentariile celor care si-au luat un cooling pad, si au spus ca-l tin si 12 ore non-stop si temperatura se mentine. (ma scuzati de dublu-post!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm... La coolere mai greu gasesti ceva de calitate. Majoritatea isi trag curentul direct de la laptop, deci iti vor "consuma" un port USB. Asa ca alege unul care sa aiba si un port USB, pentru cel pe care-l consuma. Mai rar, exista si cooling paduri care se pot alimenta direct de la priza si nu-ti mai ocupa un USB. Zici la vinzator ca vrei sa vezi cum merge, pui si tu mina deasupra ventilatorului, incerci mai multe si ala care ti se pare ca face mai rece la mina ala raceste mai tare.

Cel TERMALTAKE e un cooling pad fara ventilator, practic materialul si forma lui disipa caldura, deci nu consuma curent si nici port USB nu ocupa. Si nici de stricat nu se strica. Nu stiu cit e de eficient insa (cit de tare raceste, pentru ca raceste pasiv, nu activ ca unul care are ventilator). Dar pare o solutie buna, macar nu-l mai tii direct pe pat.

Edited by florianb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×