Sari la conținut
Forum Roportal
absolutep0wer

Nu exista viata după moarte

Postări Recomandate

Ciprian, daca folosesti Google Translate care sa traduci textele in limba romana, fa macar efortul sa modifici si sa corectezi textul pe unde este nevoie ca sa fie inteligibil si corect.

 

 

Cam asa ar suna articolul ala putin slefuit si modificat :

 

Medicii de la mai multe spitale si universităţi de prestigiu din întreaga lume, cer a fi identificate cauzele aşa-numitei "experiente de a fi in pragul mortii", şi sunt convinsi că acest lucru nu sunt experienţele metafizice sau dovezi ale unei lumi de dincolo, dar mai degrabă, o reacţie involuntară a creierului înainte să inceteze toate funcţiile.

Studiile efectuate pe mai mulţi pacienţi în timpul fazei terminale au arătat prezenţa unei mari activităţi electrice în creier, în momentele dinainte de moarte, care este motivul pentru care cei resuscitati vorbesc despre prezenţa de lumini stralucitoare, sentimentul de a părăsi propriul corp şi de reuniune cu decedati.

"Eu cred că experienţa de a fi in pragul mortii, este cauzata de impulsuri electrice, deoarece creierul este limitat de oxigen", spune Lakhmir Chawla, neurolog la Universitatea George Washington. "Atunci când fluxul de oxigen scade si nu mai ajunge la creier, celulele nervoase trimit un impuls electric. Acest lucru incepe intr-o parte a creierului şi se raspandeste ca o cascada, provocand pacientilor (sau victimelor) senzatii de ultima secundă ale vieţii lor." a spus specialistul.

"Noi vedem moartea ca pe o limită de timp, fără a realiza că este doar un proces natural, şi ca poate fi reversibilă. Medicina modernă poate resuscita oameni ale caror inimi sa-au oprit de cel puţin 3-4 ore. Sunt convins că experienţele aproape de moarte sunt traite de mulţi dintre noi, dar pur şi simplu se poate sa nu ne mai amintim " a declarat Sam Partide, medic la centrul medical Cornwell din New York şi de asemenea cercetator la Universitatea din Southampton. "

Cei doi experţi spun că rezultatele lor sunt doar un prim pas spre înţelegerea proceselor care au loc în creier la moarte şi că ar trebui să continue studiile pentru o înţelegere mai deplină a acestor fenomene.

Apropo, tu unde doresti sa continui discutia, pe forum aici sau pe blogul ala ? Faci reclama la vreun blog ? :think:

Editat de Naeema
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine m-a atras titlul topicului. Intrebarea lui Naeema este justificata si corectura bine venita.

 

Cred ca poate exista viata dupa moarte, in functie de convingerile cu care parasesti aceasta lume.

 

Eu, una mi-as dori o odihna prelungita pentru ca de "trait" , cred ca am trait totul , sau aproape totul la limita, adica nu am dat inapoi de la a iubi viata cu toate obstacolele ei.

 

Mi-ar place, totusi, sa ma reincarnez dupa ce nu va mai exista "aceasta lume" .

 

Intr-un nou inceput , ceva virgin, cu ce imi imaginez eu, ca a fost la Inceput.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca poate exista viata dupa moarte

 

Nu cred ca poate exista viata dupa moarte, deoarece viata presupune existenta unui corp, iar corpul a murit in momentul in care omul este considerat decedat. Dupa moarte se poate vorbi doar despre o existenta in forma de spirit si cand spun spirit, nu ma refer la notiunea biblica de suflet, care inseamna respiratie de viata, ci la spirit privit ca unda electromagnetica asociata si purtatoare de informatie.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Eu, una mi-as dori o odihna prelungita pentru ca de "trait" , cred ca am trait totul , sau aproape totul la limita, adica nu am dat inapoi de la a iubi viata cu toate obstacolele ei.

 

Sa ne impartasesti si noua cate ceva din experientele astea ale tale.

In comparatie cu tine, eu as spune ca am doar vreo doi trei anisori.Abia acum pornesc la drum...laugh.gif

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Si daca e iluzie, care ar fi problema?

Te deranjeaza cu ceva un vis care il face pe altul sa se simta mai bine? E treaba lui ce crede.

 

Omul fara imaginatie are o viata grea, presupun, daca nu insipida. Faza asta imi aduce aminte (fara motiv) de o secventa simpatica dintr-un interviu cu niste neni care au lucrat la filmul Harry Potter (I). Unul dintre ei a ras ca zice lumea ce-o zice, si anume ca au luat-o razna, actul lor de creatie este atat de complet incat ei chiar cred ca Hogwarts exista. Si subscriu cu drag la principiu (cine a scris vreodata fictiune stie ca ai un nivel de implicare psihica si sufleteasca ce i-ar face pe unii sa iti puna diagnosticul de schizofrenic, sau pe aproape :o: ).

 

My point - imi rezerv dreptul de a avea ce iluzii vreau, atata timp cat nu fac rau nimanui si inca percep corect realitatea din jurul meu, putand functiona in consecinta. Cu atat mai mult cu cat iluzia in cazul asta s-ar referi la ceva care nu ar avea impact asupra vietii cotidiene sau a interactiunii cu altii.

 

Asta pur teoretic, ca justificare generala, pentru ca practic, cred ferm ca exista viata dupa moarte datorita ''colectiei'' de fenomene din categoria ESP traite la modul concret, nu la nivelul imaginatiei. :o:

Editat de Finnian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exista viata dupa pa moarte deoarece asa spun unii, in scris sau prin viu grai.

Nu exista viata dupa moarte, deoarece asa spun ...., ba mai mult, am constatat personal cum oamenii mor si putrezesc.

 

Si daca astia in lipsa mea, peste 5000 de ani, descopera ca dupa moarte ramane ceva gen constiinta de sine, care insa nu poate benificia de deplinatatea sa de manifestare intrucat se crede moarta? Ce o sa fac? Pai nu pot sa fac nimic intrucat traiesc propria-mi hipnoza ca sunt mort.

 

Asa ca mie imi pare de bun simt sa consider ca, nimeni pe lumea asta nu poate sa spun cu o certitudine absoluta, daca exista sau nu "viata dupa moarte".

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

InPing, nu azi, poate maine.... si am sa-ti povestesc cit si cum am "trait" eu pina acum...... Buna rau, ultima replica!:roll:

 

Excelente raspunsurile lui IOan...... dar imi place si explicatia lui Finnian cu care rezonez! adica,,,,, cu postarea lui

 

Black velvet are un raspuns foarte clar..

 

Ciprian, nu fii suparat, uite ca s-au adunat destule argumente... si/ si :stars:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este suficient sa vezi o singura data o fantoma, pentru a intelege ca existenta nu inceteaza odata cu moartea. Viata, cel putin in conformitate cu definitia ei, inceteaza dupa decesul corpului si este impropriu sa vorbim despre ea dupa moarte...

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca asta e un subiect la care fiecare dintre noi ne-am gandit intr-un moment sau altul. Faptul ca nu exista inca argumente solide care sa afirme sau sa infirme complet una din variante, mi se pare deconcertant. Apoi ma gandesc ca existenta noastra, daca se limiteaza la cea fizica - ma nasc ca sa mor- , nu are nicio logica si niciun sens. Nu prea stiu din ce unghi sa privesc lucrul asta, dar la o prima vedere, pt mintea mea nu exista logica in limitarea existentei unui om intre nastere si moarte.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Faptul ca nu exista inca argumente solide care sa afirme sau sa infirme complet una din variante, mi se pare deconcertant.

 

Exista argumente si existenta spiritului a fost demonstrata prin intermediul teoriilor din fizica, ba chiar cuantificata si prin formule matematice. Daca intereseaza pe cineva cu adevarat acest aspect, se poate documenta parcurgand demonstratia, pe care o poate gasi AICI.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×