Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

vreau sa cumpar un pui de rotweiler si as dori sa imi spuna cineva daca are aceasta rasa si daca sunt periculosi eu stau la curte si nu ar fi nici o problema in legatura cu nevoile lui si as vrea sa il duc la un dresor vreau sa ma protejeze pe mine sa nu lase pe nimeni sa se apropie de mn

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inainte de toate, trebuie sa stii ca orice caine se va dezvolta asa cum il vei creste tu. Pentru aparare ar trebui sa il duci la dresaj. In rest, uite ce stiu eu despre rasa:

 

Rotweilerul este puternic, calm, adaptabil, curajos, devotat proprietarului si familiei acestuia. Loial si protector, isi va apara familia pana la capat, daca este necesar, fiind aparent imun la durere. Serios, cu un temperament chiar ursuz uneori, este curajos, increzator si are nevoie de un stapan hotarat, calm, dar ferm si capabil sa se ocupe de marimea lui masiva. Rotweilerul este un caine docil, de paza, cu un temeperament de incredere. E foarte inteligent si si-a dovedit utilitatea dincolo de orice indoiala in politie, in armata, in vama si poate fi instruit pentru diverse competitii. Din cauza dimensiunii lui, dresajul ar trebui sa inceapa cand cainele este pui. Aceasta rasa are nevoie de multa instructie si de socializare. Nu se simte prea fericit intr-o curte sau la o canisa, pentru ca este un lider in haita si ii place sa domine. Cand noi, oamenii traim cu un rotweiler, noi devenim haita lui, si el trebuie dresat astfel incat sa accepte alt lider. Liniile sunt clar definite si normele sunt stabilite. Stapanul si ceilalti din jurul lui TREBUIE sa fie mai sus in ierarhie decat cainele. Aceasta este singura modalitate pentru ca relatia sa fie un succes. Daca Rottweilerul este suficient antrenat si dresat, poate fi un partener de joaca ideal pentru copii. Va accepta pisici, alti caini si alte animale de casa in preajma lui, atata timp cat cainele a fost obisnuit sa socializeze si stapanii au autoritate asupra cainelui. In mod normal, in aceste conditii, prietenii si rudele familiei sunt primte cu entuziasm. Insa strainii pe care cainele ii simte rau intentionati ar trebui sa pastreze distanta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Pertinente observatiile. As mai adauga urmatoarele:

Cainele rottweiler este in primul rand destinat pazei personale .Este folosit inadecvat pentru paza de proprietate.Din acest punct de vedere Sabatini a ales bine.

Atunci cand isi apara stapanul ,un "rotti" este capabil de orice sacrificiu personal.Este extrem de devotat.Reversul consta in aceea ca este un caine gelos.Are nevoie sa fie in permanenta ,in atentia stapanului sau. Rottweilerul nu poate fi ignorat,el isi "cere" drepturile.Are nevoie de un program care sa fie respectat ferm.Ore de masa, de joaca, de odihna ,respectate cu scrupulozitate. "Rotti" are o puternica personalitate.Iubeste si respecta stapanul si pe cei din familie, dar trebuie tratat cu aceiasi dragoste si respect la randul lui.Nu trebuie nedreptatit sau ignorat.

Fiind un caine extrem de puternic si avand cea mai puternica muscatura canina,cainele rottweiler trebuie sa fie socializat,disciplinat si stapanul trebuie sa fie in stare sa-l struneasca si sa-i controleze reactiile.Atunci cand nu este educat corespunzator,poate avea reactii agresive ,extrem de rapide pentru talia sa si surprinzatoare .

Poate fi un coleg de joaca pentru copii dar rebuie supravegheat atent si in aceasta situatie.Se plictiseste repede si nu ii place sa fie agasat.Mai mult ,nu este totusi indicat sa fie lasat la joaca cu copiii mici.In primul rand pentru ca este atat de puternic incat si joaca devine periculoasa ,apoi pentru ca" rotti " priveste orice animal sau persoana care se afla la nivelul de inaltime al capului sau ,ca un pretendent la pozitia dominanta.Ce este mai mic ignora,ce este mai mare, priveste cu ceva mai multa circumspectie.

Rasa mea preferata este boxer, dar imediat vine si "rotti" . Pe "fata lui tata" o cheama Tesa si o gasiti la galerie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×